Kemperman: "De meeste kwaliteit staat in Nederland" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Kemperman: “De meeste kwaliteit staat in Nederland”

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

Zaterdag ontmoet Oranje Zwart het Spaanse RC de Polo uit Barcelona. De nieuwe club van OZ-speler David Alegre vormt van oudsher samen met Club de Campo, Atlétic Terrassa en Egara de absolute elite in Spanje. Alegre denkt niet dat de formaties uit beide landen voor elkaar onderdoen. “De beste Spaanse en de beste Nederlandse clubs zijn even goed. Maar in Spanje vechten elk jaar dezelfde vier teams om de titel. In Nederland is de top veel breder en speel je daarom vrijwel elk weekeinde een topduel. Dat is het grote verschil.”

Het spel van de zuid-Europeanen is technisch en aanvallend, weet de Spanjaard, die in zijn jongere jaren voor Egara uitkwam. “Oranje Zwart moet niet alleen aan aanvallen denken”, waarschuwt hij alvast voor de counter van de Catalaanse opponent.

Bij winst speelt OZ op tweede paasdag tegen UHC Hamburg of Bloemendaal, de voornaamste favorieten voor de titel. Hamburg won in 2008 en 2010, Bloemendaal in 2009. De Duitsers staan te boek als een stug defensief volkje. “Ze kunnen allemaal verdedigen”, verzekert Oranje-international Robbert Kemperman, die met Rot-Weiss Köln in de EHL speelt.

Ook bij de oosterburen is de top smaller dan hier, weet de middenvelder die afgelopen jaar van Den Bosch overstapte naar de Duitse Bundesliga. “De meeste kwaliteit staat op de Nederlandse velden. Aanvallend is het in Duitsland allemaal iets minder. Maar het zijn wel doorzetters, ze hebben een mentaliteit van ‘doe maar normaal’, ze spelen steady. Dat is echt die Duitse degelijkheid.”

Bron: Eindhovens Dagblad

Reageer