Lex Hoogeveen keert terug in het Amsterdamse Bos - Hoofdklasse Hockey Nederland

Lex Hoogeveen keert terug in het Amsterdamse Bos

Lex Hoogeveen is na enkele omzwervingen weer terug in het bos waar hij vele mooie momenten als hockeyer heeft meegemaakt.
De nu 25-jarige Hoogeveen begon als kleine jongen te hockeyen bij Purmerend. Zijn talent bleef niet lang onopgemerkt en op jonge  leeftijd maakte de balvirtuoos de overstap naar Hurley waar hij tot de B-junioren zijn trukendoos wekelijks opengooide. In de B1 maakte hij de overstap naar grote buurman Amsterdam, omdat hij daar meer kansen zag zich te ontwikkelen als hockeyer.  Bij Amsterdam  won hij in 2005 wel de Champions Cup, maar Hoogeveen brak uiteindelijk nooit helemaal door in het eerste.
Hoogeveen besloot een stapje terug te doen en ging bij overgangsklasser HIC aan de slag. Bij HIC blonk de technicus wekelijks zo erg uit dat Bloemendaal interesse toonde. Na drie jaar HIC vertrok hij richting ’t Kopje waar hij een seizoen zou spelen. In 2010 belandde Hoogeveen bij SCHC waar hij zich ontwikkelde tot een dragende kracht in het team van Adel Fuentes. Nu keert Hoogeveen dus terug naar zijn geliefde Amsterdamse Bos, maar niet bij Hurley of Amsterdam: Lex Hoogeveen is tegenwoordig Steekneus.
Warme club
Hoogeveen: “Ik ben heel blij dat ik bij Pinoké speel. Ik kom echt terecht bij zo’n mooie, warme familieclub. Het is een team vol mooie gasten en vanaf minuut één voel ik me absoluut thuis.” Hoogeveen geeft toe dat hij dat ook erg belangrijk vindt: “Ik heb inderdaad wel een warm nest nodig om te presteren. Ik werk nu ook vijf dagen per week, het is dan wel prettig dat ik elke keer met een grote lach op m’n gezicht naar de training ga en met veel plezier m’n grootste hobby kan uitoefenen.”
Lekker aanvallend hockeyen
“Hockeyend gaat het ook persoonlijk goed in de voorbereiding. Het is weer even wennen aan een nieuw systeem dan ik gewend was, maar het is wel een lekker aanvallend systeem dat me erg ligt. Ik moet als aanvallende middenvelder lekker acties maken en gevaar gaan stichten. Ik ga ervan uit dat ik veel minuten ga maken, maar dat moet je natuurlijk wel afdwingen op trainingen en in wedstrijden.”
Ambitieus
Hoogeveen heeft hoge ambities voor komend seizoen met zijn nieuwe team. “Pinoké is vorig jaar nipt vijfde geworden. Het zou heel mooi zijn voor de club en het team als we dit seizoen de play-off’s halen. Ik vind persoonlijk ook dat we daar vol voor moeten gaan! Met Bloemendaal heb ik play-off’s gespeeld en dat is toch wel het mooiste dat er is.”
Voorspellingen
Hoogeveen, die de eerste competitiewedstrijd is geschorst, verwacht dat zijn team in de eerste speelronde al direct voor een verrassing kan gaan zorgen. Zijn voorspellingen:
Amsterdam – Pinoké: “1-3, ik heb veel vertrouwen in mijn ploeg en het is goed om meteen drie punten tegen een topploeg te pakken.”
HGC – Kampong: “2-4, Kampong heeft veel aanvallend vermogen en een strafcornerkanon.”
Bloemendaal – Rotterdam: “3-2, Bloemendaal heeft geleerd van de verloren finale van de ABN AMRO Cup en komt sterk terug.”
Schaerweijde – Den Bosch: “0-3, we hebben afgelopen weekend tegen Den Bosch gespeeld, die zijn echt een stuk sterker dan vorig jaar.”
SCHC – Oranje-Zwart: “1-5, O-Z laat verdedigend weinig steekjes vallen en zijn heel gevaarlijk in de cirkel van de tegenstander.”
Laren – Voordaan: “2-1, de promovendus gaat het Laren erg lastig maken, maar de ervaring van Laren geeft de doorslag.”
 

Comments (6)

  1. 25 jaar en al 7 clubs versleten.

  2. Goed zo Gerrit, je kan lezen.

  3. @Bruce, maar het is wel heel treurig 7 clubs op je 25e

  4. Ja wel erg veel 7 clubs, komt een beetje hoerig over Lex, volgens mij ben je dat niet. Volgens mij had je je leukste (senior)jaren op HIC, dus ik zou daar maar weer snel naar teruggaan als je het op Pinoké gezien hebt.

  5. Als je het verhaal leest valt het allemaal reuze mee. 3 clubs in 12 jaar als jeugdspeler, allemaal logische keuzes: Purmerend -> Hurley -> Amsterdam. 4 clubs in 8 jaren als senior. Net niet gered bij Amsterdam, daarom drie jaar lekker overgangsklasse gespeeld bij HIC. Tegen Bloemendaal zeg je dan niet snel nee, maar een seizoen later blijkt dat je bij SCHC veel meer speeltijd kan krijgen. SCHC valt vervolgens twee jaar later compleet uit elkaar en je kan weer in je woonplaats gaan hockeyen. Prima te verklaren die 7 clubs. Goede hockeyer die Hoogeveen, gaat Pinoké lol van beleven.

  6. @ Hans Konijn
    Inderdaad, het valt reuze mee met 7 clubs in 12 jaar, in Purmerend geboren worden kun je per slot niet helpen. Maar we zijn er nog niet. Volgend seizoen kan Lex naar Amsterdam, een positieverbetering die hij niet laat lopen, daarna beginnen met afbouwen om te beginnen bij Hurley dan juist weer terug in de hoofdklasse, daarna naar het gezellige Myra eveneens pas gepromoveerd (naar de OVK). En om de cirkel rond te maken een actief hockey einde bij Purmerend.
    Hoeveel entreegeld zou Lex in totaal hebben betaald ?

Reageer