Kampong versterkt zich met Martijn Havenga | Hoofdklasse Hockey Nederland

Kampong versterkt zich met Martijn Havenga

Kampong heeft zich per direct versterkt met Martijn Havenga. Dat meldt de club in een persbericht. De 22 jarige verdediger komt over van Laren. Kampong was op zoek naar een verdediger vanwege de blessure van Sander de Wijn en het vertrek van Ramon Alegre.

Havenga staat bekend om zijn sterke strafcorner. Het afgelopen seizoen scoorde hij negen keer in de Hoofdklasse, waarvan acht keer uit een corner.

Havenga speelde in nationale jeugdteams en Jong Oranje. Donderdag traint hij voor het eerst mee met het team van Alexander Cox.

Comments (36)

 1. Goede speler. Laren gaat ‘m missen. Had gedacht dat Kampong de “besparing” van het salaris van Alegre goed kon gebruiken, maar blijkbaar vindt de club het goed dat ze geld meteen weer uitgeven.

 2. Wat een versterking zeg!!!

  HA HA HA

 3. Wederom laat Kampong zien dat bestuur maling heeft aan haar leden.
  Lekker verder shoppen en uitgeven dat geld.

 4. Ik heb inderdaad begrepen dat er een schuld van 1.5 ton is en dat zelfs de salarissen van vorig jaar nog niet aan iedereen uit zijn betaald. Dit komt dus van een externe investeerder hoop ik…

 5. Goh, wil meneer Havenga nu opeens wel met Robert Kemperman in een team spelen…

 6. Wat is er in hemelsnaam aan de hand bij Kampong? Bestuur wordt op ALV tot zuinigheid en kostenbesparing gemaand, juist waar het budget van Heren 1 aangaat, maar ze contracteren gewoon weer nieuwe speler. En spelers van Laren zijn niet goedkoop… Maar ja, ook OZ haalt weer een Pakistaans international (hadden nog niet genoeg buitenlanders/internationals), Bloemendaal top-Belgen en NL’se talenten, R’dam de besten van HGC e.a. Ze maken elkaar gek, hun clubs kapot, keren leden tegen zich en laten club failliet

 7. Als het huidige bestuur toch het veld moet ruimen, dan maar onder begeleiding van het orkestje van de Titanic.

  Dus alles onder het tapijt; opvolgers van Kees & Martin succes met puinruimen.

 8. Matige speler waar kampong niks beter van gaat worden.los daarvan wie gaat er vol zijn lol bij Kampong spelen, wat een enge club.

 9. @Stick: niet voor lol maar voor geld. Kampong heeft geen lol; maar al helemaal geen geld…

 10. Schijnt een 2-jarig contract dan wel een mondelinge overeenkomst voor 2 jaar te hebben gehad bij Laren, vreemde zaak om dan ineens de benen te nemen, zal wel afbetaald zijn door kampong/papa havenga… Ben sowieso benieuwd welke nieuwe functie ze daar nu voor elsemiek in gedachte hebben, want als de 1 hebt krijg je de rest erbij… Oja een sterke corner, lange corner zal er wel mee bedoeld worden want zn strafcorner blijft een lachertje, wens hem sterkte bij kampong, is nml de meest onsympatieke club van het land.

 11. Dit slaat werkelijk alles!!! geen anderhalve ton schuld maar bijna het dubbele! Inderdaad door de ALV gemaand om de knip dicht te houden, zeker wat tophockey, en dan dit. Schandalig als je zoveel lak aan je leden hebt. Wat een vreselijke club!!!

 12. Top 4 weer bekend… Gaat dames HK achterna. Ik ben vanaf nu voor Amsterdam, Pinokkio, Hurley, Den Bosch, Tilburg, Laren, Schaerweyde en HGC.

