Koen Bakhuis van HGC naar KHC Dragons | Hoofdklasse Hockey Nederland

Koen Bakhuis van HGC naar KHC Dragons

Koen Bakhuis maakt de overstap van HGC naar de Belgische landskampioen KHC Dragons. De 24-jarige Bakhuis speelde zeven seizoenen voor de hoofdmacht van de club uit Wassenaar.

“Ik heb heel veel zin om bij de Dragons aan de slag te gaan. Dit is een club waar ik mezelf kan door ontwikkelen en tegelijkertijd voor de prijzen kan spelen en niet te vergeten de EHL”, zegt Bakhuis, die eerder uitkwam voor Doetinchem en Upward voordat hij op zijn 17de naar HGC vertrok.

Een stofzuiger

Voorzitter Hans Borstlap van KHC Dragons is zeer blij met de komst van Bakhuis. “Koen is een speler die bij ons zeer nuttig werk zal gaan doen op het middenveld. Zijn vrienden van HGC noemen hem ‘een stofzuiger’. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en zijn ambitie enorm.

“Zoals bij veel spelers in Nederland is Dragons een van de favoriete clubs in het buitenland om voor te spelen. Daar zijn wij fier op, en Koen koos ook daarom voor ons. Hij zal geen spijt krijgen en ervaren, dat hij op een zeer hoog en professioneel level gaat trainen en spelen, waardoor zijn wens in vervulling kan gaan, om beter te worden.”

HGC op transfermarkt

Niet alleen Bakhuis vertrekt bij HGC. Eerder kondigden Tristan Algera, Wiegert Schut en Lucas Martinez Ruiz hun afscheid aan. Mogelijk vertrekt ook Jorrit Croon. Daartegenover staat de komst van Ashley Jackson, de Belgische internationals Tanguy Cosyns en Maxime Plennevaux en de Japanse international Kenta Tanake. Ook Seve van Ass keert terug op het oude nest, dat komend seizoen onder leiding zal staan van vader Paul.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (1)

  1. Veel succes Koen.
    Mooie uitdaging!
    HGC zal je missen…

Reageer