Kitty van Male: 'Beter dan vorig jaar, maar niet goed genoeg' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kitty van Male: ‘Beter dan vorig jaar, maar niet goed genoeg’

Kitty van Male had er flink de smoor in. Opnieuw kaapte Den Bosch een nationale hoofdprijs weg voor de neud van de speelster van Amsterdam. Met een 2-1 zege in het tweede duel veroverde de Bossche formatie zaterdag de 18de landstitel in twintig jaar tijd.

“Ik ben goed pissig. Ik ben er gewoon klaar mee. Het is gewoon klote”, zegt Van Male. “Ik wil gewoon winnen. Ja, ik baal. Je staat hier omdat je wil winnen.”

Minder groot verschil

Vorig jaar was Den Bosch ook in twee duels te sterk voor Amsterdam. Net als toen zijn de uitslagen klein. Alleen was dit keer het verschil tussen beide ploegen minder groot.

“Vorig jaar hebben we gewoon gefaald op het moment dat het moest”, legt Van Male uit. “Nu hebben we een moeilijker seizoen gehad, maar wel beter gespeeld. Het is nog steeds niet goed genoeg, want zij hebben weer de titel, maar wij komen nog wel”, zegt Van Male strijdvaardig.

Geen beter gevoel

Van Male houdt in ieder geval geen beter gevoel over aan de finale van dit jaar. “Totaal niet nee. Nee, het is helemaal niet een beter gevoel. Vorig jaar hebben we gewoon gefaald, slecht gespeeld, nu iets beter maar niet goed genoeg. En daar baal ik van.”

“Je staat altijd op het veld om te winnen”, gaat Van Male verder. “En dan heb je er wel dichterbij gezeten, maar het is het zo klote. En misschien nog wel erger.”

Scorend vermogen

Het verschil tussen Den Bosch en Amsterdam ligt misschien wel in het gebrek aan scorend vermogen aan Amsterdamse kant. In de vijf play-offduels werd slechts drie keer gescoord. Charlotte Vega scoorde twee keer uit een strafcornervariant en Sterre Deetman tipte een slag van Julia Müller van buiten de cirkel doeltreffend binnen.

“Ik weet het niet”, zegt Van Male. “Zij (Den Bosch, red.) krijgen een paar grote kansen en ze maken er meteen twee. Bij ons gaat ie er niet in. Natuurlijk kan je zeggen scorend vermogen, want je moet scoren om te kunnen winnen, maar of dat het is, dat weet ik op dit moment zo niet één, twee, drie.”

Het is voor Amsterdam de wonden likken en zich richten op de EHCC, het belangrijkste Europese clubtoernooi dat vrijdag in den Bosch van start gaat. “We gaan dit nu even verwerken en dinsdag gaat de knop weer om naar de EHCC en dan gaan we daar weer volle bak in.”

Reageer