Lauren Stam: ‘Een lesje in effectiviteit’

De dames van Amsterdam leden vrijdag het eerste puntenverlies van het seizoen. Op de negende speeldag ging de ploeg in en tegen Den Bosch met 3-1 onderuit. “Een lesje in effectiviteit”, concludeerde Lauren Stam na afloop.

“Het ging gelijk op en het spel ging heen en weer. Het was denk ik een mooie wedstrijd om te zien”, begint Stam. “Wij lieten goed spel zien en combineerden goed. Aanvallend in de cirkel was Den Bosch effectiever. Zij maakten een paar mooie goals.”

Krekelaar zet Den Bosch op 1-0

Maartje Krekelaar opende na vier minuten de score. De eerste kans van Den Bosch was meteen raak. Krekelaar wipte de bal over keepster Zoë van den Barselaar, die de geblesseerde Anne Veenendaal verving, in de bovenhoek.

Meteen na de afslag stond de 1-1 op het bord. Marijn Veen tikte een voorzet vanaf links binnen. Nadat de eerste Bossche corner niets opleverde kwam de landskampioen op voorsprong. Opnieuw was Krekelaar trefzeker. Ze kwam vanaf rechts de cirkel in en liftte de bal in de verre hoek.

Doelpunt Keetels

Nog voor rust maakte Marloes Keetels er 3-1 van na een pass van Krekelaar. De aanvoerster van Den Bosch stuitte in eerste instantie op Van den Barselaar, maar was in de rebound alsnog trefzeker.

“Natuurlijk wilden we deze wedstrijd ook winnen”, zegt Stam. “Het ontbrak ons misschien aan een beetje geluk. Josine (Koning keepster Den Bosch, red.) hield een paar mooie ballen tegen. Maar ik denk dat je geluk kunt afdwingen.”

Kansen Amsterdam

Koning voorkwam in het eerste kwart de 2-2 door een schot van Eva de Goede naast te tikken. En in de tweede helft reageerde de keepster prima op een backhandtip bij een strafcorner, waardoor Amsterdam niet de aansluitingstreffer kon maken.

Ondanks de nederlaag vindt Stam dat Amsterdam op de goede weg is. “We staan nog niet waar we willen staan, maar in het veldspel groeien we en zijn we stappen aan het maken. Het piekmoment moet in de play-offs komen.”

Bekijk de foto’s van het duel tussen Den Bosch en Amsterdam

Comments (1)

  1. Adrie van de Parel

    We gaan het zien in april/mei/juni, HCDENBOSCH wordt ook steeds beter, allemaal internationals en Jong Oranje speelsters die elke dag trainen en er alles voor doen en heel veel voor moeten laten maar daardoor wel de beste van NEDERLAND/EUROPA/WERELD zijn. SUCCES

Reageer

Contact Us