Kampong-nieuweling Hoff: ‘Gelijkspel tegen SCHC zegt weinig over de rest van het seizoen’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kampong-nieuweling Hoff: ‘Gelijkspel tegen SCHC zegt weinig over de rest van het seizoen’

De dames van Kampong hebben zich versterkt met Fieke Hoff. Twee jaar geleden nam Hoff afscheid bij Groningen en de Livera Hoofdklasse, omdat zij in Utrecht ging afstuderen. Toentertijd was het nog niet bekend of zij terug wilde keren op het hoogste niveau in Nederland.

Ze heeft er ondertussen alweer twee wedstrijden opzitten. Afgelopen zondag speelde Hoff haar eerste wedstrijd met Kampong waar een verdienstelijk gelijkspel tegen SCHC werd behaald. Gisteravond mocht zij voor de tweede keer optreden op het hoogste niveau, dit maal in de ontmoeting tegen HV Victoria.

Onderzoek naar kinderkanker

Nadat Hoff drie jaar bij Groningen in de Hoofdklasse had gespeeld, besloot zij vorig jaar om voorlopig te stoppen met hockey. Hoff verkoos haar studie en de mogelijkheid om misschien in het buitenland stage te gaan lopen. Toch verliep dit anders dan gepland. Hoff: ‘Het corona-virus zorgde ervoor dat ik geen stage in het buitenland kon lopen. Dit zorgde er uiteindelijk wel weer voor dat ik dit jaar nog minimaal één jaar in de Hoofdklasse kan spelen. Komend jaar focus ik me ook op een promotie-onderzoek, waarbij ik onderzoek ga doen naar kinderkanker. Het onderzoek doe ik voor het UMCG in Groningen. Het onderzoek kan ik goed combineren met tophockey, omdat ik vanuit mijn eigen huis ga werken’.

Fieke Hoff, midden, maakt na één jaar afwezigheid haar comeback in de Hoofdklasse. (c) Jacob Gunter
Fieke Hoff, midden, maakt na één jaar afwezigheid haar comeback in de Hoofdklasse. (c) Jacob Gunter

Resultaat tegen SCHC

Bij de dames van Kampong zijn dit jaar weinig veranderingen te zien. Pieter Bos, is de nieuwe coach en heeft het roer overgenomen van Michiel van der Struijk. Verder zijn Julia van den Heuvel (Den Bosch) en Ivana Stavasius (Voordaan) aan de groep toegevoegd. ‘Vorig jaar speelde ik in de overgangsklasse bij Fletiomare. Ik merk dat bij Kampong alles net een stukje professioneler is georganiseerd dan bij mijn oude club Groningen. Een goed gesprek met de nieuwe coach zorgde ervoor dat ik afgelopen juni bij de huidige groep van Kampong kon aansluiten. Ik heb het idee dat dat we een sterk team hebben. Dit bleek ook uit het eerste resultaat afgelopen maandag tegen SCHC. Het resultaat nu zegt dan nog wel weinig over de verloop van het nieuwe seizoen. Ik ben in ieder geval blij om weer terug te zijn in de Hoofdklasse en kijk uit naar de eerste officiële wedstrijd van het seizoen’

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

Door: Redactie Hoofdklassehockey 

 

Reageer