Kampong wint overtuigend van Den Bosch - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kampong wint overtuigend van Den Bosch

Kampong – Den Bosch 4-1 (3-1)
1-0 Constantijn Jonker, 2-0 Constantijn Jonker, 2-1 Matthijs Brouwer, 3-1 Laurence Docherty (sb.), 4-1 Bruno van den Bosch
Den Bosch heeft vandaag een klein lesje effectiviteit van Kampong gekregen. Waar Den Bosch in de beginfase, ondanks een scala aan mogelijkheden, niet aan scoren toe komt, benut Constantijn Jonker wel twee mogelijkheden.
Verdiend of onverdiend, de ploeg van Sjoerd Marijne staat ineens tegen een flinke achterstand aan te kijken. “Aan het begin krijgt Den Bosch een aantal goede kansen, maar er vliegt er geen een in, en ja, vervolgens krijgen wij er twee en die zitten meteen. Dan sta je ineens op een hele comfortabele 2-0”, aldus Kampong speler Robbert Kemperman.
Ondanks de winst, houdt Kampong een wrange nasmaak over aan de wedstrijd over, want hun topscorer viel geblesseerd uit. Het is nog onbekend hoe lang het strafcornerkanon uit de roulatie is.
Voor Kemperman zat er een speciaal tintje aan deze wedstrijd, want hij stond vandaag tegenover zijn oude club Den Bosch, waar hij groot werd. “Het is zeker leuk om tegen je oude club te spelen, ook al zitten in het huidige team niet heel veel mensen waar ik samen mee gespeeld heb”, aldus Kemperman.
Den Bosch sprong vandaag onzorgvuldig met de kansen om. Ook achterin ontbreekt wat scherpte en moet het dit seizoen een hoog aantal tegengoals incasseren. Maarliefst 26 keer werd de Bossche doelman gepasseerd, alleen promovendus Voordaan, deed dat met 29 tegengoals, nog iets minder goed.

Comments (16)

 1. Sjoerd Marijne gaat het moeilijk krijgen om zich te handhaven in de hoofdklasse met dit team. Al schat ik Voordaan en SCHC lager in

 2. Vlak schaerweijde niet uit. Die gaan het ook lastig krijgen. Den Bosch is meer niveautje Laren. Net geen playouts.

 3. Elk team dat Sjoerd Marijne coacht gaat het moeilijk krijgen.. Elk seizoen hoog van de toren blazen, maar resultaten blijven altijd achter. Begrijp niet dat hij bondscoach van JO is.

 4. @gijp, van namen als Bruin, Smolenaars en de Jager val ik ook niet stijl achterover. Is er voor de KNHB echt niets beters te krijgen? Marijne inderdaad een keffertje.

 5. Gekleurd stukje hierboven!! De eerste helft waren de beide clubs aardig aan elkaar gewaagd, DB kreeg de nodige kansen, Pas in de tweede helft was Kampong beter.Effectiviteit is in dit opzicht ook geluk te noemen.Jammer dat DB Kemperman niet heeft kunnen overhalen om bij zijn club terug te keren maar ja die zak met goud die Kampong via de Rabo kreeg is natuurlijk niet te versmaden.

 6. @ Bert,
  Kemperman wordt betaald door RABO.
  En DB was en is geen kampioenskandidaat vandaar Kampong; op advies RABO.
  Als ze in Utrecht geen EHL halen doen ze het gewoon slecht.

 7. @Peter.
  Dank voor de informatie. Alle hulp was welkom geweest voor DB. Goedkoop inkopen voor Kampong dus.

 8. @Bert
  Probleem van DB is en overigens ook vorig jaar de achterhoede.
  En daar kan ook deze keeper weinig aan veranderen.

 9. Marijne: ‘Wij domineerden vandaag. Tot de 3-1 waren wij ‘leading’, overduidelijk’, zei de Brabander. ‘Kampong was heel effectief. Ze komen vijf keer in onze cirkel en scoren vier keer. Als zij nou veel beter waren geweest, dan had ik vrede kunnen hebben met de uitslag, maar ik denk dat de neutrale toeschouwer heeft kunnen zien dat dit niet het geval was. Er had voor ons meer ingezeten.’
  Ik word hier ZO moe van.. De talloze keren dat Marijne het zelfde heeft gezegd als coach van OZ en Amsterdam…

 10. @Gijp, heb je de wedstrijd dan gezien??? Als toeschouwer van deze wedstrijd ben ik , zelfs als Kamponger het wel met hem eens. Hoe was het ook alweer, behaalde successen geven geen garantie voor de toekomst! Misschien het omgekeerde ook voor uitspraken.

 11. @Bert, ik heb de wedstrijd niet gezien en kan niet zeggen wie er leading was, maar het doet er in mijn ogen ook niet zoveel toe, de feiten zijn dat Kampong met 4-1 heeft gewonnen en dat telt.

 12. @Bert Ik heb Marijne dit al 100 keer horen zeggen en kan niet anders concluderen dat hij een nogal slechte verliezer is..

 13. Lekkere combi Marijne en Spreij.
  De ene schreeuwt nog harder dan de ander.
  En de schuld ligt nooit bij deze heren.

 14. @Gijp, dat was mijn vraag niet? Heb je de wedstrijd gezien?

 15. Achterhoede DB is inderdaad kwetsbaar en keeper keept nog niet op zijn niveau. Maar laten we de zaken in perspectief plaatsen:laatste 5 wedstrijden waren tegen OZ, Bloemendaal, Kampong, Rotterdam en Pinoke (eerste 5 van de ranglijst).
  Daarbij een hele jonge ploeg. DB is geen topploeg maar of ze degradatiekandidaat zijn is nu nog niet te zeggen.

 16. Helemaal met Hans eens, lekkere combi Spreij en Marijne samen…

Reageer