Laren schorst Bos voor twee wedstrijden na overtreding op Malefason | Hoofdklasse Hockey Nederland

Laren schorst Bos voor twee wedstrijden na overtreding op Malefason

Willemijn Bos is door haar club Laren voor twee wedstrijden geschorst. Dat besliste de Gooise club na het zien van de videobeelden van de wedstrijd van Laren tegen Pinoké. Daarin is te zien dat Bos een overtreding maakte op tegenstander Frederique Malefason. De schorsing betekent dat Bos de topper aanstaande zondag tegen SCHC mist, alsmede het eerste duel na de winterstop tegen hdm.

Op de site van de NOS is de overtreding te zien. Laren stuurde het volgende persbericht. Laren Willemijn Bos

“Het bestuur van Laren heeft in overleg met de tuchtcommissie van Laren besloten om naar aanleiding van de beelden van de actie van Willemijn Bos tegen Pinoké, Willemijn voor twee wedstrijden te schorsen. Laren heeft sportiviteit hoog in het vaandel staan en daarbij hoort een actie zoals afgelopen zondag plaats had niet thuis.

Willemijn Bos betreurt haar optreden zeer, en neemt haar verantwoordelijkheid. Ze heeft haar excuses aangeboden aan de desbetreffende speelster en coach. Ook het bestuur van Laren heeft haar excuus aangeboden aan het bestuur van Pinoké.”

Op hockey.nl reageert Bos op het voorval. ‘Ik ben ontzettend geschrokken van mijn eigen actie en heb direct na de wedstrijd mijn excuses aangeboden aan de speelster van Pinoké. Vervolgens heb ik maandag contact met de coach van Pinoké gehad. Gelukkig heeft Frederique geen blessure overgehouden aan mijn onbezonnen actie.’

Ook Malefason is door hockey.nl om een reactie gevraagd. ‘Ik wist meteen dat het om naslaan ging’, vertelt de verdediger van Pinoké. ‘Willemijn had de bal en ik snij haar, een beetje bewust, af. Vervolgens was de bal al weg en voel ik een harde tik op mijn been.’ Malefason zag de beelden van het incident later terug. ‘Daar schrok ik wel van. Dat is een beweging die niet op het hockeyveld thuishoort.’

De overtreding van Bos werd door de scheidsrechter niet gezien tijdens de wedstrijd. De KNHB geeft aan de zaak te onderzoeken. De tuchtcommissie van de KNHB zal bepalen of Bos gestraft wordt.

Comments (24)

 1. Hehe hoofdklasse is ook wakker geworden , nadat hier al dagen een topic over loopt

  Hier is niets netjes , goeds of verantwoordelijks aan : Bos probeert simpelweg te redden wat er te redden valt

  Ze is dan ook niet geschrokken van haar overtreding , als wel van alle ophef en commotie

  Als er echter geen beelden waren opgedoken dan hadden we van mevrouw Bos nooit meer iets gehoord

  Zichzelf voor 1 wedstrijd te schorsen , is een schijnvertoning Maar goed hierna gaan we de winterstop in en daarna is iedereen dit incident allang weer vergeten.

  Slim gedaan Willemijn

 2. @T, want heb je een glazen bol dat je dit allemaal weet? Wanneer was hè voor jou wel goed geweest?

  Prima opgelost op deze wijze, het hoort niet op De velden en is nu bestraft? move on..

 3. Serieus, 2? Mag hopen dat de KNHB er toch wel 6 van maakt.

 4. Geachte T
  Bos heeft meteen naar de wedstrijd haar excuses aangeboden aan Malefason. Ze is dus wel degelijk geschrokken van haar actie. Hoewel haar actie niet is goed te praten vind ik het fair van haar om de volledige verantwoording op zich te nemen, Daar kunnen de heren voetballers nog wat van leren

 5. Ik ben het eens met T, ze schrikt van de verontwaardiging en niet van de overtreding.

  Voor iemand die weet hoe het is om een knieblessure te hebben helemaal onbegrijpelijk dat je je zo gedraagt en zo’n actie inzet op de benen van een tegenstander. Je zou verwachten dat iemand met zo veel ervaring beter weet. Jammer.

  Ze verdient minimaal dezelfde straf als Verga kreeg voor naslaan op Van Ass.

 6. Beste Shannon bent u een tikkeltje naief ?
  Bos is helemaal niet geschrokken van die overtreding , ze is geschrokken van alle commotie
  Nu het kwaad geschiet is probeert ze er alles aan te doen om geen grote imago schade te leiden en ze lijkt goed in haar opzet te slagen

 7. Laatst heeft een speler van Schc een speler van Tilburg ko geslagen tijdens een wedstrijd..
  Hier heeft de bond ook niks aan gedaan en zullen bij een oranje speelster ook het het wel bekende handje boven het hand houden.!

  Jezelf schorsen, paar potjes van je club en misschien 2 van de bond omdat de club haar al heeft geschorst.. Haha wat een grap!

