KNHB schorst Willemijn Bos vier wedstrijden | Hoofdklasse Hockey Nederland

KNHB schorst Willemijn Bos vier wedstrijden

Willemijn Bos wordt door de tuchtcommissie van de KNHB voor vier wedstrijden geschorst. De speelster van Laren ontvangt deze straf wegens haar overtreding in de wedstrijd tegen Pinoké op 15 november. Bos sloeg tegenstander Fréderique Malefason na.

De uitspraak van de tuchtcommissie kwam sneller dan normaal wegens de internationale verplichtingen van Bos met het Nederlands elftal. Donderdag vertrekt Oranje naar Rosario in Argentinië voor de finaleronde van de Hockey World League. De KNHB komt naar verwachting vrijdag met de motivatie voor de hoogte van de straf. De opgelegde straf geldt enkel voor wedstrijden in de hoofdklasse.

De verdedigster heeft het eerste kwart van de schorsing er reeds op zitten. Op eigen initiatief speelde Bos afgelopen zondag niet tegen SCHC. Na de winterstop is de international nog uitgesloten van de duels tegen hdm, Hurley en Bloemendaal.

 

Comments (42)

  1. Belachelijk lage straf!! Iedereen heeft ondertussen deze schandalige overtreding gezien en spreekt er schande van. Had minstens 10 wedstrijden moeten zijn en als de KNHB ballen had, hadden ze haar nu thuis gelaten i.p.v. mee te nemen naar Rosario, zodat ze een paar maanden goed over haar gedrag kan nadenken. Nee, morgen lekker mee in het vliegtuig stappen.
    Wat een schijnheilige vertoning!

  2. Prima straf, actie hoort niet op de velden thuis, Lets move on.

  3. Ligt het aan mij of is dit een hele milde straf? KNHB heeft sportiviteit en respect toch zo hoog in het vaandel? Ze wilden toch strenger gaan straffen? Blablablabla…. Minstens 6 was terecht geweest1

  4. Wat een lachertje dit zeg. 4 wedstrijden?!?!?

  5. Een vergelijkbare overtreding werd ook in de reserve 5de klasse gemaakt in een wedstrijd tussen AthenA en Saxenburg. Die jongen is direct door de club geroyeerd. Schandalig als je je stick op zo’n manier gebruikt…

  6. Hoofdklasser

    Valentin verga was geschorst voor 6 wedstrijden en dat was letterlijk onbedoeld…… En dan nu dit 4 wedstrijden maar terwijl het veel onbesuisder was dan Valentin verga!!! Echt een veel te lage straf!!!

  7. Joop de Bruijne

    Vrij lage straf maar een zeer teleurstellende attitude KNHB. Hoe kun je iemand schorsen en wel meenemen met het Nederlands Elftal. Wat verwacht de KNHB qua sportiviteit als je jezelf als overkoepelend orgaan zo opstelt ?

    Ook de nieuwe coach Ned XI verdient een reprimande door te zeggen “Overtreding is in een andere competitie”. Nee, overtreding is gemaakt tijdens het hockeyspel.

  8. @joop, en heb je deze zelfde reprimande ook aan de coach van je club Kampong gegeven? Want wat de heer Cox doet tegen Hgc heef natuurljk ook niets met sportiviteit te maken.

    Die had dus eigenlijk ook thuis moeten blijven nu ?

  9. Straf vind ik niet te mild. Schorsing is terecht (Alleen ,misschien had ze er nog een geldboete bij moeten krijgen ) En dat vergelijk met Verga, houd daar eens over op!

  10. Tja, ik zie toch een zekere correlatie tussen deze uitspraak en dit (httpss://hockey.nl/nieuws/knhb/zorgen-knhb-over-toename-excessen-op-en-om-het-veld/) artikel. Hoe dan ook, de bond zet zichzelf opnieuw voor schut met dit soor uitspraken. Als je eerst een speler hebt die naslaat die 6 wedstrijden krijgt, en vervolgens een andere speelster hebt die 4 wedstrijden krijgt, ben je gewoon ronduit inconsequent. Bij Verga was het dan zelfs nog minder ernstig, omdat dat roekeloos was, dit was gewoon kwade opzet. Tuurlijk, de gevolgen waren ernstiger, maar had Bos dan eerst de knie van Malefason moeten breken om 6 wedstrijden schorsing te krijgen? De bond durft gewoon niet daadkrachtig in te grijpen – zeker niet tegen topspelers – en dat zal inderdaad tot meer en meer incidenten leiden #KNHBmaffia

  11. Goede gedaan KNHB

    Das goed nieuws voor alle internationals !
    Voor slechts 4 wedstrijden schorsing kan je lekker vogelvrij je frustratie botvieren op de eerste de beste nobody in de hoofdklasse.
    Je moet alleen niet net een collega international raken want dan heb je de poppen aan het dansen , maar verder maakt het niet uit wie je neerslaat
    Goede zet vd KNHB , fijn dat zij zoveel begrip hebben voor onze internationals en voor hun missie naar Rio!

