Uitslagen HK (H): Voordaan degradeert, HGC en Kampong in play-offs

Het doek is gevallen voor de heren van Voordaan. Na een seizoen nemen de Groenekanners afscheid van de Hoofdklasse. Voordaan kon zondag voor eigen publiek niet stunten tegen HGC, dat met 3-1 zegevierde en zich plaatste voor de play-offs. Dat deed ook Kampong dat thuis met 3-3 gelijkspeelde tegen Den Bosch.

Voordaan-HGC 1-3

De opdracht voor beide ploegen op de laatste speeldag in de Hoofdklasse heren was duidelijk: winnen. HGC streed voor een plek in de play-offs en Voordaan moest drie punten pakken om kans te maken rechtstreekse degradatie te ontlopen. Ondanks de goede bedoelingen van de Groenekanners stond HGC na 19 minuten al met 2-0 voor dankzij twee rake strafcorners van Gonzalo Peillat. Daan Jongejan tekende vlak voor rust voor de aansluitingstreffer, maar de spanning was van korte duur. Ben Arnold besliste het duel 13 minuten in de tweede helft: 1-3. Door de overwinning steeg HGC naar de derde plaats. In de play-offs speelt de ploeg tegen landskampioen Oranje Zwart. Voordaan komt volgend seizoen uit in de Overgangsklasse.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Voordaan en HGC

Kampong-Den Bosch 3-3

Naast HGC verzekerde ook Kampong zich van een plek in de play-offs. Daarin spelen de Utrechters tegen Amsterdam, dat als eerste eindigde in de reguliere competitie. Constantijn Jonker was met drie treffers de grote man aan de kant van Kampong. Bas Scheer opende voor Den Bosch in de twaalfde minuut de score, maar zes minuten later maakte Jonker gelijk. Na rust nam Den Bosch opnieuw brutaal de leiding via een rake corner van Jasper Luijkx. Vervolgens boog Jonker eigenhandig binnen twee minuten de achterstand om in een voorsprong, maar Kampong moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een punt na de gelijkmaker van A-junior Igor Verboven. Met een plek in de play-offs werd de inhaalrace van Kampong na de winterstop, negen wedstrijden ongeslagen, beloond.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Kampong en Den Bosch

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen Kampong en Den Bosch

Amsterdam-Bloemendaal 4-2

Bloemendaal moest in de klassieker Amsterdam verslaan om nog kans te maken op de play-offs. De Mussen kwamen in de eerste helft op voorsprong, dankzij een rake strafcorner van Rogier Hofman. Daarvoor had Bloemendaal al verzuimd de score te openen. De strafbal van Glenn Schuurman werd gestopt. In de tweede helft tekende Mirco Pruyser voor de gelijkmaker. Justin Reid-Ross zette uit de corner de Amsterdammers op voorsprong en Robert Tigges vergrootte de marge naar twee (3-1). Yannick van der Drift bracht een minuut later de spanning weer terug, maar Amsterdam had het laatste woord via Tigges, die de eindstand op 4-2 bepaalde. Amsterdam sloot dankzij de zege de reguliere competitie af als eerste en zal in de play-offs moeten spelen tegen Kampong. Bovendien verzekerden de Amsterdammers zich van een EHL-ticket.

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Bloemendaal

Pinoké-SCHC 3-3

SCHC kon de play-outs niet meer ontlopen, maar moest winnen om niet rechtstreeks te degraderen. De Bilthovenaren kwamen dan ook furieus uit de startblokken. Al na twee minuten tikte Tim Drummond een strafcornervariant binnen. Zo’n tien minuten later reageerde Leon Barneveld attent bij een strafcorner en via een tip-in belandde de bal in het doel van Pinoké. Vlak voor rust maakte Steef Stroeken er 0-3 van. In de slotfase van het duel kwam Pinoké nog terug. SCHC hoefde niet meer, gezien de stand bij Voordaan-HGC. Zodoende scoorden Philip Engelkens, Andy Bull en Dennis Warmerdam nog voor de Steekneuzen, die afscheid namen van doelpuntenmaker Engelkens en Jonas Swiatek. SCHC speelt op 18 mei de eerste wedstrijd in de play-outs. De tegenstander is nog niet bekend.

Oranje Zwart-Rotterdam 3-2

Rotterdam had een klein wonder nodig om zich te kunnen plaatsen voor de play-offs, maar slaagde er niet in dat wonder te verrichten. De Rotterdammers kwamen goed uit de startblokken. In de eerste tien minuten versierde de ploeg van vertrekkend coach Reinoud Wolff al drie corners. Bij de vierde strafcorner, twee minuten later, was het wel raak door Seve van Ass. Een mooie individuele actie van Mink van der Weerden bracht de ploegen weer in evenwicht. Bob de Voogd zette Oranje Zwart op voorsprong, waarna Van der Weerden met een strafbal de ruststand op 3-1 bepaalde. Na rust deed Rotterdam iets terug via Van Ass, maar de gelijkmaker kwam er niet. Voor Oranje Zwart was het alweer de vierde overwinning op rij. In de play-offs neemt de landskampioen het op tegen HGC.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Oranje Zwart en Rotterdam

Schaerweijde-Hurley 4-3

Niet alleen SCHC maar ook Schaerweijde zal play-outs moeten spelen om zich te kunnen verzekeren van nog een seizoen Hoofdklasse. De Zeistenaren begonnen prima en kwamen na vijf minuten op voorsprong door Hylke van Slooten. Casper Horn verdubbelde de marge, waarna Tijn Knetemann een strafbal benutte. Daarmee was de koek nog niet op, want nog voor rust lag de vierde treffer van Schaerweijde in het doel. Opnieuw tekende Van Slooten voor het doelpunt: 4-0. In de tweede helft kwam Hurley door treffers van Rogier Rombouts (2x) en Mees Strooker nog dichtbij, maar de vijfde nederlaag op rij kon niet meer worden voorkomen. Schaerweijde speelt op 18 mei de play-outs. Wie hierin de tegenstander is, is nog niet bekend.

Comments (1)

  1. SW oh oh oh wat kan je het je zelf moeilijk maken, eerste helft top, goed de druk erop had meer gemogen maar toch, tweede helft waar ben je met je hoofd als SW??? Je mag het nooit zo ver laten komen en dat vond de coach van SW ook gezien zijn reactie na de wedstrijd! Maar uiteindelijk mooie wedstrijden om mee te eindigen SW! En wederom zwakke arbitrage vandaag laten het volledig escaleren beide kanten op maar wel triest om te zien hoe slecht!! Jammer
    SW volgend jaar sterk terug en ruim in de middenmoot na een geweldige play out binnen twee wedstrijden zeker! Dank weer voor een enerverend seizoen

Reageer

Contact Us