Kampong wint van Bloemendaal en speelt finale

Via een derde duel in de halve finale van de play-offs heeft Kampong zich ten koste van Bloemendaal geplaatst voor de finale. Aan de eigen Laan van Maarschalkerweerd werd het 3-1 voor de thuisploeg dankzij goals van Philip Meulenbroek (2x) en Loick Luypaert.

Philip Meulenbroek Kampong Bloemendaal play-offs MdW

Kampong-spits Meulenbroek tekende voor zijn eerste treffer van de middag zo’n vijf minuten voor rust. In die fase was de thuisploeg sterker dan de opponent, maar Bloemendaal-sluitpost Jaap Stockmann stond net als een dag eerder weer uitstekend te keepen en had steeds een antwoord op de kansjes die onder andere Constantijn Jonker kreeg voor zijn team.

In de tweede helft was er een fase waarin Kampong de zege eerder naar zich toe had kunnen trekken. Zowel Rogier Hofman als Glenn Schuurman werden met geel eraf gestuurd, waardoor de Utrechters twee poppetjes meer hadden op het veld. Dit betaalde zich echter niet uit in doelpunten, niet in de laatste plaats door de international in de goal.

Tien minuten voor tijd sloeg Simon Gougnard een rebound van keeper David Harte met een hoge backhand in de lange hoek en bracht zijn formatie daarmee naast Kampong. De meegereisde Bloemigans, konden niet lang van deze remise genieten. Twee minuten later leidde Kampong alweer door de tweede treffer van Meulenbroek.

Met nog vier minuten te spelen beslechtte Luypaert het Bloemendaalse lot door het derde Utrechtse doelpunt binnen te schieten uit een strafcorner. Stockmann redde in eerste instantie weliswaar, maar door het effect dat de bal had meegekregen verdween deze alsnog over de doellijn.

Kampong speelt de finale om het landskampioenschap tegen Oranje Zwart.

Comments (3)

  1. Wat mooi dit!

  2. Is het niet Glenn Schuurman?? #slordig

  3. Volgens mij niet Henk, kijk de video maar :D, slordig dat je je feiten niet kent.

Reageer