Kate en Helen Richardson-Walsh naar Bloemendaal - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kate en Helen Richardson-Walsh naar Bloemendaal

De dames van Bloemendaal hebben zich voor komend seizoen versterkt met de komst van de Engelse internationals Kate en Helen Richardson-Walsh en de Oostenrijkse Kristine Vukovich.

De 36-jarige Kate is de huidige captain van Groot-Brittannië. De verdedigster is recordinternational met 363 caps. Haar één jaar jongere partner Helen speelt op het middenveld en zal in Rio ook voor de vierde keer deelnemen aan de Spelen. Zij werd drie keer gekozen in het FIH World All Stars team. Helen Richardson heeft 279 caps op haar naam staan.

Maatschappelijke loopbaan

De Engelse dames komen naar Bloemendaal omdat ze graag onder hoofdcoach Teun de Nooijer en trainer Thomas Tichelmann willen spelen. Zowel Kate als Helen ambiëren een maatschappelijke carrière in Nederland op te bouwen: Kate als trainer/coach in het hockey, Helen als sportpsycholoog. HC Bloemendaal wil ze daar graag bij helpen.

De Oostenrijkse Kristine Vukovich, 28 jaar, heeft internationale successen behaald met het Oostenrijks zaal- en veldhockeyteam, onder andere in de World League in Zuid-Afrika. In 2014 werd ze, mede dankzij haar sterke corner, uitgeroepen tot beste speelster.

Combinatie

Vukovich wil in Nederland tophockey combineren met een studie: een master in Business Administration. Net als voor de Engelse speelsters geldt ook voor haar dat de samenwerking met De Nooijer en Tichelmann een belangrijke reden was om naar ’t Kopje te komen.

Commissielid Tophockey Bartel Huibregtsen: ‘Met deze nieuwe aanwinsten willen we laten zien dat we ambitieus zijn op Bloemendaal met Dames 1. Met de combinatie van jong talent en zeer ervaren speelsters hopen we een volgende belangrijke stap te maken. Het is mooi te horen dat de aantrekkingskracht van de begeleidingsstaf zo groot is.’

Reageer