Laura Nunnink: 'We zijn afgelopen week meer naar elkaar toe gekomen' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Laura Nunnink: ‘We zijn afgelopen week meer naar elkaar toe gekomen’

 

Het Nederlandse damesteam deed gisteren wat er van hen werd verwacht. Met een magistrale overwinning op Engeland, plaatste de ploeg zich voor de finale. In deze finale wacht Duitsland. Samen met Laura Nunnink kijkt Hoofdklassehockey terug op de wedstrijd.

Nunnink is een van de sterspelers van Oranje van dit seizoen. Zij is ondertussen een vaste aanwinst voor het team van Annan. Samen met Malou Pheninckx is zij de enige speelster die van ‘buitenaf’ komt. Nunnink speelt namelijk voor Oranje-Rood, terwijl het merendeel van Oranje speelt voor Amsterdam, Den Bosch of SCHC. ‘Ja ik ben heel blij dat we zo makkelijk hebben gewonnen. We hebben aan ons plan vast gehouden en iedereen heeft een goede wedstrijd gespeeld. Als wij goed spelen, dan kunnen dit soort uitslagen dus op het scorebord komen’, aldus Nunnink.

Toch ging het dit EK niet zo gemakkelijk. In de poulefase werd gelijk gespeeld tegen België en Spanje. Op papier waren dit geen hoogvliegers, maar feit was wel dat oranje nog niet scherp was. ‘Nadat we twee keer hebben gelijk gespeeld, hebben we elkaar goed aangekeken. Het is niet zo dat we er toen ook niet voor hebben gevochten, maar feit was wel dat er iets moest gebeuren. We zullen elke wedstrijd hard moeten vechten. Ik denk dat gedurende het toernooi wij als team meer tot elkaar zijn gekomen en dat we daar nu de vruchten van gaan plukken’, legt Nunnink uit.

Laura Nunnink in actie tegen Rusland. Foto: Roel Ubels
Laura Nunnink in actie in de groepsfase tegen Rusland. Foto: Roel Ubels

Strafcorners

Ook de strafcorners van Nederland liepen weer goed. Waar in de poulefase vele strafcorners nog om zeep werden geholpen, was het rendement in de halve finale erg hoog. Vijf strafcorners werden gescoord. ‘Alle varianten die we speelden pakten heel goed uit. We hebben er natuurlijk hard op getraind, maar soms moet het dan ook even goed vallen. De staff heeft de juiste keuzes gemaakt welke corner we op welk moment moesten spelen, vertelt Nunnink.

Nederland speelt morgen de finale tegen Duitsland. Een sterke opponent, waar Nederland het moeilijk tegen had in de FIH Pro League. Zowel in de uit als thuiswedstrijd werd moeizaam gewonnen. ‘Wij gaan morgen volle bak spelen. Of het nu Spanje of Duitsland was, als wij ons spel spelen zijn we niet te verslaan’

Door: Hans Hofstra

Reageer