Kieran Dartée: ‘Iedereen gaat helemaal door het geluid’

De benutte strafbal van Sander Groenheijde in de shoot-outserie tegen Hurley zorgde voor een enorme ontlading bij hdm. Na zes seizoenen keert de Haagse ploeg terug op het hoogste niveau.

“Met zo’n jonge ploeg en dit nu al presteren”, zegt de opgetogen hdm-aanvoerder Kieran Dartée. “Bizar, maar heel verdiend en heel terecht. Echt schitterend. Het besef is er nog lang niet. Dat komt in een later stadium, maar je moet er gewoon van genieten. Een groot feest met alle supporters. Iedereen gaat helemaal door het geluid. Het is zo vet.”

Derde duel noodzakelijk

Hdm had zondag een derde wedstrijd nodig om promotie af te dwingen, nadat het matchpoint een dag eerder niet werd verzilverd. Na de 2-1 winst in het eerste duel verloor de Haagse ploeg zaterdag met 4-1 van Hurley waardoor hdm voor eigen publiek in de herkansing moest.

“Natuurlijk baal je, want je wilde het gisteren (zaterdag, red.) afmaken, maar we wisten dat we twee kansen hadden”, zegt Dartée. “Je hebt ook niet veel tijd om erin te blijven hangen. Je weet dan dat vandaag de laatste kans is en dan doet de wedstrijd van gisteren er niet toe. Of het 4-0 of 8-1 is, het maakt allemaal niets uit.”

Plan beter uitvoeren

“We zijn gewoon vrij snel bij elkaar gekomen en doorgesproken wat we anders moesten doen”, gaat Dartée verder. “Eigenlijk was dat gewoon het plan, dat we hadden, beter uitvoeren.”

Net als in de eerste twee duels kwam hdm op voorsprong. Ruben Versteeg zette na vier minuten de 1-0 op het bord. Twee minuten later was de stand alweer gelijk na een rake strafcorner van Stijn Jolie. Halverwege de eerste helft verzuimde hdm opnieuw op voorsprong te komen. Dartée zag zijn strafbal worden gekeerd door doelman Daan Wisselink.

Winst na shoot-outs

Ook Hurley kreeg kansen om het duel in de reguliere speeltijd te beslissen. Vijf corners op rij na het laatste fluitsignaal bleven echter onbenut, waarna hdm mede dankzij goed keeperswerk van Joey Fontaine de overwinning in de shoot-outserie pakte.

Dartée nam de spreekwoordelijke pet ook af voor Groenheijde, die zijn shoot-out miste maar vervolgens wel de beslissende strafbal benutte. “Hij maakt hem zo koelbloedig”, zegt Dartée die na zijn misser in de wedstrijd de bal toevertrouwde aan zijn teamgenoot. “Ik liep op Sander af en hij zei: ik pak hem wel. En hij schiet hem ook nog binnen. Dat is vet, echt vet.”

Op slotdag zeker van play-offs

De promotie is de apotheose van een seizoen waarin hdm zich pas op de slotdag van de Overgangsklasse plaatste voor de play-offs. “De tweede helft van het seizoen is onwijs goed geweest”, blikt Dartée terug. “We wisten dat als wij onze wedstrijden zouden winnen dan gaan we op de laatste dag of Cartouche of Schaerweijde voorbij, want die speelden tegen elkaar. En dat is gelukt.”

In de play-offs werd eerst Victoria in drie wedstrijden verslagen, waarna promotie naar de Hoofdklasse werd veiliggesteld na winst op Hurley, eveneens na drie duels.

Promoveren

“We hebben gezegd dat we niet meedoen aan de play-offs om ervan te genieten”, zegt Dartée. “Wij gaan de play-offs in om te promoveren. Dat is iedere wedstrijd zo geweest en iedere wedstrijd hebben we tot het gaatje moeten knokken. Alles hebben we over drie wedstrijden uitgespreid, maar we hebben hem wel gepakt.”

Reageer

Contact Us