Laatste Champions Trophy in Breda - Hoofdklasse Hockey Nederland

Laatste Champions Trophy in Breda

De KNHB heeft bekendgemaakt dat de Champions Trophy voor heren in 2018 wordt gespeeld in Breda. De 37ste editie toernooi vindt plaats van 23 juni tot en met 1 juli en wordt voor de allerlaatste keer in haar historie gespeeld.

Vanwege de invoering van de Hockey Pro League in 2019 heeft de internationale hockeyfederatie (FIH) de internationale kalender aangepast waardoor de Champions Trophy en de finalerondes van de Hockey World League verdwijnen van de agenda.

Vijf verenigingen uit Breda

Het bid uit Breda is gezamenlijk ingediend door de gemeente Breda en vijf lokale hockeyverenigingen (Breda, Prinsenbeek, Push, Teteringen en Zwart-Wit) met ondersteuning van de provincie. De speellocatie wordt Breda maar de verenigingen trekken in de voorbereidingen gezamenlijk op om bijvoorbeeld te zorgen voor vrijwilligers en side events.

Wethouder Paul de Beer van de gemeente Breda: “Een geweldige opsteker voor hockeystad Breda. Dit geeft een enorme stimulans aan sport en aan talentontwikkeling. En aan de aantrekkingskracht en naamsbekendheid van Breda. Mooi en bijzonder dat de vijf hockeyverenigingen in Breda zo intensief samenwerken om dit toernooi tot een succes te maken!”

Fantastisch publieksevenement

Erik Gerritsen, directeur KNHB: “Wij kijken ernaar uit de allerlaatste Champions Trophy voor herenteams in Breda te organiseren. Samen met de hockeygemeenschap in en rond Breda en gesteund door een groot lokaal draagvlak verwachten wij van deze laatste Champions Trophy een fantastisch publieksevenement en groot succes te maken.”

De Oranjeheren wonnen de Champions Trophy acht keer. De Oranjedames, die het toernooi zes keer winnend afsloten, spelen in november in het Chinese Changzhou hun laatste Champions Trophy.

Comments (2)

  1. Breda,Leuk maar!!!!
    Zoveel geld uitgeven voor veld 2st , tribunes en andere aanpassingen.
    terwijl er in Amsterdam,Rotterdam en Den Bosch alles aanwezig is.

  2. Op Den Bosch is wel een tribune aanwezig, maar die staat veel te dicht op het veld, waardoor je een heel del niet ziet van het spel.

Reageer