 13. Kantinepraat

  Kampong. Zo trots op hun (ook al van buiten gehaalde) jeugd. Halen toch voor tonnen Kemperman, Weusthof, Harte, De Wijn, Doherty etc. En nu dus Havenga. Gek dat talenten naar clubs uit de buurt gaan (Voordaan, SCHC). Talenten voor niks opgeleid.

 14. Allemaal jaloers. Hou s op met kampong bashen. Kampong kampioen!!!

 15. @kamponger, typerend die pleister op je mond!!! Die mag er zeker alleen af als je 10 keer iets positiefs zegt over die club. Als je lid bent en de ALV bezocht hebt en dan nog dit soort dingen roept plakt dan ook twee pleisters over je ogen joh!!!

 16. Schaerweijde

  ha ha, wat een mooie reacties weer.

  een lust om dit forum te lezen..

 17. @Kamponger, arme jongen. Waarom denk je dat iedereen kampong basht omdat het een vreselijke treurige club is.

  Blijft iedere keer weer een straf om eens paar jaar daar te spelen.

 18. oud kamponger

  @hockey die zit!!! Maar gelukkig zijn we niet allemaal zo blind. Alleen kunnen we niet tegen de bestuursmaffia op. Studenten komen niet op een ALV.

 19. @Peter, laat het zijn moeder maar niet horen.

 20. @oud kamponger

  gelukkig waren de studenten er nu wel en stonden ze zelfs buiten.
  En keesje R wilde de stemming nu ongeldig verklaren omdat ie de stemmen niet kon tellen.

  Na dit seizoen stapje terug voor Tophockey maar de vereniging een stap vooruit.

  Alleen hopen dat niet externe financiers met een bak centen komen en bestuursfuncties Top hockey en voorzitter opeisen.

  Want ook Rabobank wil niet mee in dit bankroetje van Kees en Martin.

 21. De leden, het clubhuis, de feestjes, toernooien, vrijwilligers, de bar etc.. maken de club en toch niet een bestuur? Volgens mij is Kampong een leuke club want gezellig en leuke sfeer door de meeste leden maar, als ik de verhalen moet geloven, zijn er een paar bestuursleden van het padje af. Dat maakt een club in mijn ogen niet eng. Hooguit moeten de mensen die er een potje van gemaakt hebben heel snel weg. Zijn alle clubs waar ze teveel geld aan tophockey hebben uitgegeven opeens eng? Schaerweijde, Laren en SCHC nu en in het verleden OZ, KZ, Bloemendaal?

 22. Ben het met Henk eens, niets mis met Kampong.
  Goede jeugdopleiding, goede jeugdcoaches, gezellig met alle studenten.

  Alleen bestuur is een ramp en al vele jaren en altijd dezelfde kliek.

  Zou goed zijn dat dat netwerk nu wordt ontbonden, maar de benoemingen staan nooit op de site of heel kort.

 23. HAHAHA wat een voetbalsupporters hier zeg! Lekker anoniem reageren. Wat verpaupert de hockeysport met dit soort volk. Maar wel veel leedvermaak. Kijken of ze mijn reactie ook weer terug kunnen leiden naar het ”kampong bestuur”…

 24. Geen idee wat al die reacties te maken hebben met de overgang van een meer dan matige hockeyer van club A naar club B. Dat is toch het onderwerp of heb ik het mis?

 25. Volgens mij lopen er een paar mensen rondt in utrecht met een identiteitcrisis. Kunnen ze hun problemen zelf niet oplossen en proberen dan hier hun punt te halen. Wel heel stoer mensen hier zwart maken.. Haha, dat is wel beetje zielig..

