Lauren Stam: ‘We kunnen nu een andere prijs winnen’

Amsterdam keerde vrijdag terug op het complex waar vorige week de finale om de landstitel werd verloren van Den Bosch. “Het is een ander gevoel omdat je tegen een andere tegenstander speelt, maar het is wel een beetje gek. Toen we op het complex aankwamen, dachten we even aan zaterdag. Maar de knop gaat heel snel om. We kunnen nu een andere prijs winnen”, zegt Lauren Stam.

Die prijs is de EHCC, de Europese clubprijs die Amsterdam in 2014 wist te veroveren. Op weg naar nieuwe zegetocht moesten de Amsterdammers afrekenen met het Russische CSP Krylatskoye, de nummer zeven van vorig seizoen. Desondanks is de ploeg niet de bekendste club in Europa.

Eigen spelplan gemaakt

“We gingen gewoon uit van ons eigen spel”, zegt Stam. “We hadden een eigen spelplan gemaakt. Het is wel even spannend. De eerste vijf minuten is het kijken: hoe staan ze? Hoe bouwen ze op en zetten ze de press? Normaal bekijk je dit soort dingen aan de hand van videobeelden. Het is wel even anders, maar ook wel weer leuk.”

Amsterdam had het lastig met CSP Krylatskoye. De ploeg trok zich massaal terug en bij rust was de stand slechts 1-0 in het voordeel van Amsterdam dat via een strafcorner van Julia Müller had gescoord. “Die meiden zetten het in het begin echt helemaal dicht”, zegt Stam. “Ze gaan met z’n allen in de 23 staan en dat is hun goed recht. Daardoor konden wij er bijna niet doorheen komen.”

Aanpassingen in de rust

“Het was een beetje mat van onze kant”, gaat Stam verder. “Wij speelden het niet zo heel goed uit. We hebben in de rust wat kleine aanpassingen gemaakt en toen ging het wat beter.”

In het derde kwart nam Amsterdam bliksemsnel afstand van CSP Krylatskoye met drie doelpunten in vier minuten. “Op een gegeven moment worden ze moe en konden wij meer scoren”, zegt Stam. Uiteindelijk stopte de teller bij acht doelpunten. Scoren was de afgelopen weken het manco aan de kant van Amsterdam.

Goed voor vertrouwen

“Scoren was dit seizoen iets minder dan normaal”, geeft Stam toe. “Het is hartstikke goed dat er heel veel mensen vandaag gescoord hebben. Dat is wel lekker voor het vertrouwen morgen.”

Morgen (zaterdag, red.) treft Amsterdam in de halve finales UHC Hamburg, dat afrekende met Canterbury (5-0). De Duitse ploeg is in vergelijking van CSP Krylatskoye andere koek.

Andere wedstrijd dan vandaag

“We moesten hier al vroeg zijn voor de stickcheck dus we hebben even naar ze kunnen kijken”, zegt Stam. “Hamburg heeft een aantal internationals. Het is een goed team en is heel goed in de aanvallende cirkel. Dat wordt wel een andere wedstrijd dan vandaag (vrijdag, red.).”

Reageer

Contact Us