Laren-coach Materek vindt dat zijn ploeg hard heeft gestreden tegen SCHC en kijkt vol strijdlust naar komende zondag

 

In de eerste wedstrijd van het seizoen moest Laren het opnemen tegen SCHC. Waar Laren vorig jaar nog vier punten uit twee wedstrijden mocht afsnoepen tegen de play-offs kandidaat SCHC, was het afgelopen weekend de ploeg uit Bilthoven die de scepter zwaaide. Stichtsche won met ruime cijfers en lijkt een belangrijke titelkandidaat te zijn.

Afgelopen zomer ontstond er veel rumoer bij hockeyclub Laren. De club maakte bekend dat er geen financiële mogelijkheden zijn voor het aantrekken van nieuwe speelsters. Ook werd bekend dat coach Robert-Jan Cox zijn biezen wilde pakken. Oud-trainer van Groningen dames 1, Marc Materek werd aangesteld als nieuwe coach. ‘Het was een hectische zomer voor de club en de meiden. Een aantal speelsters zijn vertrokken en het klopt dat we minder financiële mogelijkheden hebben dan de ‘grote’ clubs uit Nederland. De verschillen zijn erg groot. De dames die bij ons zijn gebleven hebben veel potentie en ik heb veel vertrouwen in deze groep. Toch ben ik ook blij dat de club komende jaren graag wil investeren in de eigen jeugd. Het gaat niet meer alleen om het aantrekken van externe speelsters. Ik vind namelijk dat wij in Laren een uitermate sterke jeugdopleiding hebben. De komende jaren gaan we hier de vruchten van plukken’, aldus Materek.

Nederlaag tegen SCHC

Op papier leek de wedstrijd van Laren tegen Stichtsche een gemakkelijke overwinning voor de gasten te worden. SCHC heeft zich deze zomer flink versterkt. Talent Pien Dicke kwam over van HDM, Alexandra Heerbaart verving de geblesseerde Roos Knijff, Fabienne Roosen vond haar weg van Laren richting de buren en ook strafcornerspecialiste Yibbi Janssen vertrok richting het midden van het land. ‘Ondanks het feit dat SCHC veel meer mogelijkheden heeft dan Laren, vind ik niet dat we afgelopen weekend slecht hebben gespeeld. Het duurde lang voordat de tegenstander echt kon doordrukken. We hebben zelfs een aantal mogelijkheden gehad om de score tegen SCHC te openen. Karlijn Adank keepte zondag uitstekend en hield ons in de race. Ik ben trots op de meiden dat we voor elke meter hebben gestreden, ondanks de dominantie die SCHC in het derde kwart liet zien’, legt Materek uit.

Eigen jeugd heeft de toekomst

Laren kon deze zomer geen speelster aantrekken. De keuze werd gemaakt om eigen jeugd speelsters vaker de kans te bieden. ‘We hebben zo’n vijf A-speelsters die het niveau al hebben om bij ons mee te kunnen doen. Flore Klinkhamer is nu al een vaste waarde terwijl zij nog jeugd leeftijd heeft. Afgelopen weekend deden Yasmin Bergkamp en Sophie Schelfhout ook met ons mee. We hebben een mooie groep in de jeugd die de aansluiting bij dames 1 kan maken. Niet alleen de A-spelers hebben een hoog niveau, ook bij de c en b-jeugd zie ik veel talenten rondlopen. De toekomst van de meisjeslijn bij Laren ziet er goed uit. Als club willen we graag investeren in de begeleiding en ontwikkeling van deze meiden, om hier uiteindelijk in de toekomst bij dames 1 van te kunnen profiteren, vertelt Materek.

Komende zondag gaat Laren richting het Amsterdamse bos om hier te spelen tegen Hurley. Ook Hurley heeft afgelopen zomer veel geïnvesteerd in nieuwe speelsters. Het zal wederom een belangrijk meetmoment voor de club uit het Gooi worden om te kijken hoe de vlag erbij hangt. ‘De middenmoot in de Livera Hoofdklasse zal dit jaar groot zijn. Toch kijken wij wel naar boven. Ik denk dat we een sterke ploeg hebben die veel potentie heeft. Zondag tegen Hurley zullen we er weer moeten staan, ik kijk hier met veel positivisme naar uit’.

Door: Hans Hofstra

Reageer

Contact Us