Kampong haalt Sophie Bray, Nina Notman en Fleur de Waard

Kampong Dames 1 heeft zich voor komend seizoen versterkt met de Engelse Sophie Bray, de Duitse Nina Notman (foto) en Fleur de Waard. Jutta van Crevel en Iris Nikerk stromen door uit Meisjes A1 naar het vaandelteam van de Utrechtse club.

Het wordt het eerste seizoen van Santi Freixa als coach van de Kampong Dames. De nieuwe coach over zijn selectie: “De grootste winst is dat de basis van dit team gebleven is. Vanuit deze sterke basis kunnen we verder groeien. We hebben voor elke linie een versterking gevonden en geven jeugd de kans aan te haken.”

Sophie Bray

De 26-jarige Bray bereidt zich op dit moment voor de Olympische Spelen in Rio met team van Groot-Brittannië. Op haar 18de debuteerde ze in het Engelse team. In totaal speelde ze 81 interlands. Bray komt over van East Grinstead. Eerder hockeyde de international al in de Nederlandse Hoofdklasse voor MOP. Santi Freixa: “Sophie is een enorm effectieve spits. Haar mindset is helemaal gefocust op topsport. Ze zet een internationale standaard in onze aanval.”

De 23-jarige Duitse Nina Notman is een verdediger met een goede pass. Naast ervaring in de Duitse Hoofdklasse met Uhlenhorster HC, hockeyde ze in Amerika tijdens haar studie. Freixa: “Nina heeft ondanks haar jonge leeftijd al heel wat ervaring met het spelen van topwedstrijden. Ik zie dat zij de ambitie en de potentie heeft om Duits international te worden. Hiermee past ze heel goed bij Kampong Dames 1. Want wij hebben meer speelsters die dit in zich hebben.”

Fleur de Waard

Fleur de Waard, 24 jaar, is een verdedigende middenvelder. Ze speelde de afgelopen twee seizoenen voor MOP. Santi Freixa: “In onze selectie hadden we een tekort aan controlerende middenvelders. Fleur heeft twee goede seizoenen bij MOP gespeeld. Zij was toe aan een hoger niveau en ik ben blij dat ze bij Kampong komt spelen.”

Naast de komst van ervaren krachten stroomt er ook een aantal jeugdtalenten door naar het vaandelteam. “Zij hoeven het verschil nog niet te maken. Deze talenten krijgen de kans om op hoog niveau te trainen en spelen. Vanuit deze situatie kunnen ze ontwikkelen en doorgroeien”, zegt Freixa.

Doorstromen

De 18-jarige Jutta van Crevel debuteerde als junior in Dames 1. Ze speelt sinds haar zesde op Kampong en doorliep de hele jeugdopleiding van de club. Iris Nikerk is keeper van Nederlands A. Ze heeft nog de leeftijd om in de A te spelen. Als Nikerk niet op zondag hoeft te spelen, staat ze onder de lat bij de A1.

Daarnaast zullen verdediger Gabrielle Mosch en aanvaller Carmel Bosch meetrainen met Dames 1. Beide speelsters, die al hun debuut in Dames 1 hebben gemaakt, zijn beiden nog A-junior. Ze blijven dan ook deel uit maken van Kampong Meisjes A1.

Afscheid

Kampong Dames 1 neemt afscheid van Dide Boelens, Paula de Jong, Danielle van der Poel en Daphne van der Vaart.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (11)

 1. Duidelijke koerswijziging van Kampong. Meer inzet op leeftijd, lijkt me.

  Bray een mooie aanwinst voor de club! Breng ervaring mentaliteit en kwaliteit mee. Een stunt van Kampong, want heeft nu na Oliva vorig seizoen weer 2 toppers in de selectie. Opmerkelijk gezien haar connectie met Siepman, die een leger aan midelmaat binnenhaalde bij OZ.
  Maar notman heeft geen enkele aantoonbare ervaring en het nivo in amerika is vergelijkbaar met de OVG klasse hier. Bij afwezigheid van veenendaal zou ze wel goed van pas komen.

  De waard wordt gepresenteerd als middenvelder, maar daarvoor komt ze lijkt me toch echt te kort. Bij MOP was ze een beperkte maar karaktervolle verdediger, maar mist loopvermogen, snelheid en techniek. Het middenveld van kampong is al druk bezet, en heeft met Mosch een uitstekende verdedigende middenvelder in de jeugd, die afgelopen jaar al veel speelde. Interessant dat De Jong (NEDA) moet plaatsmaken De Waard.
  Een verrassende keuze. Hopelijk gaat het niet ten koste van de minuten van doorstromend talent van Crevel. Die lijkt me als verdediger en als middenvelder nu al een stuk beter. Maar misschien brengen deze (breedte) aankopen op korte termijn wel meer power dan de aanstormende talenten!