  12. Kansloos KNHB

    Wat is de KNHB toch een onprofessionele ballentent. Wel op een congres je zorgen uiten over de toename van kaarten en geweld en dan dit afdoen met vier wedstrijden. Belangen, belangen en nog eens belangen. Wat een incompetente mensen werken er daar. De KNHB is ondertussen het beste voorbeeld van een old boys network geworden…. Ik neem deze club in ieder geval niet meer serieus.

  13. wedden dat je geen reactie meer krijgt.

  14. @goede gedaan KNHB

    Om iemand die al 7 jaar in de hoofdklasse speelt een nobody te noemen vind ik niet heel aardig. Prima waterdrager bij Pinoke. Desalniettemin slaat 4 wedstrijd natuurlijk nergens op.

  15. Sjakkie Brink-de Man

    Ik verbaas me over de, in mijn ogen, te milde uitspraak van de hockeybond (die zich zo druk maakt over de ongeregeldheden op en rond het hockeyveld). Een international haalt vol uit naar een tegenstandster die al met de rug naar haar toe is gekeerd en komt er met een milde straf van 4 geschorste comptitietiewedstrijden van af. Mag gewoon mee naar Argentinië. Wat een goed voorbeeld voor onze jeugd! En haar coach is verontwaardigd dat iedereen nu kan zien wat de international voor gemene overtreding maakte. De wereld op zijn kop inderdaad. Ben benieuwd of de speelster van Pinoké nog in beroep gaat. En ik had ook wel eens willen weten wat de bond besloten had als het de speelster van Pinoké was geweest die deze misselijke overtreding had gemaakt op de international….

  16. Ageeth die zegt dat ze het de coach van een andere ploeg kwalijk neemt dat dit op internet is gekomen. Dat is pas een slachtofferrol die echt niet kan. Wat viel me dat tegen zeg. Al met al is het hockey op z’n smalst. Een amateursport beoefend en gemanaged door amateurs.

  17. belachelijk

    Inderdaad totaal de wereld op zijn kop dat DE coach van Laren dit de coach van pinkoog verweet. Ze mogen bij Laren blij zijn dat Pinoke hier niet veel meer meedoet. Als je dit op straat doet, is het geweldpleging.

  18. @belacheljk, de coach van Laren zegt nergens dat deze beelden zijn vrijgegeven door de coach van Pinoke, ze zegt dat er een gesloten groep is voor de 12 hk coaches waar ze hun beeldmateriaal moeten uploaden, ze zegt dat er dus iemand dit gedaan heeft ze noemt geen namen omdat ze het niet weet dat is wat ze zegt, los van de overtreding die nergens op slaat en terecht bestraft word en het zijn nu in totaal 4 wedstrijden het hadden er ook 5 of 6 kunnen zijn, er blijven altijd mensen die het te weinig vinden.

  19. @Kansloos KNHB, daarom meer escalatie. Mensen zijn niet gek en laten zich niet door dit “Politburo” onderdrukken. Dit is hun reactie. Men voelt dat er iets niet klopt in Nieuwegein en dat het alleen maar vriendjes dekken is.

  20. @kansloos KNHB, Je zult zelf bestuurlijk eerst het voorbeeld van sportiviteit en respect moeten geven voordat de leden denken om zich daar aan te houden.

  21. Geen waterdrager maar drager hoor. Prima hoofdklasserspeelster, laten we het niet op de persoon spelen maar het over de rare beslissing va de KNHB hebben, wanneer mottivatie?

  22. vrijdag komt de uitspraak, straf is wel al bekend

  23. Waar zegt Boomgaard dit dan?

  24. @Joop de Bruijne

    Beste Joop de Bruijne ,

    ik denk dat een boel lezers hier benieuwd zijn naar je antwoord op de vraag die aan jou als ere lid van Kampong wordt gesteld.

