Keepster Alexandra Heerbaart houdt hoop op een volledig seizoen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Keepster Alexandra Heerbaart houdt hoop op een volledig seizoen

De competitie staat op het punt van beginnen. Waar de traditionele top-3 zich weer lijkt klaar te stomen voor de play-offs door het aantrekken van een aantal sterke speelsters, is er bij de andere clubs in de Hoofdklasse ook veel reuring geweest. Voor SCHC-keepster Alexandra Heerbaart een mooi moment om alles eens op een rijtje te zetten.

Het is alweer een jaar geleden. De toen nog 24-jarige fanatieke keepster die opgroeide in Belgie verhuisde naar titel-kandidaat SCHC. Na in 2018 de finale van het WK zaalhockey te bereiken en bekroond te worden als beste keepsters, vervolgens haar eerste interland voor Oranje in 2019 tegen China te hebben gespeeld, was ze toe aan de volgende stap. Meestrijden in de play-offs. Helaas heeft het corona-virus daar dit jaar een stokje voor gestoken.

Desalniettemin kijkt Heerbaart positief richting het nieuwe seizoen: ‘We hebben een gek laatste half jaar gekend. Ik kijk dan ook met gemengde gevoelens uit naar het nieuwe seizoen. Enerzijds ben ik blij dat we afgelopen weken weer zijn begonnen met de trainingen en dat we de eerste oefenwedstrijden weer hebben gehad. Anderzijds ben ik ook nog steeds bang dat de competitie wordt onderbroken vanwege het corona-virus. Met SCHC willen we het, zolang de algehele gezondheid van onze bevolking het toe laat het hoogst haalbare, namelijk het behalen van de landstitel. Mocht deze competitie door het uitbreken van de tweede Corona golf onderbroken worden, dan begrijp ik dat natuurlijk, want de gezondheid van onze bevolking gaat voorop. Natuurlijk zou dit onwijs jammer zijn’.

Lees het volledige artikel nu op Hockey International

Hoofdklassehockey is een samenwerking aangegaan met Hockey International. In de nieuwe samenwerking kunnen wij samen nu nog meer hockeyliefhebbers bereiken. Via ons online platform en het tijdschrift leest u de nieuwste ontwikkelingen in de Hoofdklasse hockey.  

Reageer