  We zullen zien. Hopelijk kunnen OZ Kampong en Hurley het gat naar de top 4 verkleinen.

 2. Niet mee eens

  Beste Forsa,

  U bent duidelijk niet op de hoogte van het niveau in Amerika. Nina speelt bij 1 van de beste Universiteiten in Amerika. In haar conference worden elk weekend wedstrijden gespeeld op een hoger niveau dan in de overgangsklasse, Het tempo ligt hoger, het niveau ligt hoger en de professionaliteit is vele male hoger dan de overgangsklasse. Dus misschien moet u zich iets meer verdiepen in de Amerikaanse competitie voordat u dit soort uitspraken doet.

  Mvg.

 3. Hoe kom je er bij dat het niveau hoger is dan overgangsklasse? Ik zie hele matige spelers (niet overgangsklasse waardig) toegelaten worden bij teams die hoog geklasseerd staan in Amerika. Daarnaast is het erg jammer dat een aantal jeugdspelers geen kans krijgen. Speciaal overgekomen van andere verenigingen, doen er veel aan om beter te worden, veel talent en dan toch in A1 moeten blijven. Die zullen nog spijt krijgen van hun overstap.

 4. Niveau Amerika is vergelijkbaar met ovk niveau. Appart dat de jeugd weinig kansen krijgt. Wat gebeurd er met de speelsters die afscheid nemen?

 5. realiteit

  Speciaal overgekomen! Zo werkt het helaas niet. Ze kunnen je gebruiken ja of nee. Als ze iets beters denken te hebben, dan gebruiken ze dat. Als het uit het buitenland komt, dan denken ze al snel dat het beter is, oa omdat ze fysiek vaak een stuk verder zijn. Enige vorm van loyaliteit opbouwen met elkaar is helaas allang zoek, laat staan opleiding voltooien.

 6. Zeg dan tegen die meiden dat ze beter af zijn in het Dames 1 team van hun oude club. In plaats van ze aan het lijntje te houden met veel meetrainen en spelen met Dames 1. Landelijke competitie meisjes A is heel matig (zwakker dan Dames overgangsklasse), omdat meisjes snel worden doorgeschoven door veel verenigingen. Zonde dat een aantal meisjes in Kampong A1 moeten blijven spelen en ze (matige) hoofdklasse spelers van buitenaf halen.

 7. Leuk om te zien dat iedereen precies weet hoe het zit.
  Nina, gaat na de OS aansluiten bij het Duitse nationale team en er waren nog 4 clubs in de race om haar te contracteren.
  De jeugd krijgt juist wel een kans bij Kampong alleen Santi gaat ze rustig brengen, ze 17 jaar dus de mooie jaren komen er nog aan.

 8. Rustig brengen? Kom op zeg! Als je er klaar voor bent, ben je er klaar voor. Neem DB als voorbeeld. Nu krijgen een aantal meiden veel te weinig weerstand. Stagnerende ontwikkeling!!!! En wordt er een hele matige hoofdklasse speler gehaald. Zonde en gemiste kans.

 9. Want jij hebt deze speelsters zien spelen? En kan dus oordelen of het om matige hoofdklasse speesten gaat? Verder denk ik dat als de a1 speelsters al echt toegevoegde waarde zouden hebben in dames 1 ze deze wel hadden doorgeschoven. Niks mis met nog een jaar ma1.

 10. Peter, ik denk dat ik daar inderdaad aardig over kan oordelen. Een jaartje A is achteruitgang, mede door de matige competitie. Kinderen en ouders moeten mijn inziens veel beter gaan nadenken over de consequenties voordat ze een overstap maken. Een aantal kinderen die overgestapt zijn naar zogenaamde “top verenigingen” hadden beter bij hun eigen club kunnen blijven spelen. In een vertrouwde omgeving, met vriendinnen in bijvoorbeeld een overgangsklasse team.

 11. Volgens mij speelden de betreffende A1 speelsters al bijna elke wedstrijd mee afgelopen jaar. En van crevel niet of nauwelijks.
  Los van wat goed of niet goed is voor talent iss het wel opvallend dat hier nu voor gekozen wordt. De keuzes van Borgers en Van Roosendaal, blijken dus anders dan die van Bruin en Freixa. En dat is voor de speelsters wel even wennen.

Reageer

Contact Us