 26. @Henk, dat zou het moeten zijn, maar al jarenlang is de bestuurlijke vorm van Kampong meer een maffia bolwerk dan een vereniging. Begonnen met de aanstelling van J.W.Maas, die maar 1 manier kende de zijne en anders opdonderen!!!Toen hij zogenaamd wegging zette hij zijn vriendje Kees Roover op zijn plek . Allemaal vriendjes van het Old Boy’s netwerk.Dus lopen er tussen die paar duizend leden op Kampong heel veel die erg ontevreden zijn maar hun schouders op halen omdat ze op redelijke afstand van hun huis hun sport kunnen beoefenen. Mensen die trachten tegen het bestuur in te gaan worden, ook al zijn ze meer dan 20 jaar lid geofferd aan die idiote grootheidswaanzin van sommige bestuurders en op schofterige wijze weg getreiterd. Geen wonder dat als zoveel mensen zich niet happy voelen, ze in feite weinig kunnen doen dit forum aangrijpen om nog enigszins voldoening te hebben en hun gal te spuwen. Ach, gelukkig hebben mijn kinderen nu een andere vereniging maar door mijn contacten met nog veel ouders begrijp ik dat er niets veranderd is op Kampong ondanks alle negatieve berichten. Je zou toch als club eens na moeten denken en die bestuursmaffia aan de kant moeten zetten. Maar ja de meeste bestuursleden, zeker J.W.Maa zitten met geld in het BEDRIJF, dus alle hens aan dek om je centjes veilig te stellen desnoods tegen de zin van leden in!!

 27. en toch moeten die boze Kampongers die onvrede niet afreageren op iemand die gewoon overstap maakt van middenklasse club naar titelkandidaat. En als ik dit zo lees, staat Kampong er financieel beter voor dan Laren (!). Men roept maar wat, zonder de feiten te kennen. Zie de leegloop bij Laren sinds paar jaar, en de oproepen aan leden om (extra) financieel bij te dragen.

 28. Hele enge club dat Kampong

 29. @en toch???? heet jij geen objectief???

 30. @hockey jij geeft precies aan waar de schoen wringt !! Heb jij de schofterige manier van het huidige Bestuur aan den lijve ondervonden ??
  Kampong is een prima club, niet voor niets de grootste club in Nederland. Een ieder die deze mening niet deelt is waarschijnlijk zelf nooit lid geweest van Kampong ??

 31. Kampong is een vreselijke club, altijd weer een straf om daar te zijn.

 32. Volgens mij is er door het vertrek van Alegre gewoon wat financiële ruimte gekomen. Verder denk ik dat Alegre een hogere vergoeding zou krijgen dan Havenga die net komt kijken.

  Een goede speler gaat weg, een aardige speler die nog wat kan groeien komt terug. Daar ga je echt niet hetzelfde budget voor uittrekken.

  Daarbij ziet Havenga zelf ook wel dat het plafond bereikt is bij Laren. Bellaart is een topcoach maar hij kan niet toveren. Bij Kampong heeft hij gewoon veel meer kans te groeien. Terecht dat hij die kans pakt.

 33. @Jantje, Havenga? hele beperkte speler denk juist dat deze jongen aan zijn plafond zit.

 34. @Diederik, inderdaad !! Ik zat hel dicht bij het vuur en heb in 2011 al vele malen gewaarschuwd via ALV en direct aan bestuur wat de problemen waren. Zelfs mijn kinderen zijn daar het dupe van geworden. Maar ja studenten gaan nu eenmaal hockeyen waar ze studeren en we hadden vrienden op Kampong.Ook bij OZ en andere clubs gebeuren dingen maar wat ik op Kampong heb meegemaakt slaat alles.

 35. oud kamponger

  Het feit dat op deze site Kampong de meest hits heeft, dat bijna allemaal negatief is zegt wel iets over mijn ouwe cluppie. Kom op kampongers, donder dat bestuur eruit. @hocley het is inderdaad zo , je kop houden of oprotten. Doe je dat niet dan hoor je niet meer bij het roedeltje.ook al ben je zoals ik meer dan 25 jaar lid geweest.

 36. Zou dat nieuwe clubhuis (en Nat. Hockey Center) er nou nog komen? Budget tophockey vreet spaarpotje op. Zonder spaarpotje en met verlies gaat zelfs de Rabo niks lenen.

Comments are closed.