Keepster Roos Knijff verhuist naar België en neemt afscheid van SCHC

Ze mocht afgelopen seizoen het goal van SCHC verdedigen nadat Maddie Hinch had aangekondigd om de club te verlaten. Een zware blessure aan haar knie gooide vorig jaar roet in het eten. Vandaag maakt Roos Knijff bekend dat ze haar jeugdclub gaat verlaten om in België bij KHC Dragons te gaan keepen.

Hoofdklassehockey volgde Roos Knijff tijdens haar revalidatie. Een klein jaar geleden raakte het jonge talent van SCHC zwaar geblesseerd aan haar kruisband. Haar blessure leek zich sneller te herstellen dan gedacht. Een aantal maanden geleden stond Knijff alweer op het hockeyveld. Even dacht zij aan een comeback op de Nederlandse velden, echter zorgde het coronavirus ervoor dat zij niet meer tot keepen toe kwam.

Door de blessure van Knijff besloot Stichtse om afgelopen jaar om oud Oranje-international Alexandra Heerbaart en Mascha Zwezerijn aan te trekken. Voor Knijff een lastige situatie, want zij wilde niet meer met drie keepsters strijden voor één plek in het veld: ‘Mijn coach Lucas wilde nog graag met me door. Al kon mij mij natuurlijk niet garanderen dat ik eerst keepster zou worden. Het vertrouwen bij de club, staf en de speelsters was er dan ook nog wel degelijk. In de tijd dat ik aan het revalideren was, ben ik erachter gekomen dat ik eigenlijk maar een ding heel graag wil. En dat is minuten maken in het veld en lekker spelen. Bij SCHC zal ik veel minuten moeten delen met het vooruitzicht dat dat niet zomaar zou veranderen. Daarnaast krijg je in het goal in de reguliere competitie weinig te doen, dus ik denk dat ik voor mijn ontwikkeling aan iets anders toe ben. Verder vind ik het belangrijk om weer het plezier in hockey terug te vinden en gaat zo’n strijd op deze manier mij daar ook niet bij helpen’.

In 2018 verdedigde Knijff nog het goal in de Gold Cup tegen Bloemendaal.
In 2018 verdedigde Knijff nog het goal in de Gold Cup tegen Bloemendaal. Foto: Roel Ubels

Meer ballen bij KHC Dragons

Knijff was dus samen met haar zaakwaarnemer Martijn Braaksma op zoek naar een club waar zij minuten kan maken. In de Nederlandse Livera Hoofdklasse leken alle posities om het doel te verdedigen al bezet te zijn. Daarnaast maakte het coronavirus het ook niet makkelijk. In België bleek er wel vraag te zijn naar een talentvolle keepster. De club waar Valerie Magis en Stephanie de Groof hockeyen, strijdt elk jaar mee om een plek in de play-offs. Knijff: ‘Als je in België gaat spelen als keepster weet je dat je veel meer te doen krijgt dan bij SCHC. Een groter deel van de teams zijn daar meer aan elkaar gewaagd dan in de Livera Hoofdklasse. Ik ga dus meer ballen krijgen dan als ik was gebleven in Nederland. Uiteindelijk wil ik gewoon graag veel wedstrijdritme op doen, omdat me dat veel plezier geeft. De verantwoordelijkheid die ik krijg is uiteindelijk belangrijk voor mijn eigen ontwikkeling’.

Charlotte Vega probeert Knijff te verschalken.
Charlotte Vega probeert Knijff te verschalken. Foto: Roel Ubels

Toch leek België bij voorhand niet een logische keus. Knijff is namelijk Geneeskunde student in Utrecht. Een vertrek uit Utrecht zou voor haar misschien betekenen dat ze haar studie niet kan voortzetten. ‘Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor Geneeskunde afgerond. Ik zou nu moeten beginnen met mijn coschappen. Door het corona-virus is de wachtlijst voor studenten die coschappen moeten lopen alleen langer geworden. Ik zou daarom sowieso een studiejaar moeten wachten. Komend jaar ga ik veel hockeyen, training geven op de club en een bijbaantje zoeken. Het lijkt me bijvoorbeeld heel erg leuk om in Antwerpen in een Barista koffietent te gaan werken. Veel van mijn vriendinnen zien me dat ook wel doen. Een ding is voor mij zeker. Voor mij voelt dit nu de beste keuze om in België te gaan spelen, omdat ik mij als keepster hier het beste kan ontwikkelen toe ben aan een nieuwe stap. Ik heb er enorm zin in’.

Roos Knijff neemt afscheid van haar club SCHC om het avontuur in België aan te gaan. Foto: Roel Ubels
Roos Knijff neemt afscheid van haar club SCHC om het avontuur in België aan te gaan. Foto: Roel Ubels

Door: Hans Hofstra

Comments (4)

  1. Ze is toch begonnen bij Amersfoort?

  2. zaakwaarnemer??? serieus???

  3. Hoofdklasse Hockey Nederland » Keepster Roos Knijff verhuist naar België en neemt afscheid van SCHC – Nieuws | Apotheek Online

    […] Bron […]

  4. Gemiste kans voor kampong. hele talentvolle keepster, kan beter worden dan Heerbaert.

Reageer

Contact Us