Laura van Heugten: 'We wilden per se derde worden' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Laura van Heugten: ‘We wilden per se derde worden’

Na afloop van de strijd om het brons werd Hurley-speelster Laura van Heugten omringd door kinderen voor handtekeningen en selfies. Ze kende een deel van haar fans. “We hebben onlangs een clinic gegeven op Barendrecht en een aantal kinderen is langsgekomen. Dat is wel leuk.”

Van Heugten sloot zaterdag in Topsportcentrum Rotterdam met haar ploeg Hurley de Hoofdklasse Zaal af met een derde plaats. Er was vanzelfsprekend blijdschap, maar ze bleef toch ook met een dubbel gevoel zitten over het missen van de finale. Hurley dolf in de halve eindstrijd het onderspit tegen Kampong (5-3) na een 1-0 voorsprong.

30 minuten balen

“Het was superzuur dat we die wedstrijd verloren”, haalt Van Heugten de eerste wedstrijd op de finaledag terug. “We zijn na die wedstrijd bij elkaar gekomen en hebben iedereen een halfuurtje een baalmoment gegeven. De grimmigheid is er dan uit. Daarna hebben we gezegd: na dat halfuur is het klaar. We zetten de knop om. We gaan karakter tonen om deze wedstrijd (strijd om het brons, red.) wel binnen te slepen.”

In de strijd om de derde plaats trof Hurley Oranje-Rood, een ploeg waarvan in de reguliere competitie twee keer werd verloren. “Dat was eigenlijk niet nodig”, blikt Van Heugten terug op die confrontaties. “We hadden nu iets van: drie keer is scheepsrecht. We hadden een appeltje te schillen met Oranje-Rood.”

Achterstand

De Eindhovense ploeg kwam in de troostfinale wel op voorsprong na balverlies van Hurley. Laura Nunnink rondde een een-twee met Donja Zwinkels koelbloedig af. Sabine Plönissen maakte haar fout even later goed door de eerste strafcorner van Hurley te benutten. Lang bleef de gelijke stand niet op het bord staan, want Lisa Post trof doel met een bekeken backhand, waardoor Oranje-Rood weer de leiding nam.

Hurley zette vervolgens druk en haalde drie strafcorners. De laatste corner kwam op het lichaam van Marlena Rybacha, waarna een strafbal werd toegekend die door Van Heugten werd benut. Hurley was effectief uit de corner. Dit keer was het Denise Admiraal die succesvol was vanaf de kop van de cirkel.

Zege

De routinier gooide vervolgens het duel in het slot. Op de rand van de cirkel dribbelde Admiraal naar de rechterkant en schoof de bal vervolgens in de andere hoek. Oranje-Rood kreeg vervolgens nog een goede kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Zwinkels tikte de bal in kansrijke positie naast.

“Heel chill dat we deze hebben gewonnen”, zegt Van Heugten. “We wilden per se derde worden. Hoe dan ook. We gaan er toch maar even een feestje van maken ondanks dat het niet het resultaat is wat we ervan hadden gehoopt.”

Potentie

Voor het tweede seizoen op rij eindigt Hurley als derde in de Hoofdklasse Zaal. Moeten we de komende jaren dan ook rekening houden met de ploeg? “Ik denk het wel”, antwoordt Van Heugten. “Ik denk dat we in de competitie en ook tegen Kampong hebben laten zien wat we kunnen. En ik denk dat daar zeker veel potentie in zit.”

Reageer