Klaas Vermeulen: ‘Na de 1-0 dwingender moeten spelen’

Het Europese avontuur van Amsterdam zit er al na één wedstrijd op. De verliezend EHL-finalist van afgelopen seizoen verloor zaterdag in de KO16 met 3-2 van gastheer Oranje-Rood. De teleurstelling was dan ook van de gezichten van de Amsterdammers af te lezen.

“Het voelde dat er toch meer in zat met elkaar”, blikt Vermeulen terug op het duel dat in een uitverkocht huis (5500 toeschouwers) werd afgewerkt. “Het zit altijd dichtbij elkaar en je moet gewoon zorgen en afdwingen dat ie jouw kant opvalt. Dat hebben we te weinig gedaan.”

Dwingender naar 2-0

Vermeulen doelt vooral op de fase nadat Amsterdam op een 1-0 voorsprong kwam via Boris Burkhardt. “In de eerste fase nadat we de 1-0 maakten, hadden we dwingender op zoek naar de 2-0 moeten gaan. Dat was een beetje chaotisch en dan red je het niet. Daar hadden we wat mij betreft moeten doordrukken richting 2-0. Het is jammer dat dat dan niet gebeurt.’

Volgens Vermeulen lag dat niet aan het feit dat de ploeg na de voorsprong op twee gedachten zou hinken. “Dat hebben we nooit. We spelen altijd om goals te maken. We zijn ook geen ploeg die zich opstelt om een krappe voorsprong te verdedigen. We willen die graag uitbreiden, daar was het spel ook naar. Vorige week hebben we dat tegen Bloemendaal ook gedaan en dat hadden we nu weer moeten doen. maar goed, hij viel niet.”

Oranje-Rood slaat toe in overtal

Amsterdam maakte de tweede treffer dus niet, maar incasseerde juist in het tweede kwart binnen een minuut twee doelpunten. Agustin Mazzilli tipte tot twee keer toe een voorzet bij de tweede paal achter doelman Laurens Goedegebuure. Op dat moment stond Amsterdam met een man minder op het veld na een groene kaart voor Valentin Verga.

“Zij spelen het gewoon goed rond”, haalt Vermeulen de eerste tegentreffer terug. “Horst (Robert van der Horst, red.) breekt door en dan wordt ie goed binnengetikt bij de tweede paal. Dan komen ze op 1-1. Die 2-1 is wel kwalijk.”

Rust en overzicht

“Wij breken goed door en staan volgens mij met vier tegen twee in hun cirkel”, gaat Vermeulen verder. “We hebben daar niet de rust en het overzicht. Daar moeten we gewoon de 2-1 maken. We verliezen de bal en uiteindelijk in de counter verdedigen we en groupe niet goed en is het 2-1 achter. Die twee backhands voorlangs, die gaan er te makkelijk in. Dat kunnen we ons zelf verwijten.”

Na rust zette Mink van der Weerden uit een strafcorner Oranje-Rood op 3-1. Amsterdam kwam dankzij een rake corner van Justin Reid-Ross terug tot 3-2. Daarna kregen de Amsterdammers nog twee corners en een kans via Billy Bakker, maar de gelijkmaker viel niet.

Goal moet vallen

“We hebben gestreden voor wat we waard waren”, zegt Vermeulen. “Aan het einde creëren we nog genoeg corners en kansen. Daar moet er eentje van vallen.”

Een Europese prijs kan Amsterdam niet meer pakken, maar de strijd om de landstitel ligt nog open. Met het oog op de play-offs zegt Vermeulen: “We zullen nog een aantal punten die niet zo goed gingen meenemen om uiteindelijk in de play-offs wel winnaar te zijn. In ieder geval is er nog wat werk aan de winkel.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Oranje-Rood en Amsterdam

Reageer

Contact Us