Kampong versterkt zich met Björn Kellerman

Aanvaller Björn Kellerman speelt komend seizoen voor Kampong. Hij komt over van Rotterdam, waarvoor hij dit seizoen negen keer scoorde in de veldcompetitie.

Rotterdam - Grunwald Poznan EHL MdW Kellerman (2)

‘Ik kijk uit om bij Kampong te spelen, een weerzien met oude bekenden. Sander de Wijn, ken ik nog uit de Nederlandse jeugdteams, David Harte uit mijn tijd bij SCHC en Sjoerd de Wert uit het Nederlands zaalteam,’ zegt de aanvaller over zijn overstap.

Kampong-coach Alexander Cox zegt over de nieuwe Utrechtse aanwinst. ‘Ik ben blij met de komst van Björn. Hij heeft specifieke kwaliteiten als aanvaller waardoor hij een meerwaarde binnen ons goede team zal zijn.’

Comments (20)

 1. Ik ken hem niet zo goed; is dit een versterking voor Kampong?

 2. Ja zeker een versterking. Maar men heeft toch nog Erik Bouwens, Joost van de Vijfeijken, Quirijn Caspers, Philip Meulenbroek en natuurlijk Constantijn Jonker. Dit is toch een doodsteek voor de jeugd? Of gaat een van de bovengenoemde aanvallers ook nog weg?

 3. Bouwens speelt al jaren op middenveld… vd Vijfeijken gaat terug naar Pinoke…

 4. Eindelijk een goede spits voor Kampong naast Jonker. Meulenbroek en Caspers maken je geen landskampioen. Die scoren vooral tegen de middenmoot

 5. Voordaantje

  Meulenbroek gaat terug naar Voordaan, hoorde ik in de wandelgangen.

 6. Slechte zaak

  Uhm.. Dacht dat Kampong in financieel zwaar weer zat? Luypaert kan dan weg zijn gegaan maar ga er niet vanuit dat dit de enige speler is die zij willen halen en denk ook niet dat Brinkman zo’n fantastisch salaris had waardoor er veel budget vrij komt. Ze werken zich alleen maar verder in de nesten.
  En inderdaad hele slechte zaak voor eigen jeugd.

 7. @ Slechte zaak

  daar hebben we onze vaste kampong-basher weer met zijn standaard oliedomme reactie. in je eerste zin doe je verbaasd dat kampong iemand gehaald heeft; in je tweede zin zeg je dat je niet verwacht dat het de enige speler is die ze gaan halen. erg tegenstrijdige reactie derhalve

  wat betreft de jeugd hoef je je denk ik ook weinig zorgen te maken. kampong is een vd weinige topteams waar jeugd een kans krijgt (zie lars balk die in de finale 50 minuten op mid-mid speelt) en bij kampong volgend jaar maar een buitenlander in de selectie, waar oz de 4e haalt (een oostenrijker) en rotterdam een engelsman en een zweed 🙁

 8. @@slechte zaak

  Zoveel spelen er niet vanuit de jeugdopleiding. Balk en de Ridder en dan natuurlijk de oudjes van 27 Jaspers en Constantijn.

  Want Brinkman komt toch echt van SCHC en de jeugdopleiding van Pappa.

  Of is dit nu weer kritiek.

 9. Ook volgende jaar geen kampioenschap voor kampong. Kampong is mentaal gewoon erg zwak als er ergens op aankomt dan verliezen ze altijd en dat is geen BULLSHIT.
  Ze kunnen beter wat mental coaches gebruiken misschien dat het dan wat gaat worden.

 10. Geen Kampong Basher

  Geloof mij, ik had het persoonlijk fantastisch gevonden als Kampong landskampioen was geworden en support ze al een lange tijd. Ik hekel gewoon de laconieke houding van Kampong. Het enige wat zij doen is met die driehoek van de Wijn, Kemperman en Jonker spelen. En ja ze staan in de finale en ja ze winnen wel eens 8-0 van Hurley maar in de finales staat er niemand op om de kar te trekken. En ben ik de enige die het opvalt dat Jonker nooit een bal afspeelt in de cirkel? Bij Push loop je ze wel voorbij maar bij Oranje Zwart zit het pot dicht en pielt hij zich daar echt niet tussen uit. Loopt dood in schoonheid. Zonde, want is een fantastische hockeyer!

