KNHB: Treffer Den Bosch onterecht toegekend

Er ontstond afgelopen zondag veel discussie over het eerste doelpunt van Den Bosch tijdens het eerste play-offduel in de halve finales tegen Oranje-Rood. De treffer van Marloes Keetels werd door de scheidsrechters goedgekeurd ondanks hevige protesten van Oranje-Rood, die deze beslissing betwistte. In een verklaring laat de KNHB weten dat het toekennen van het doelpunt niet conform het spelreglement is. De uitslag van het duel (0-2) blijft ongewijzigd.

De bond schrijft op de eigen website: na het nemen van de strafcorner werd de bal vanaf de kop van de cirkel door Maartje Paumen naar de aangeefster, Marloes Keetels, gespeeld. Dit was een pass en geen schot op doel. Vervolgens speelde Keetels de bal met een schuifslag hoog in het doel. Omdat de pass van Paumen naar Keetels geen schot was, was de actie van Keetels het eerste schot op doel. Een schuifslag is echter een slag en mag daarom tijdens een strafcornersituatie niet boven plankhoogte in het doel worden gespeeld als dit het eerste schot op doel betreft. Het doelpunt had daarom afgekeurd moeten worden.

Informeren

De KNHB heeft de situatie inmiddels besproken met de betrokken scheidsrechter. Daarnaast zijn beide teams geïnformeerd en is deze informatie ook gedeeld met de scheidsrechters die betrokken zijn bij de play-offs.

Comments (4)

  1. Terecht dat ze dit terugdraaien. Echter is het wel grijs gebied, wanneer is iets een slag? Als je de bal met de handen uit elkaar praktisch zonder achterzwaai door tipt/kaatst is dat dan een slag of een tip?

  2. Calimero

    Terugdraaien? Er wordt niets teruggedraaid. Er wordt alleen maar erkent dat de arbiter fout zat. En er was wel een achterzwaai, er was juist geen nazwaai. Dit heet een kapflats. Een flats is een slag dus moet laag.

  3. Ik verwoord mezelf slecht. Ik bedoel met terugdraaien, de uitleg van desbetreffende scheidsrechter terugdraaien. Eens dat deze bal had moeten worden afgekeurd ook, echter blijft het grijs gebied.

  4. Schuifslag?
    Soort tip-in met bewogen stick?

Reageer

Contact Us