Laura Nunnink: 'We hebben het serieus aangepakt' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Laura Nunnink: ‘We hebben het serieus aangepakt’

Met een etentje vierden de dames van Oranje-Rood de promotie naar de Hoofdklasse Zaal. Na de titel van het district Zuid-Nederland eindigde de ploeg zondag in het Topsportcentrum in Rotterdam tijdens de nacompetitie als eerste in de poule. Na de degradatie in 2015, toen de club nog Oranje Zwart heette, keert de Eindhovense formatie na twee seizoenen weer terug op het hoogste niveau.

“We wilden met het team graag promoveren, ook voor onze zaalinternationals was dat belangrijk”, zegt Laura Nunnink van Oranje-Rood over de doelstelling van de ploeg. “We hebben het serieus aangepakt. We hebben veel getraind en redelijk wat oefenwedstrijden gespeeld. Met een compacte groep hebben we toegewerkt naar het zaalseizoen.”

De weg naar promotie

Met die insteek werd de basis gelegd voor een succesvol zaalseizoen. Na winst op Were Di (4-2) in de districtsfinale Zuid-Nederland reisde Oranje-Rood af naar Rotterdam voor de nacompetitie. Na winst op Rotterdam (4-2) en Pinoké (5-1) verloor de ploeg het laatste pouleduel van Nijmegen (2-3), maar dat hield Oranje-Rood niet van promotie af.

“Het doel is bereikt”, zegt Nunnink. “De nederlaag tegen Nijmegen was wel jammer maar we zijn wel blij dat we zijn gepromoveerd.”

Meegaan in de onrust

Over het duel tegen Nijmegen, waarin Oranje-Rood ondanks een 2-0 voorsprong toch verloor, zegt Nunnink: “We kregen een paar kaarten en het werd onrustig. Dat had niets te maken dat we niet wilden. Maar we gingen mee in de onrust, in de chaos waar we eigenlijk de rust moesten bewaren.”

Nunnink beleefde veel plezier aan het seizoen. “Ik vind het heel leuk om te zaalhockeyen en mijn steentje bij te dragen. Ik ben er zelf een tijdje niet bij geweest. Het was wel even wennen. Het is iets anders, maar superleuk.”

Afspraken

Of Nunnink ook volgend seizoen veelvuldig actief zal zijn in de zaal is afhankelijk van het veldprogramma van met name het Nederlands team. “Dat ligt aan de afspraken die worden gemaakt. In de jaren dat we konden zaalhockeyen, deed ik mee.”

Lang nagenieten van de promotie kunnen Nunnink en haar ploeggenoten helaas niet. De voorbereiding op het veldseizoen, dat op 26 februari wordt hervat, gaat beginnen. “De bedoeling is deze week weer buiten trainen, maar dat is ook afhankelijk van het weer. Het wordt weer kouder, maar ik heb zin om weer het veld op te gaan.”

Reageer