Julia Müller maakt haar comeback en gaat in de zaal spelen voor Laren | Hoofdklasse Hockey Nederland

Julia Müller maakt haar comeback en gaat in de zaal spelen voor Laren

 

De oud-olympiër Julia Müller stopte in 2017 in de zaal om zich te storten op het ouderschap. Toch heeft ze nu toch haar stick weer op te pakken. De Duitse spits gaat een zaalavontuur aan bij Laren, de verliezend finalist van het NK hockey 2019.

In de zoektocht naar kwaliteit voor in de zaal is Laren uitgekomen bij de ervaren Müller, die eerder al hoge ogen gooide bij Amsterdam en de nationale ploeg. Op het EK zaalhockey in 2014 in Praag pakte ze de zilveren plak, terwijl Müller in 2017  nog een groot aandeel had in het zaalkampioenschap van Amsterdam. In de gewonnen finale met Groningen (6-4) tekende Müller voor maar liefst vier treffers. Na een afwezigheid van twee jaar keert de 33-jarige Müller weer terug in de zaal bij de Europa Cup winnaar van 2019. Müller: ‘Ik heb een aantal keer koffie gedronken met de zaalcoach Frank Balvers. Hij heeft mij benaderd om weer te gaan zaal hockeyen. Ik was meteen enthousiast. Natuurlijk ben ik niet zo fit meer als vroeger, toch heb ik de draad de afgelopen maanden na mijn zwangerschap goed kunnen oppakken. Ik ben vaak in de fitness te vinden en ik voel me fit.’

Amsterdam-speelster Julia Müller hier nog in actie tegen haar nieuwe club Laren in het zaalseizoen 2017.
Amsterdam-speelster Julia Müller hier nog in actie tegen haar nieuwe club Laren in het zaalseizoen 2017. (c) Roel Ubels

 

Julie  Müller wordt in Nederland gezien als een van de beste zaalhockeyers van de afgelopen jaren. De doelpuntenmachine werd drie keer landskampioen in de zaal. Bij Kampong, Laren en Amsterdam werd zij in het verleden kampioen. ‘Ja ik heb veel gewonnen in het verleden. Toch is het nu wel een beetje anders. Mijn man Kenny Bain en ik moeten samen voor onze dochter zorgen. Dit vergt veel positieve energie. Gelukkig konden we het zo regelen dat ik dit jaar in de zaal kan spelen. Een comeback op het veld is niet aan de orde. Vanavond heb ik de eerste zaaltraining, dus morgen zal ik wel veel spierpijn gaan hebben’, aldus Müller.

Door: Hans Hofstra

Reageer