Kitty van Male kan morgen haar laatste wedstrijd in haar carrière belonen met de landstitel - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kitty van Male kan morgen haar laatste wedstrijd in haar carrière belonen met de landstitel

 

Op zaterdag kan de Livera Hoofdklasse worden beslist. Amsterdam won in een boeiend gevecht van Amsterdam op donderdagavond met 2 – 1. Een nieuwe overwinning zaterdag op de Oosterplas betekent dat Amsterdam landskampioen wordt. De wedstrijd die om 12.00 uur van start gaat, kan ook de laatste wedstrijd worden voor oud-international Kitty van Male. Bij een overwinning voor Amsterdam stopt van Male en wederom op een hoogtepunt in haar carrière. 

Jaren hebben we mogen genieten van Kitty van Male. De speelster won alle grote prijzen met Oranje en kon zelfs op haar hoogtepunt stoppen bij Oranje. Lees ook: Kitty van Male besloot op haar hoogtepunt te gaan stoppen Morgen speelt Kitty van Male de tweede finalewedstrijd tegen Den Bosch en kan wederom stoppen op een hoogtepunt. Als Amsterdam de overwinning naar zich toe kan trekken, is het de winnaar van de best-of-three series. In de eerste wedstrijd pakte Amsterdam in de 69ste minuut de overwinning door een prachtige strafbal van Eva de Goede. ‘Het was een zware maar mooie wedstrijd. Pas in het 3e en 4e kwart kwamen wij goed los en konden we de 0 – 1 achterstand omdraaien naar een 2 – 1 voorsprong. Het doelpunt van de Goede gaf veel ontlading. Toch wisten we dat we er nog niet waren. Ook bij Kampong – Bloemendaal (play-offs Heren) op woensdagavond gaf de thuisploeg het gelijkspel nog uit handen. Na 70 minuten was de euforie groot en wisten we dat we hadden gewonnen’, aldus van Male.

De dames van Amsterdam hebben een korte periode om te herstellen. Op zaterdag staat het tweede duel van de play-offs op het programma. Vandaag stond in het teken van herstel. ‘We zijn een aantal uur bij elkaar geweest. Bij onze hersteltrainingen fietsen we de spieren lekker los. Ook doen we rek en ‘roloefeningen’, waarbij je met je beenspieren over een soort rol heen rolt. Er wordt verder niet getraind. Morgen begint alles weer bij het begin en moeten we scherp blijven om weer een overwinning te kunnen boeken’, vertelt van Male.

Amsterdam gaat dus zaterdag of zondag afscheid nemen van van Male. De routinier is belangrijk geweest bij het hele teamproces van Amsterdam. Gisteravond maakte van Male de 1 – 1 door de bal in de rebound door de benen van Koning te spelen. ‘We hebben jonge meiden in ons team. We hebben met elkaar afgelopen week gezeten om te praten over komende week. Ik heb ze vooral verteld dat ze moeten genieten. Natuurlijk is er spanning, maar dit is juist goed om een goede wedstrijd neer te zetten. Ik ben trots op deze meiden. Het doelpunt wat ik gisteren uiteindelijk maakte, is een doelpunt van ons allen. Ook morgen gaan we met z’n allen werken voor de overwinning’.

Door: Hans Hofstra

Reageer