  Echter, ik blijf een buitenstaander dus of mijn kritiek zinnig is weet ik niet, weet er t fijne niet vanaf.

 11. Gaat Joost terug naar Pinoké ja? Jeugdspelers van Kampong krijgen in ieder geval altijd de kans bij Voordaan.

 12. Komt de BlauwWIT marketingmachine nog met een reactie of laat dat ook 31 jaar op zich wachten.

 13. Kritiek op Kampong, kampong-basher etc etc. Men zou zich eens af moeten vragen waarom deze club zoveel negatieve reacties op roept. Is dat een voorzitter die nog steeds in hoger beroep bezig is wegns een akkefietje, is dat het financiële beleid, volgens insiders hebben ze forse schulden, zelfs 8 ton bij de voormalige voorzitter, hun jarenlange vingers in de pap bij de KNHB of is het de jaloezie omdat ze de grootste club zijn en nu hoogmoedig spreken over hun SPORTLANDGOED dat er moet gaan komen. Het zal me een zorg zijn. Ik persoonlijk vind dat het om de sport moet gaan en dan komen ze gewoon te kort. Ook de uitspraken van Cox toont aan dat ze beter binnen hun omheining kunnen blijven en niet zonodig ten koste van alles , zeker van hun breedtesport, de beste, de grootste en deschijnrijkste willen zijn.

 14. On topic. Prima aanwinst voor Kampong omdat er wat anderen weggaan. Bij Rotterdam laat niemand een traan, dat zegt genoeg.

 15. Henk, bij Kampong laat niemand een traan om Brinkman. Ook dat zegr genoeg. Ze krijgen volgens jouw gegevens terug waarvan ze dachten verlost te zijn. Kan leuk worden daar in Utrecht.

 16. @@Henk, ik denk niet dat kampong het voelt als een ‘verlossing’ dat Brinkman weg is. Waren ze niet bepaald blij mee als ik het zo in de wandelgangen hoor. Echter nooit benaderd voor contractverlenging als ik zijn interviews lees.

 17. @King en Geen Kampong Basher. Ik ben het toch niet helemaal met jullie eens. De Wijn stak er, samen met De Voogd echt bovenuit in de finales. Maar feit blijft dat O-Z met 10 internationals en Balkestein de wedstrijd begint. Zo breed is Kampong gewoon niet. Kampong heeft het fantastisch gedaan maar uiteindelijk komen ze dan toch op momenten tekort.
  Jammer als Van de Vijfeijken zou vertrekken. In een pré-olympisch jaar is het goed zoeken naar 16 min of meer gelijkwaardige spelers en dan s Kellerman wel een goede aanwinst lijkt mij maar ken hem niet zo goed.

 18. Floppieenteun

  Helemaal mee eens. OZ had afgelopen jaar, zeker in de breedte, de beste selectie. Kampong draait op: Kemperman, de Wijn, Jonker en Harte. Verder heeft Luijpaert een meer dan goede corner. Ook hebben (hadden) ze nog drie grote talenten: Brinkman, Balk en Luykx. De rest zijn goede clubspelers, niet meer en niet minder. Cox is een prima coach die hier een echt team van heeft gemaakt. Dat is ook gelijk de kracht van Kampong. Havenga gaat volgend seizoen Luijpaert niet doen vergeten. Zowel verdedigend niet alsook qua corner niet. Kellerman heeft minder talent dan Brinkman. Bovendien is Brinkman een stuk jonger. Kampong wordt er dus niet beter op, maar dat geldt voor meer clubs.

 19. Kampong zal echt Luijpaert missen. Naast hem is De Wijn nog veel beter geworden.

 20. Die de Wijn die iedereen de beste van de wereld vindt…was dat die jongen die, toen het erom ging, gokte dat hij met een sliding die bal van Rashid zijn stick zou plukken en daarmee heel Utrecht in rouw dompelde? Nog nooit wat gewonnen.

Reageer