Kim van Leeuwen: ‘We horen dit gewoon binnen te halen’

De boosheid was van de gezichten van de speelsters van Bloemendaal af te lezen. De ploeg had zojuist een zekere overwinning op concurrent Nijmegen in de slotfase uit handen gegeven (1-1). Met een overwinning was Bloemendaal bijna zo goed als zeker geweest van rechtstreekse handhaving in de Hoofdklasse.

“Dat is extra zuur, want dat had ik ook in mijn hoofd”, zegt Kim van Leeuwen van Bloemendaal. “Daar ging ik eigenlijk ook van uit, dat we nu wat zekerder waren. Maar we zullen nog even door moeten knallen en vechten.”

Zes punten voorsprong

Met nog acht wedstrijden te gaan is het verschil met Nijmegen, dat op een play-outplek staat, nog steeds zes punten. En dat hadden er negen punten kunnen en misschien ook wel moeten zijn.

“Het is onnodig”, zegt Van Leeuwen over het gelijkspel. “Uiteindelijk zijn we toch wel de betere ploeg en horen dit gewoon binnen te halen.”

Terechte op 1-0

Er leek in het duel ook weinig aan de hand voor Bloemendaal. De ploeg was na rust op 1-0 gekomen door een treffer van Anna O ‘Flanagan en had weinig te duchten van Nijmegen. De promovendus kreeg in het eerste kwart een strafcorner, maar was daarna nauwelijks op de helft van Bloemendaal te vinden.

Toch slaagde Bloemendaal er niet in het duel over de streep te trekken. De ploeg riep het onheil een beetje over haarzelf af. In het laatste kwart reeg Nijmegen de strafcorners aaneen en was het wachten op het onvermijdelijke. Vijf minuten voor tijd maakte Liselot Timmermans uit de zevende Nijmeegse corner de gelijkmaker.

In paniek

“Dat je op het einde zulke corners weggeeft, is slordig”, zegt Van Leeuwen. “Ik denk dat we op de een of andere manier toch in paniek raken en de bal niet secuur wegwerken. Het is gewoon zuur dat je corner na corner krijgt.”

Was het misschien de extra druk met het oog op rechtstreekse handhaving die Bloemendaal parten speelde? “Nee, dat niet”, zegt Van Leeuwen. “We bekijken het per wedstrijd en willen per wedstrijd gewoon punten halen. Het maakt niet uit tegen wie. Wij spelen al voor het vierde jaar in de Hoofdklasse en je hoort er wel gewoon te staan en die punten binnen te halen. En tegen Nijmegen was dat leuk geweest, maar we hebben het niet gedaan.”

Comments (9)

 1. Floppieenteun

  Hoogmoed komt voor de val. Ik vind dat deze meisjes nogal arrogant gedrag vertonen, en dat na een gelijkspel tegen een directe concurrent. Bloemendaal Damus 1, kijk eens in de spiegel. Jullie blijven, ook na 4 jaar HK, je reinste degradatiekandidaat.

 2. Hoofdklasser

  @floppieenteun, je kan ook denk knap dat ze er nog de hoofdklasse zitten. Verschil met dames 1 en heren 1 is dat er veel en veel en veel meer geld gepompt wordt in heren 1. Misschien dat de dames daarom lager staan…de heren hebben gewoon veel meer budget waardoor er een wat andere selectie staat.

 3. Floppieenteun

  Voor de goede orde. Bovenstaande is niet de echte Floppieenteun. Naar aanleiding van het mailadres moet de redactie dit kunnen beamen. Kenners weten dit ook wel, zou nooit zo over Bloemendaal schrijven :-). De damus doen het onder de Nooijer meer dan goed. Dit jaar zo goed als geen play-outs, het maximale bereikbare resultaat met deze selectie.

 4. Hoofdklasser

  Gelukkig maar floppieenteun, jammer dat iemand misbruikt maakt van jouw naam.

 5. Balletje breed

  De dames van Bloemendaal doen het natuurljk helemaal niet meer dan goed, ze hebben dit seizoen het geluk dat er met Nijmegen en Huizen 2 gepromoveerde ploegen in de HK spelen.

 6. Tikkie terug

  @ de echte Floppieenteun
  Teun is slechts het uithangbord van het team en mag de pionnetjes uitzetten, Andree Morees bepaalt! En ik ben het eens met Balletje Breed. Ze hebben, net als toen Bloemendaal zelf promoveerde, de mazzel dat er 2 ploegen gepromoveerd zijn.

 7. @tikkieterug

  Dan is het nog knap dat ze met die selectie op die plek staan!blijf positief denken

 8. Oranje boven

  Heb ze 5 keer zien spelen dit jaar. Het is zeker geen OK niveau en dan ook jammer dat ze zich handhaven. Ook voor het team. In de promotieklasse zouden ze misschien wel in een linker rijtje mee kunnen doen.
  De overschatting van het eigen niveau is wel een opvallend verschijnsel. Laten we het zelfvertrouwen noemen.

 9. Oranje boven

  “OK” bedoelt wordt HK (hoofdklasse) Excuus.

Reageer

Contact Us