Kimberly Thompson stopt met tophockey en vertrekt naar Amerika - Hoofdklasse Hockey Nederland
Kimberly Thompson gaat haar stick aan de wilgen hangen.

Kimberly Thompson stopt met tophockey en vertrekt naar Amerika

Ze speelde voor Hurley en Amsterdam. Won afgelopen jaar de landstitel en Europa cup. Toch maakte de 30-jarige Kimberly Thompson vandaag officieel bekend dat zij gaat stoppen met tophockey. Haar nieuwe doel, verhuizen naar Amerika om daar samen met haar vriend te gaan werken.

Het was nog maar de tweede wedstrijd van het seizoen. In de wedstrijd SCHC tegen Amsterdam wil Kimberly Thompson de bal aan de rechter kant van het veld flatsen. De actie lijkt van afstand er goed uit te zien (zie ook de samenvatting van SCHC tegen Amsterdam, vanaf minuut 2.00). Toch glijdt Thompson weg op het vaak veelbesproken gladde veld van SCHC. Resultaat, een afgescheurde hamstring. Voor Thompson zal een lastig jaar gaan beginnen: ‘Ik wist dat mijn herstel zes tot twaalf maanden zou gaan duren. Tijdens mijn revalidatie heb ik gelukkig geen tegenslagen gekend. Na twee maanden moest ik drie keer per week krachttraining doen en drie keer per week zwemmen of hardlopen. Door het intensieve programma kon ik in de winterstop gelukkig alweer individueel een beetje hockeyen. Ik zou in de tweede wedstrijd na de winterstop weer gaan spelen’.

Met coach Rick Mathijssen beleefde Thompson in 2019 een fantastisch jaar door Europees en Landskampioen te worden.
Met coach Rick Mathijssen beleefde Thompson in 2019 een fantastisch jaar door Europees en Landskampioen te worden. Foto: Roel Ubels

Nieuw bestaan in New york

Ook dit werd Thompson niet gegund. Na de eerste wedstrijd na de winterstop besloot de KNHB om alle wedstrijden in de Livera Hoofdklasse afte gelasten. Voor Thompson zou dit betekenen dat er per direct een einde aan haar carrière zou komen. ‘Het heeft natuurlijk wel door mijn hoofd gespookt dat je op zo’n manier geen afscheid wilt nemen. Ook hebben mijn teamgenootjes me gevraagd of ik toch niet nog een jaar wil doorgaan. Ik wil alleen heel graag met mijn vriend een nieuw avontuur aangaan in Amerika. Hij werkt in de online marketing. We willen graag samen naar New York gaan verhuizen. Hier willen we twee a drie jaar blijven. Dit betekent dat ik dus afscheid ga nemen van het tophockey in Nederland.

Haar hockeystick gaat Thompson letterlijk aan de wilgen hangen. Ook in Amerika wil zij zich niet meer op de hockeysport gaan richten. ‘Hockey was tot nu toe een van de belangrijkste dingen in mijn leven. Mijn laatste wedstrijd was tegen Stichtse. Ik ga een mooi nieuw avontuur aan waar ik veel zin in heb’.

Kimberly Thompson viert feest nadat de landstitel in 2019 werd veroverd ten koste van Den Bosch.
Kimberly Thompson viert feest nadat de landstitel in 2019 werd veroverd ten koste van Den Bosch. Foto: Roel Ubels

Door: Hans Hofstra

 

Reageer