Kim Lammers zet punt achter loopbaan | Hoofdklasse Hockey Nederland

Kim Lammers zet punt achter loopbaan

Kim Lammers speelt haar laatste play-offs. Dat zegt de spits van Laren in een interview met De Gooi- en Eemlander. Lammers gaat vanaf komende zondag met haar ploeg voor de laatste keer op jacht naar de enige titel die nog op haar palmares ontbreekt: de landstitel.

‘Nee, ik beschouw mijn carrière niet als incompleet wanneer Laren geen landskampioen wordt. Maar ik sta wel te popelen en wil m’n laatste play-offs heel graag winnen’, aldus Lammers in het interview.

Doelpunten

De aanvalster kwam dit seizoen vanwege blessures tot slechts één doelpunt. In totaal maakte Lammers 319 doelpunten in de Hoofdklasse, een record dat inmiddels is verbroken door Maartje Paumen.

De 35-jarige Lammers speelt al sinds 1999 voor Laren en won al diverse Europese titels, maar dus nog nooit de hoogste prijs op nationaal niveau. In 2014 nam ze met de wereldtitel afscheid van het Nederlands team met wie ze ook Europees, en olympisch goud won.

Plannen na carrière

Na een play-offs komt er een definitief einde aan de topsportloopbaan van Lammers. Wat ze na daarna gaat doen, weet ze nog niet. ‘Misschien ga ik komend seizoen wel ergens wat jeugd trainen, maar ik word zeker niet meteen assistent-coach bij Laren of iets dergelijks’.

Reageer