KNHB mikt op beste WK ooit - Hoofdklasse Hockey Nederland

KNHB mikt op beste WK ooit

De Koninklijke Nederlandse hockeybond wil van het WK voor mannen en vrouwen in 2014 in Den Haag (31 mei – 15 juni) een uniek evenement maken. „We streven naar het beste van het beste”, liet de jarige bondsdirecteur Johan Wakkie (60) donderdag tijdens een indrukwekkende presentatie in het voetbalstadion van ADO Den Haag weten.

Op het complex van de eredivisieclub worden tijdens de dubbele WK ongeveer 200.000 toeschouwers verwacht. „Het mag zeker niet alleen een Nederlands feestje zijn”, verzekerde Wakkie. „Er zullen landen van vijf continenten met hun fans naar Den Haag komen. De hele wereld zal zich dan ook thuis moeten en kunnen voelen bij ons toernooi.”

Met de kaartverkoop is inmiddels een voorzichtig begin gemaakt. Het Nederlands vrouwen- en mannenteam komen om de dag in actie, op de beste tijd voor het vaderlandse publiek (eind van de middag/begin van de avond). „Voor de organisatie is het natuurlijk van groot belang dat Oranje topprestaties neerzet”, benadrukte Wakkie. „Anders wordt het verdraaid moeilijk om er voor de KNHB toch nog een toptoernooi van te maken.”

Meer dan hockey alleen

De WK moeten volgens Wakkie veel meer zijn dan hockey alleen. „We willen de hele wereld in Den Haag met elkaar verbinden”, sprak de rasbestuurder vol ambitie. „Niet alleen op sportgebied, maar ook door middel van muziek en eten en drinken. Uiteraard besteden we daarbij veel aandacht aan de schooljeugd. Met kinderkaarten kunnen zij ook relatief goedkoop in de groepsfase van de WK naar binnen.”

Bron: De Telegraaf

Reageer