Knowles: "Het wordt tijd dat we landskampioen worden" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Knowles: “Het wordt tijd dat we landskampioen worden”

mark-knowles

Mark Knowles speelt zijn laatste wedstrijden in het shirt van Rotterdam. De verdediger neemt na dit seizoen definitief afscheid van de ploeg en zal niet meer in de hoofdklasse te bewonderen zijn.

Eerst heeft de Rotterdamse ploeg nog een zware klus voor de boeg. In een best-of-three serie zal de ploeg van coach Reinoud Wolff het opnemen tegen Oranje Zwart voor het Nederlands kampioenschap.

Knowles speelde nog niet eerder een finale. Vorig seizoen behaalde de Rotterdamse heren wel de finale, maar Knowles speelde dat seizoen niet bij Rotterdam. De Australiër was volop bezig met de voorbereiding op de Olympische Spelen. Daarvoor moest hij in zijn vaderland blijven van de bondscoach.

In de winterstop stond de Rotterdamse ploeg nog bovenaan in reguliere competitie. Uiteindelijk moest het die plek afstaan aan tegenstander Oranje Zwart. “We hebben Bloemendaal in slechts twee duels verslagen. We zijn er al jarenlang dichtbij. Het wordt tijd dat we landskampioen worden,” aldus Knowles in het AD/Rotterdams Dagblad.

De finale is speciaal voor de Australiër. “Niet alleen vanwege het afscheid van Rotterdam maar ook omdat ik mijn eerste finale ga spelen, na vier keer uitgeschakeld te zijn in de halve finale,” zegt Knowles.

Rotterdam geeft na de finale een afscheidsfeest voor Knowles en ook voor Simon Child. Hij vertrekt naar zijn vaderland Nieuw-Zeeland. Knowles: “Hopelijk vieren we gelijk ook het landskampioenschap. Maar na al die mooie jaren wordt het hoe dan ook een emotioneel feest.”

Na de laatste wedstrijd voor HCR sluit Knowles aan bij de Australische selectie die zich voorbereid op de Hockey World League en het Wereldkampioenschap van volgend jaar in Den Haag. Hoe lang de speler nog door zal gaan is onbekend. Knowles: “Dat is onder meer afhankelijk van mijn lichamelijke gesteldheid. Maar ik ben nog niet te oud en ik vind mezelf goed genoeg om in 2016 mee te doen aan de Spelen in Rio.”

Reageer