Kimberly Thompson: ‘Afgelopen seizoen smaakt naar meer’

 

Afgelopen seizoen werd hét seizoen van Amsterdam Dames 1. Waar de hoofdstedelingen eerst met de EHCC-winst aan de haal gingen, werd ook de landstitel een prooi voor de Amsterdammers. Hoofdklassehockey.nl sprak met verdediger Kimberly Thompson over een prachtjaar en blikt vooruit op komend Hoofdklasseseizoen, dat dit weekend van start gaat.

Na een heerlijke vakantie in Mexico kan Thompson er net als vorig seizoen weer vol tegenaan. Drie weken lang was ze even helemaal weg van het hockey, maar stiekem is ze er toch ook op vakantie wel mee bezig. ‘Ik kan het hockey altijd wel goed van me afzetten, om even een paar weken volledig tot rust te komen. Ik hou mijn conditie natuurlijk altijd wel een beetje bij.’ Afgelopen seizoen had de speelster van AH&BC even twijfels om door te gaan met hockey, maar al vrij snel kwam ze tot de conclusie dat ze nog helemaal niet klaar is om te stoppen. ‘Op een gegeven moment besefte ik dat ik het teveel zou gaan missen om met de meiden op het veld te staan. Achteraf was doorgaan met hockey geen slechte beslissing,’ grapt Thompson. Na een droogte van 5 jaar zonder prijzen pakte haar ploeg ten koste van regerend kampioen Den Bosch de dubbel.

Droomseizoen

Waar het de afgelopen seizoenen steeds net misging, trok Amsterdam onder leiding van Rick Mathijsen in 2018/2019 eindelijk weer eens aan het langste eind. Voor de winterstop liep het het in de Hoofdklasse nog at stroef af en toe, in 2019 waren de dames ongenaakbaar. Op cruciale momenten stond de ploeg op, vaak ten koste van Den Bosch. Zo leek de zege in de halve finale Amsterdam vleugels te geven. Thompson denkt dat haar ploeg veerkrachtiger werd naarmate het seizoen vorderde. ‘Wat ons zo sterk maakte afgelopen seizoen is dat we ook bij een achterstand ons hoofd niet lieten zakken en het juist zagen als een wake-up call. Zo stonden we tegen Hamburg met 2-0 achter, maar stonden we uiteindelijk wel met die beker. In voorgaande seizoenen is dat wel eens anders geweest.’ De winst in de halve finale op Den Bosch gaf bovendien zoveel vertrouwen voor de rest van het seizoen, dat de ploeg in de finale van de play-offs voor het eerst sinds 2002/2003 aan het langste eind trok. Het was afgelopen seizoen voor het eerst dat de EHCC plaatsvond voor de ontknoping van de Hoofdklasse, in plaats van er na. Thompson is groot voorstander van het nieuwe programma. ‘De EHCC-winst gaf ons zo’n boost richting de play-offs, ik denk dat de EHCC alleen maar leidt tot meer spanning richting de ontknoping van de Hoofdklasse. Dat komt ons, maar ook de kijker alleen maar ten goede denk ik.’

Nieuwe coach

Komend seizoen zullen alle ogen opnieuw gericht zijn op Amsterdam. De selectie is grotendeels intact gebleven en Thompson heeft dan ook zeker geen gebrek aan vertrouwen in het boeken van nieuwe successen. ‘Ik denk dat we voor de spelers die wel weg zijn gegaan uitstekende vervangers in huis hebben gehaald en zeker niet aan kwaliteit hebben ingeleverd. We gaan daarom ook dit seizoen weer voor het hoogst haalbare, al denk ik dat dat bij Amsterdam altijd wel het geval is.’ De Amsterdammers zullen het komend seizoen wel moeten doen met een nieuwe hoofdcoach. De vertrokken Mathijsen was toe aan een nieuwe uitdaging en assistent Robbert Tigges neemt zodoende het stokje over. Het vertrouwen in hem is groot, ondanks een gebrek aan ervaring als hoofdcoach. ‘Ik ken hem natuurlijk al wat langer en ik denk dat het voor hem spannend is zo’n nieuwe rol, maar anderzijds zal er niet zoveel veranderen. Ik denk dat Tigges gewoon hetzelfde pad zal gaan bewandelen met een eigen twist. Ik heb in ieder geval enorm veel vertrouwen in hem en ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen.’ Over de doelstellingen voor komend seizoen is Thompson kraakhelder. ‘Afgelopen seizoen smaakte naar meer, dus dit seizoen hopen we uiteraard hetzelfde kunstje te herhalen’.

Amsterdam opent het seizoen aanstaande zondag om 12.45 in het eigen Wagener stadion tegen promovendus HGC.

 

Reageer