Kieran Dartée: ‘Stappen zetten met vallen en opstaan’

In het Wagener Stadion ging hdm zondag met ruime cijfers onderuit tegen Amsterdam (6-1). Er was teleurstelling over het verlies, maar aanvoerder Kieran Dartée zag ook positieve aanknopingspunten waarop de ploeg kan voortborduren.

“Er zaten genoeg goede dingen in en daar moeten we mee aan de slag”, begint Dartée. “Het begin was sowieso erg goed. Daar hebben we op gehamerd. We zijn vaak minder goed begonnen en dat doen we nu ontzettend goed.”

Effectief

Hdm zocht na de afslag brutaal de aanval en kreeg ook kansen. Amsterdam-keeper Jan de Wijkerslooth moest redding brengen op inzetten van Pieter van Straaten en Ruben Versteeg. De Amsterdammers gingen effectiever met de kansen om. De eerste strafcorner werd meteen raak gepusht door Justin Reid-Ross.

Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam Amsterdam op 2-0. Valentin Verga speelde Nicki Leijs aan die uit een moeilijke hoek de bal langs hdm-keeper Joey Fontaine schoot. Billy Bakker maakte de derde Amsterdamse treffer, waarna Dartée uit een strafcorner de achterstand verkleinde. Nog voor rust veranderde Verga een schot van Teun Rohof doeltreffend van richting: 4-1.

Amsterdam verzuimt

Na de pauze liep Amsterdam nog verder uit dankzij twee doelpunten van spits Mirco Pruyser. Hdm kon voor weinig gevaar stichten en mocht blij zijn dat de Amsterdammers verzuimden de score op te voeren. Caspar van Dijk raakte de onderkant lat en Casper Horn schoot in kansrijke positie voorlangs.

“De eerste kans van hen is ook meteen een goal”, zegt Dartée. “Natuurlijk zie je dat het bij ons iets terugloopt, maar we zijn niet ver weggezakt denk ik. We hebben eerder wedstrijden gehad dat we binnen twee tellen na de 1-0 ook de 2-0, 3-0 en 4-0 tegen kregen zoals tegen Bloemendaal. Dat was nu gewoon een stukje beter.”

Strijd geleverd

“Uiteindelijk valt de uitslag nog steeds groot uit, maar volgens mij hebben we zeventig minuten lang strijd geleverd”, gaat Dartée verder. “We zijn bezig gebleven met hockeyen en met de juiste dingen doen. Dat is goed.”

“Na een wedstrijd die we verloren hebben met 6-1 heb je nooit een goed gevoel. Uiteindelijk kan je dat makkelijk relativeren en ga je kijken naar welke dingen kunnen we eruit halen die goed waren, wat zijn de dingen die niet goed waren en waarmee we aan de slag moeten. Daarom is het vandaag gewoon een nuttige wedstrijd voor ons.”

Vooruitgang

Met één punt uit acht wedstrijden is hdm hekkensluiter in de Hoofdklasse. Ondanks de matige resultaten ziet Dartée wel dat de ploeg vooruitgang boekt.

“Die stand maakt voor ons niet zo heel veel uit. We zijn vooral bezig met zelf stappen zetten. Dat gaat met vallen en opstaan. Soms gaat het niet zo hard als je zou willen. Dat is ook moeilijk. We willen sneller, het moet ook sneller, maar er zit zeker progressie in.”

Op jezelf focussen

“We moeten heel veel strijd blijven leveren en effort erin blijven stoppen”, zegt Dartée. “We moeten er continue op blijven hameren wat er goed gaat en beter moet. Je krijgt klappen, maar je moet op jezelf blijven focussen. Straks komen de wedstrijden tegen de concurrenten. Die moeten we winnen en dan komt het goed.”

Reageer

Contact Us