Lennard Poillot: ‘Winnen en leuk hockey laten zien’

“Het is lekker om de play-offs te halen”, zegt Lennard Poillot, assistent-coach van de dames van hdm. De Haagse ploeg verzekerde zich zaterdag in de Sporthal de Margriet in Schiedam van de halve finales in de Hoofdklasse zaal dankzij een overwinning op Voordaan (3-2) en een 3-3 gelijkspel tegen SCHC.

“De eerste stap is gezet, maar het was een moeizame stap”, zegt Poillot. “Het was geen makkie, we hadden het lastig. Voordaan is een goede ploeg. Gelukkig viel het onze kant op.” Tegen Voordaan kwam hdm op voorsprong, maar de ploeg uit Groenekan boog de achterstand om in een voorsprong. Pas in de slotfase stelde hdm orde op zaken en pakte de drie punten.

Late gelijkmaker geïncasseerd

“Tegen SCHC viel het niet onze kant op”, blikt Poillot terug op het tweede duel van de dag. Hdm nam in dat duel een 2-0 en 3-1 voorsprong, maar kon het duel niet over de streep trekken. De Haagse ploeg incasseerde in de slotfase de gelijkmaker.

“Hoe dat komt? Geen idee. Soms valt het net wel of net niet”, legt Poillot uit. “SCHC heeft voor de punten gevochten. Zij vochten net iets harder dan wij. Zij zetten dat ene stapje net wel. De nood was iets groter bij SCHC om dat ene stapje wel te zetten.”

Gebrand om supergoed te spelen

Terugblikkend op de vierde speeldag in de Hoofdklasse zaal zegt Poillot: “We willen winnen en leuk hockey laten zien. Dat zat er nu niet in. Deze week hebben we niet supergoed gespeeld, dus het voordeel is dat we volgende week gebrand zijn om supergoed te spelen.”

Dat het zaterdag in Schiedam wat minder ging met hdm heeft volgens Poillot niets te maken met vermoeidheid. De zaalcompetitie wordt in de kort tijdsbestek afgewerkt. “Nee, we hebben een brede selectie. We hebben veel speelsters met verschillende kwaliteiten. Als we iets nodig hebben, dan kunnen we het omzetten. In de breedte zijn we sterker.”

Tegenstander in de play-offs

Dat zou weleens de sleutel kunnen zijn voor het winnen van de landstitel. Vorig seizoen verloor hdm de finale van Kampong en het jaar daarvoor stond de Haagse ploeg ook in de finale. Welke ploeg de dames treffen in de halve finales wordt komend weekend tijdens de vijfde en laatste speeldag duidelijk.

“We hebben nog niet naar de andere poule gekeken”, zegt Poillot. “Prioriteit is om volgende week lekker te hockeyen en niet al om over volgende week heen te kijken.”

Reageer

Contact Us