 8. Typisch Nederlands gezeur, het is nooit goed, nu zijn het 2 wedstrijden als het er 4 waren geweest hadden het er 6 moeten zijn ga zo maar door.

  De actie is belachelijk en dient bestraft te worden, dat is nu het geval, en wie weet schorst de bond haar ook nog, maar ook dan zullen er ongetwijfeld weer mensen zijn die dat ook niet genoeg vinden.

 9. @mark zwart

  Klopt helemaal waar, stond toen langs de kant en heb de beelden terug gezien via via. Ongelofelijk dat de bond daar niks tegen deed! Willemijn Bos gewoon 10 wedstrijden geven net als Verga.

 10. @@ mark zwart

  Eh Mark Zwart waarom ben je het eens met je zelf ? je zelfde avatar verraad je 😉

 11. schorsen, niet schorsen, 2 wedstrijden, 10 wedstrijden…

  Maar wat bezielt iemand om dit te doen?

  Moet z’n persoon niet de hulp vragen van een psychiater? Op zijn minst lijkt me en zo snel mogelijk graag.

  Mijn hemel! Dit is echt zorgelijk.

 12. Wat een arrogantie als je zelf denkt dat je hier met 1 of 2 wedstrijden vanaf komt. Zulke overtredingen horen niet thuis op het hockeyveld en moeten zwaar bestraft worden!! De stick is in theorie een dodelijk slagwapen. Het is echt uit den boze als je hier moedwillig medespeelsters (collega’s!!) mee slaat met het risico van zware blessures. Bond doe je plicht!!

 13. Sjef Trekhaak

  Belachelijke overtreding van de international. Allereerst moet dit gestraft worden met een wedstrijd of 5/6 schorsing, net zoals bij Verga. Natuurlijk probeert Bos te redden wat er te redden valt, en dat zal ze ook moeten. Als international kan je niet zo te kijk staan, zeker niet met al haar ervaring. Overigens had ik dit nooit van haar verwacht. Iemand die normaal gesporken zo rustig is om dan zo na te slaan in een wedstrijd, ronduit belachelijk.

 14. Hoop ook dat de bond tot een grotere schorsing overgaat. Verga was een oliedomme ongecontroleerde actie. Dit was een moedwillige actie.

 15. Zou echt zwaar terecht zijn als zij “Gewoon” 10 potten krijgt, incl. niet uitkomen voor oranje. Sorry, klinkt hard maar wat als dit grietje ernstig geblesseerd was geraakt? Dat hoeft toch niet uit te maken voor de hoogte van de straf? Ik zou aangifte doen bij de politie; intentie hebben van opzettelijk schade toe te brengen aan tegenstander. Doei.. lekker laten voorkomen en schorsen voor rest van het seizoen.. Wilde zij laatst niet ergens solliciteren?

 16. kan gebeuren

  Laten we niet te hard oordelen , wie zegt er dat dit bewust is gebeurd ?
  Zoals ik het zie schoot Bos uit , omdat die meid heel onhandig tegen haar aan liep
  Dat kan de beste overkomen
  1 wedstrijd op de strafbank zitten en dan na de winterstop weer met frisse moed beginnen !

 17. @kangebeuren, bril op en nog eens kijken. Dit is bewust, Bos heeft constant haar ogen op Malefason gericht en als je de video bekijkt met geluid van de wedstrijd erbij hoor je Bos ‘Jezus’ roepen. Dit is een klap uit pure frustratie!

 18. Overdreven gedoe. Verga die alle tanden van Van As eruit ramt dat is pas een reden geweest om ophef. Dit is zand erover, flesje wijn voor de schrik en lekker hockeyen.

 19. schuldige ?

  Wat heeft die meid tegen Willemijn gezegd dat Willemijn zo is uitgevaren?

  Blijkbaar heeft die meid iets gedaan wat haar erg heeft gefrustreerd ?

  Want dit is niets voor Willemijn, die is altijd zo rustig kalm en beheerst

  Misschien moeten we de schuldvraag niet bij Willemijn zoeken maar eens naar dat andere meisje kijken

 20. @schuldige?: hahahahahahahahahahahahaha

 21. @schuldige?, wat een rare reactie. Ze blokt Bos alleen, niet eens hard. Bos is de enige schuldige, zij overschrijdt de grenzen. Dit is een gedraging die echt veel te ver gaat

 22. Hoofdklasser

  Dit is echt maar dan ook echt een valse overtreding,
  Aanvalster van pinoke is al lang voorbij bos, en de bal is al lang in de cirkel op het moment dat bos na slaat.
  Het heeft dus niets met hockey te maken!!! Gewoon 6 wedstrijden schorsen.!

 23. Hoofdklasser

  *. Verdedigster van pinoke bedoel ik

 24. doet Kampong nog iets aan die onsportieveling Cox?????

Reageer