Karel Klaver volgend seizoen assistent-coach Bloemendaal

Met ingang van het nieuwe seizoen gaat Karel Kalver als assistent van Michel van den Heuvel aan de slag bij Heren 1 van Bloemendaal. Daarmee keert hij na acht jaar terug op ’t Kopje waar hij als speler van het eerste team vijf keer kampioen van Nederland werd.

“Ik vind het heel leuk terug te komen op Bloemendaal en samen te werken met Michel. Het is geweldig om een kijkje bij hem in de keuken te kunnen nemen. Ik denk ik Michel wat betreft persoonlijkheid goed aanvul. Bij Bloemendaal heb ik een aantal jaren onder hem gespeeld en ook nog twee jaar in het Nederlands elftal. Ik ken hem dus goed”, zegt Klaver die als speciale taak krijgt jeugdige spelers te begeleiden die de stap naar het eerste team willen maken.

Grote stap

“In de jeugd van Bloemendaal loopt een aantal grote talenten rond. Daar gaan we extra aandacht aan geven, want de stap vanuit de A-jeugd naar Heren 1 is heel groot. Daarbij sluiten er regelmatig talentvolle jonge spelers aan die de stap naar de top proberen te maken. We zorgen dat die spelers worden meegenomen in de verwachtingen, dat ze goed landen in de groep, zich optimaal verder ontwikkelen enzovoort. Kortom een brede begeleiding die al vroeg begint”, gaat Klaver verder.

Bij zijn terugkeer komt Karel Klaver een aantal oude maatjes tegen waarmee hij vroeger speelde zoals Wouter Jolie, Tim Jenniskens, Jaap Stockmann en Rogier Hofman. “Het is fantastisch om te werken met een team met zoveel topspelers. Bloemendaal is echt het Barcelona van het hockey; een club met een gigantische historie, met de beste spelers en het mooiste hockey.”

Comments (4)

  1. Floppieenteun

    Blij mee! Mooi duo met v/d Heuvel. Legendarische speler terug op het oude nest.

  2. Steekneus

    @ Floppieenteun. Komen jullie wel eens op zaterdag op jullie “Barcelona” van het hockey? Ik was er afgelopen zaterdagmiddag om 16.00 en de meeste mensen in het clubhuis stonden als vrijwilliger achter de bar. Goeie top jeugd en H1, maar de rest van de club is die ook geïnteresseerd? of moeten die op 2 archaïsche zandvelden achterin het bos blij zijn? Dan doen andere grote clubs als Rotterdam, Amsterdam, Kampong, Hurley etc het toch wel beter. Daar leeft het hockey, net zoals voetbal in en rond Nou Camp. Tophockey kan niet zonder breedte, of alleen op het “Nou Kopje” wel?

  3. Floppieenteun

    @Steekneus, in de eerste plaats respect voor Pinoke. Naar mijn idee de gezelligste club van het Amsterdamse bos, kom er altijd graag. Goed beleid ook, met veel zelf opgeleide jeugdspelers in H1. Bovendien dit seizoen een aantal echt sterke buitenlandse spelers gehaald. Denk wel dat het bij een goede middenmoter makkelijker jeugd inpassen is. Niemand verwacht namelijk van Pinoke dat ze kampioen worden en de EHL gaan winnen. Dat is bij bv. Bloemendaal anders. 3e waterveld bij Bloemendaal komt er als het goed is aan :-). Verder vind ik Bloemendaal ook wel echt een familieclub met altijd wel genoeg sfeer rond de velden. Zaterdag heb je de wedstrijden van de top jeugd en zondag dames1 en heren1. Wedstrijden van heren2 zijn het kijken trouwens ook meer dan waard. Uiteraard is er minder sfeer als belangrijke jeugdteams op een zaterdag niet thuis spelen. Ditzelfde geldt voor de zondag als dames1 en Heren1 niet thuis spelen. Maar dat zie je bij elke club. Bovendien is Bloemendaal een club die leeft in het hele dorp en ook nog ver daarbuiten. Unieke locatie ook.

  4. Uhm, ja het is uniek, want er is maar 1 precies dezelfde plek. Maar er liggen wel meer clubs zo. Volgens mij een paar 100 meter verderop al.

Reageer

Contact Us