Koen Bakhuis: “Superblij met rentree” | Hoofdklasse Hockey Nederland

Koen Bakhuis: “Superblij met rentree”


De negentienjarige Koen Bakhuis speelde afgelopen zondag tegen SCHC weer mee met de Gazellen. De middenvelder kampte vanaf de voorbereiding met meerdere blessures, hij komt aan het woord in het AD.
“In de voorbereiding begon het met mijn lies. Daarna ben ik te snel weer gaan trainen, kreeg ik last van mijn kuit en vervolgens ging het over op mijn hamstrings. He ging achter elkaar door. Misschien dat ik door die eerste blessure anders ben gaan lopen en dat het daardoor oversloeg op de rest van mij lichaam. Ik denk dat het daarmee te maken had,” zegt de middenvelder van de Gazellen.
Bakhuis heeft de hele zomer keihard getraind en baalde daardoor extra erg dat hij het seizoen zo is begonnen: “Ik heb er veel met fysio’s over  gesproken en heb zelfs een weekje extra rust genomen tijdens mijn revalidatieproces, zodat het helemaal goed zat. Afgelopen vrijdag heb ik weer voor het eerst getraind en zondag weer gespeeld. Ik hoop die stijgende lijn nu door te trekken.”
Zondag won Bakhuis met HGC 4-1 van de hekkensluiter SCHC: “Ik ben superblij met mijn rentree. Ik denk dat we er wel goed mee omgingen. We bleven goed passen en dan komen die kansen vanzelf wel. In de tweede helft bouwden we het goed uit.”

Reageer