    Dus zou je netjes de vraag van RAAR willen beantwoorden hoe jij kijkt naar het onsportieve gedrag van Cox. En zeker ook omdat het niet de eerste keer is.

    Of oordeel jij alleen maar over anderen.

  25. @Willem en @Sjakkie

    Jullie slaan de spijker op zijn kop, ben het hier volledig mee eens.
    Ik denk dat Bos maar 4 wedstrijden krijgt door het uitstekende charme-offensief wat zij en haar club hebben neergezet. Willemijn heeft spijt, is zelf ook geschrokken en ‘schorst zichzelf’. Ageeth speelt vervolgens de slachtofferkaart: ‘de beelden zijn gelekt’ en er ‘is jacht gemaakt op Willemijn’. Nu denkt iedereen dat Willemijn het slachtoffer is. Maar hoe dan ook, slim om dit te doen en je ziet waar het in resulteert, 4 wedstrijden.
    Van de bond is het natuurlijk zwak. Juist op dit moment hadden ze daadkrachtig moeten optreden. Niet steeds weer die internationals een hand boven het hoofd houden. Er wordt al genoeg in de doofpot gestopt… En mocht er een motivatie volgen waarin er gesproken wordt over de gevolgen van de onrechtmatige handeling van Bos, dan weet je dat het achterlijk is wat er in die kamertjes bij de bond gebeurt. Het moet niet uitmaken of iemand enkel een bloeduitstorting en een paar dagen last heeft of dat iemand zijn knieschijf breekt. Het gaat om de handeling die verricht wordt.

  26. Vind inderdaad dat de Bond zeer slap is in zijn reactie, maar nog veel erger is dat niemand iets zegt over Cox. Is de Kampongmaffia nog steeds zo sterk dat daar niets mee gebeurd. Zie dereacties hierboven, de vinger naar een ander en twee handen boven een zeer onsportieve Cox. Wat een clubje daar in Utrecht.

  27. Het is toch zo langzamerhand wel erg duidelijk. De KNHB meet met twee maten. Nu het een international betreft moet je die niet te zwaar straffen (de enige juiste straf zou zijn geweest…. als uithangbord voor het hockey heeft een international een voorbeeldrol en dus zou ze eigenlijk voor een bepaalde periode uit Oranje gezet moeten worden).

    Oranje en het resultaat is heilig voor de Boboi’s van de bond. Onbegrijpelijk dat niet uit Oranje is gezet. Maar je… de bobo’s zien Oranje graag winnen, dus geeft je maar een lichte straf! Belachelijk..

  28. Cox minimaal 15 wedstrijden schorsing!

    Goed dat hier een punt van gemaakt wordt. Het is ook echt schandalig wat Cox deed. Als je dat dan vergelijkt met de lichte, ongelukkige, zeker niet opzettelijke en schromelijk door de media overdreven aangezette overtreding (was het wel een overtreding, was het niet per ongeluk?) van Willemijn Bos, dan valt te begrijpen dat mensen in de bres springen. Want wat Cox deed, daar hadden serieuze slachtoffers bij kunnen vallen. En alles wat en iedereen die betrekking op Kampong heeft, moet dan keihard worden aangepakt. Ik zeg: excuses aan Willemijn Bos en een goede schadeloosstelling voor haar. En Cox? 15 wedstrijden schorsing. Goed dat hier tegen wordt opgetreden op dit fenomenale, onovertroffen en altijd redelijke forum. Hulde!

  29. Heel grappig maar ook typerend deze Kampong reactie hier boven.
    zou mij als club en zeker het bestuur toch eens gaan afvragen waarom reacties op dit forum wat betreft Kampong altijd zo vurig en negatief zijn. Natuurlijk krijgen we dan antwoorden als jaloezie, we zijn nu eenmaal de grootste club etc. Waarom gewoon niet als erelid op dit forum zeggen wat je van het onsportieve gedrag van Cox vindt. Nu zien buitenstaanders alleen maar de opgeklopte arrogantie van Kampong die jarenlang door bondsbestuurders, meestal lid van Kampong gevoerd is. Kampong kan wel een charme offensief gebruiken in hockey land

  30. @Cox minimaal….

    “de lichte, ongelukkige, zeker niet opzettelijke en door de media schromelijk overdreven aangezette overtreding (was het wel een overtreding, was het niet per ongeluk) van Willemijn Bos”

    “Excuses aan Willemijn Bos en een schadeloosstelling”

    Wat een humor heeft deze man…………….

