Laren en Amsterdam Nederlands kampioen zaal | Hoofdklasse Hockey Nederland
Laren en Amsterdam worden landkampioen 2020.

Laren en Amsterdam Nederlands kampioen zaal

 

Net zoals in 2018 is Laren bij de dames weer Nederlands kampioen zaal geworden. De geplaagde ploeg op het veld, liet in de finale opponent Kampong kansloos. Bij de heren trok Amsterdam aan het langste eind door Den Bosch te verslaan. Amsterdam volgt SCHC op als landskampioen. 

In de poulefase liet Laren al zien dat zij de te kloppen ploeg zouden zijn. Nadat Hurley met shoot-outs werd verslagen in de halve finale, werd Kampong die onder leiding staat van Michiel van der Struijk, gemakkelijk aan de kant gezet. In de finale won Laren met 4 – 2 van Kampong, waardoor de ploeg van Balvers feest kon vieren.

Met oud-international en topscorer Julia Muller was de ploeg gisteren al snel veel te sterk voor Kampong. De ploeg van Balvers kwam al snel op ruime voorsprong. Elin van Erk rondde een prachtige voorzet van Klaartje de Bruijn goed af. Michelle Simons zette Kampong weer op gelijke hoogte.

Mila Muyselaar en Julia Muller zorgden ervoor dat Laren een ruime voorsprong had in de eerste helft. De ploeg ging naar de thee met een 3 – 1 voorsprong.

Klaartje de Bruijn die in de eerste helft nog een prachtige voorzet gaf, was in de tweede helft zelf trefzeker. Met de 4 – 1 leek de wedstrijd op slot. Mabel Brands zorgde in de tweede helft nog voor een treffer voor Kampong, waardoor de eindstand op 4 – 2 bleef staan.

De dames van Laren vieren feest nadat zij Nederlands kampioen 2020 in de zaal zijn geworden.
De dames van Laren vieren feest nadat zij Nederlands kampioen 2020 in de zaal zijn geworden. Foto: Roel Ubels

Heren Amsterdam hebben geen kind aan Den Bosch

Ook Amsterdam liet in de poulefase al zien dat zij goede papieren zouden hebben om landskampioen te worden. Den Bosch werd de opponent in de finale. In de tweede minuut was het al meteen raak voor Amsterdam. Een mooie aanvallende actie van Nicki Leijs werd beloond met een doelpunt van Wiegert Schut.

De wedstrijd leek al snel te worden beslist, nadat Amsterdam een strafbal kreeg. Boris Burkhardt stond achter de bal, maar kon de buitenkans niet benutten. Amsterdam liep al snel uit naar een 3 – 0 voorsprong, door wederom Burkhardt.

In de tweede helft probeerde Den Bosch het nog wel, maar uiteindelijk was het Amsterdam die de wedstrijd gemakkelijk kon uitspelen. Burkhardt scoorde zijn hattrick, terwijl Tukkers nog tegen scoorde voor Den Bosch. Schut mocht voor Amsterdam nog een keer scoren, waarna Reijenga de eindscore van 5 – 2 op het bord neer zette.

De heren van Amsterdam worden landskampioen zaal 2020. Foto: Roel Ubels
De heren van Amsterdam worden landskampioen zaal 2020. Foto: Roel Ubels

 

Reageer