Laurens Goedegebuure vertrekt bij Amsterdam

Laurens Goedegebuure vertrekt bij Amsterdam. Dat meldt de club op zijn website. De doelman stond de afgelopen drie seizoenen onder de lat van het vaandelteam.

Aan het eind van het afgelopen seizoen raakte Goedegebuure zijn plaats onder de lat kwijt aan Jan de Wijkerslooth. “Laurens is een hele goede keeper en absoluut té goed om weinig wedstrijdminuten te maken. Mede daarom verlaat Laurens Amsterdam om zo ergens anders eerste keeper te worden. Wij willen hem bedanken voor al zijn inzet voor Heren 1 en wensen hem veel succes met zijn verdere hockeycarrière”, zegt bestuurslid Tophockey Fons Fonteijn van de club.

Nieuwe club

Goedegebuure, die eerder ook uitkwam voor SCHC en Laren, keert terug bij Klein Zwitserland. Hij behaalde zijn grote succes in de zaal. Met Oranje werd hij in 2015 wereldkampioen. Afgelopen seizoen won hij de nationale zaaltitel met Amsterdam.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (7)

 1. Hij gaat naar Klein Zwitserland.
  Maar De Wijkerslooth ging toch naar Spanje?

 2. johan kruif

  Amsterdam heeft het nog steeds niet op de rit.. Zonde. Risico met de Wijkerslooth, maar kijk naar HCR daar pakte het op zich ok uit.

 3. Logische keuze de Wijkerslooth is Jonger en kan nog jaren mee , goedegebuure was ook geen geweldenaar.

 4. Topcoach!

  Logisch idd, hopen op Klaas Veering scenario. Amsterdam na Klaas niet echt gelukkig geweest met keepers, Goedegebuure was meer een moetje dan een bewuste keuze.

 5. Langsdelijn

  De tegenstrijdigheid van berichten (club vs speler) onderstreept maar weer eens het feit dat clubs en spelers zichzelf moeten verplichten veel eerder duidelijkheid en openheid te geven en dit naar elkaar te bevestigen. Voorkomt verrassingen.

 6. @langsdelijn

  Amsterdam had misschien eerder duidelijkheid kunnen verschaffen, maar Goedegebuure had volgens mij zelf ook wel wat realistischer kunnen zijn? Nooit een hele overtuigende indruk gemaakt, maakte geregeld foutjes en had af en toe rare acties. Zou hij dit zelf niet doorhebben?

 7. @@langsdelijn

  Ik ben nooit onder de indruk geweest van de keeper. Die was meer op het juiste moment op de juiste plaats.

  KZ is goed voor hem. Kan hij mooi afbouwen op een niveau waar hij prima uit de voeten kan.

Reageer

Contact Us