  31. Noem het maar geen Kampongmafia meer. Misschien komt het bange konijntje dan toch uit zijn holletje om antwoord te geven op een heel normale vraag.

    Want onze vrinden uit Utrecht hebben hun beste jaren, op kosten van de KNHB, al weer achter zich gelaten.

    En daarom komt Cox ook zo boos weer over; ook dit jaar weer geen kampioen!

    En dat doet pijn daar.

  32. Slappe straf op een belachelijke actie. Had minstens hetzelfde moeten zijn als Verga, waarbij die het met minder opzet deed (wilde mijns inziens Polkamp een hak op de stick geven). Dus eigenlijk nog een westrijdje meer. Maar waarom gaat het hier de hele tijd over Kampong en Cox? Wat heeft laatste gedaan dan?

  33. Slappe hap daar in Nieuwegein, Bos is een voorbeeld voor jeugd spelers als Oranje speler. KNHB geeft weer het verkeerde signaal af! Voorbeeld stellen KNHB! Zou trouwens wel eens goed zijn in het kader van sportiviteit en respect je oor eens te luister leggen bij spelers en coaches en niet alleen de scheidsrechters en Oranje spelers in bescherming nemen KNHB! Zou veel ergernis langs en op de velden voorkomen want bij excessen lager dan de hoofdklasse zijn jullie er als de kippen bij maar owee als jullie achtertuin aangevallen wordt dan zijn jullie niet thuis en steken de wijze bestuursleden van de KNHB de kop in het zand.
    Competities van de jeugd trekken scheef omdat voorkeur teams in het landelijk of super B of A moeten komen. Neutraal gefloten wordt er niet en dan komt de KNHB met een dooddoener van sportiviteit en respect, eerst die eigen balk voor je ogen maar eens weg halen KNHB en ook Oranje spelers harder straffen! dan zijn we op de goede weg naar een beter sportklimaat…

  34. welja Tinus

    haal jij er ff lekker een nieuw topic bij dat de landelijke competities jeugd ook al gemanipuleerd worden, zeur toch niet zo!

  35. @ welja Tinus, je hebt gelijk! steek je hoofd maar in het zand zijn ze in Nieuwegein heel goed in!

  36. Of topic wat heeft Cox gedaan dat het hier zo aangedikt wordt want dat is me niet helemaal duidelijk.

  37. een bal opgepakt waardoor hgc niet snel een bal kon nemen aan de zijlijn en naar aanleiding van het constante zeuren en zuigen van Van ‘t Land tegen de scheids gezegd dat Van ‘t land ook zn waffel moest houden

  38. Gripje: beter om zelf maar even te kijken: vanaf ongeveer 2:30 https://www.hoofdklassehockey.nl/wedstrijdverslag/video-samenvatting-kampong-hgc-heren/

  39. Wat heeft Cox gedaan? Ik mis iets. Minstens 15 wedstrijden schorsing? Serieuze slachtoffers? Had Cox een pistool in zijn handen? We zijn niet in Parijs hier he. Excuses aan Bos? Waar haal je het vandaan? Of Bos ja dan nee meer schorsing verdient kunnen we lang over discussiëren, maar dat helpt niet zo veel.

  40. Opdoeken die hele KNHB. Vriendjespolitiek, handjes boven elkaars hoofd houden, inconsequente besluiten nemen, zelf besluiten nemen en clubs niet bij besluitvorming betrekken en jezelf continu vrijpleiten. Wel een behoorlijk budget besteden aan het stadion (waar toevallig de club van de voorzitter de thuiswedstrijden speelt) en internationals vrijwaren van een stevige overtreding en wel uitspraken op je rabobank congresje doen dat geweld toeneemt op en rondom de velden. Het neigt steeds meer naar communistisch beleid. Het wordt tijd dat de bezem door deze rotaryclub gaat.

  41. Waar blijft de motivatie van de KNHB dan? Of valt het niet te onderbouwen dat ze maar 4 wedstrijden schorsing heeft gekregen?!

  42. @Karel, helemaal gelijk. Het wordt steeds erger.https://www.nrc.nl/next/2015/11/30/artsen-schreeuwen-nog-het-hardst-1562912. kun je lezen hoe de gemiddelde ouder en hockeyer denkt over de vriendjespolitiek en meten met 2 maken van dit politburo

Reageer