Ook Julia Müller verlaat Kampong

Julia Müller vertrekt ook bij Kampong. De Duits international zet haar loopbaan voort bij AmsterdamJulia Müller KS. Het nieuws van het vertrek van de middenvelder komt op dezelfde dag als het bericht dat talent Xan de Waard de Utrechtse club verlaat.

Müller kwam drie seizoenen uit voor Kampong. Eerder speelde de middenvelder, die haar carrière begon bij Harvestehuder, voor Laren. De Duitse tekent voor twee seizoenen bij Amsterdam.

Comments (19)

 1. Gaat lekker daar. Hoe nu verder? Is er al iets bekend over spelers die naar Kampong gaan? Behalve Claudia van Veenendaal en die Spaanse speelster.

 2. En Kampong was de enige club die eventjes de top 4 dreigde te benaderen. Dat wordt weer een spannend seizoen volgend jaar. Not.

 3. Xan, Julia, Lisa, Laurien, Maud en Marcia allemaal gestopt of vertrokken.
  Kwestie van één schaap over de dam ? Of is er meer aan de hand. Al de routine en echte talent vertrokken. Dit komt niet meer goed en wordt degradatiehockey. Heeft Kampong te veel aandacht voor de Heren en te weinig voor de dames?

 4. als ik malou pheninckx was, was ik ook vertrokken

 5. Als ik Derk was dan was jij het niet…

 6. Kampong krijgt de rekening gepresenteerd van goede ontwikkeling van de afgelopen jaren. Nu ijkt dit de keerzijde van het succes van afgelopen jseizoen. Zonde dat het de club niet lukt 2 teams voor play offs te krijgen. Dat wordt weer opbouwen en talenten opleiden.

  Kampong verliest veel kwaliteit, maar houdt wel genoeg kwaliteiten over komend seizoen, lijkt me. Net als HDM, OZ, MOP en Hurley. Nog altijd meer kwaliteit in huis dan Pinoke, Bloemendaal en Push.
  Maar raken wel achter op Top 4.

 7. Ik denk dat met de goede prestaties van het herenteam, de play-off’s, de spannende finale, TV exposure etc., de commissie tophockey van Kampong de aandacht voor het dames team uit het oog verloren is. Achteraf blijkt dat, terwijl het heren team volle tribunes en de aandacht trok, de dames zich in alle rust en vrijheid hebben georiënteerd op hun toekomst.
  De kritiek dat de vier topteams in het dames hockey alle talenten en goede spelers wegtrekken, is dan nog maar ten dele waar als je zo met je eigen talenten/speelsters omgaat.
  Er rammelt blijkbaar nogal wat in de communicatie tussen het tophockey bestuur en de dames ploeg van Kampong. Heel veel sterkte volgend jaar Kampong.

 8. Dinner??

 9. Dit was allemaal al tijden bekend binnen Kampong en ze zullen ongetwijfeld bezig zijn met vervanging. Op zich heel logisch dat er eerst spelers weg gaan, alvorens de vervanging bekend wordt gemaakt. Ik heb begrepen dat er grote namen voor terug komen. Komt ook een behoorlijk budget vrij met het vertrek van deze spelers.

 10. Hallo Jacques. Als ik deze week de lijst van geselecteerden voor de HWLIII lees dan staan, buiten de keepster Larissa Meijer en Laura Nunnink, alle grote namen onder contract bij de top vier.
  Welke grote namen komen dan nog naar Kampong. Of zijn dat buitenlanders?

 11. Alle nederlandse internationals zullen lekker blijven zitten waar ze zitten, komend seizoen.
  Buitenlanders mogen niet in Nederland spelen in verband met de voorbereiding op de Olympische Spelen. Zoals bijvoorbeeld Sablowsky van Pinoke.
  Kampong zal het dus moeten hebben van slim aankopen en opleiden. En voor het seizoen erop weer op zoek naar een combinatie van topspeelsters zoals een aantal jaar geleden met Muller Cox en Engels. Dan kunnen ze misschien weer de aansluiting maken.

 12. Jacqiebakkie

  @PIES Wie zegt er dat ze bij de top 4 blijven?
  @jvdb Buitenlandse spelers moeten niets, ze kiezen zelf. Australië is niet handig nee, maar Duitsland of België gaat prima.

 13. Haal ze lekker uit Duitsland en Belgie. Daar wordt je niet meer veel sterker van. Kijk naar die Flanagan bij MOP. Het is een verrijking voor de Hoofdklasse, maar niet vanwege haar spel. Gewoon een heel matig linksachtertje waar de topclubs om lachen. Uit Argentinië zou je wat vuurwerk kunnen halen maar dat lijkt nu geen optie. Ik zie het somber in voor Kampong want met een vreemdelingenlegioen ga je het niet redden. Dan maar gewoon op de jeugd mikken en opnieuw opbouwen. Ze hebben best wat leuke meiskes spelen (Veen, Nix, etc), geef die wat meer verantwoordelijkheid en ze zullen vast groeien. Zie het probleem niet zo. Beter opbouwend 8e worden met jonge meiden dan teleurstellend 6e worden met een groep die kampioensaspiraties heeft.

 14. @Jaques Brinkman

  Lijkt mij niet heel logisch Jacques dat je wacht totdat er spelers weggaan voordat je bekend maakt wie er komen (en welke toppers gaan er nu nog komen??). Als je het namelijk andersom doet was deze leegloop voorkomen. Zonde want met 1 of 2 versterkingen had Kampong komend seizoen echt meegedaan om de prijzen. Nu zal het een heel lastig jaar worden.

 15. Flanagan is ook geen Duitse of Belgische? Uit voornamelijk Duitsland kan je denk ik nog wel wat halen hoor. En Argentijns programma voor de spelen is ook niet zo druk inderdaad.

 16. Top versterking voor amsterdam, speelster die ze nog niet hebben. Mogelijk zijn schc en adam nu wel op echte oorlogssterkte om van denbosch te winnen.

 17. Jammer dat Kampong het nu in de provincie gaat zoeken. MELCHIOR LOOIJEN!!!

 18. mag Melchior geen provinciaaltjes bellen maar alleen mensen uit de grote stad?

 19. @derk Melchior, weet waar ik het over heb. Als je hem spreekt, mag hij met de bus mee. Niet doen Looijen

Reageer