Lieke van Wijk: 'Blij om weer tussen de lijnen te staan' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Lieke van Wijk: ‘Blij om weer tussen de lijnen te staan’

Met een 3-2 zege op Pinoké sloot Laren een succesvol dubbelweekend af. Op vrijdag had de Gooise ploeg al met 3-0 gewonnen van Groningen. Dankzij de twee overwinningen staat Laren op een vierde plaats in de Hoofdklasse.

“Vrijdag scoorden we niet, maar speelden we wel goed. Zondag was het andersom”, zegt Lieke van Wijk. “Vrijdag speelden we bij vlagen fantastisch, maar gisteren hebben we niet kunnen genieten.”

Het vloeide niet

Op de vraag waarom het wel lukte tegen Groningen, maar niet tegen Pinoké moet Van Wijk het antwoord schuldig blijven. “Geen idee. Of het aan het weer lag of het dubbelweekend, ik weet het niet. Het was een wedstrijd waarin het net niet lukte. Het ging niet vanzelf, het vloeide niet zo.”

Ondanks dat het veldspel van Laren niet vloeide, ging de ploeg tegen Pinoké wel met een 3-0 voorsprong rusten. “Dat was misschien niet helemaal het spelbeeld. We scoorden makkelijk”, legt Van Wijk uit. Na rust kwam Pinoké nog terug tot 3-2, maar de Steekneuzen slaagden er niet in een punt te pakken.

Niet bang voor gelijkspel

Van Wijk had ook niet het gevoel dat Laren punten zou laten liggen in het Amsterdamse Bos. “Daar was het de wedstrijd niet naar. Dat zou heel onterecht zijn, maar de laatste vijf minuten waren chaotisch, geen mooi hockey.”

Met drie overwinningen in acht dagen heeft Laren zich hersteld van de stroeve start waarin het de punten deelde met Kampong en op een fikse nederlaag werd getrakteerd door Den Bosch. “Er was geen sprake van een crisis. Misschien leek dat voor de buitenwereld wel zo, maar we hebben niet gewanhoopt. Tegen Kampong waren we echt beter, maar is het zonde dat je de kansen niet maakt.”

Operatie

Van Wijk speelde niet mee tegen Kampong en maakte tegen Den Bosch haar eerste minuten na langdurig blessureleed. De strafcornerspecialiste kreeg vorig seizoen vlak voor de play-offs last van haar enkel. Ze liet een botje dat voor irritatie zorgde operatief verwijderen.

“Ik stond echt te springen. Ik kon niet wachten”, omschrijft Van Wijk haar gevoel. “Ik had vijf maanden niet gehockeyd. Dat merkte je wel in de handelingssnelheid. Ik ben blij dat ik weer tussen de lijnen sta, zo blij als een kind in de snoepwinkel.”

Scoren

Na haar terugkeer scoorde Van Wijk vier keer in vier wedstrijden. Sindsdien lijkt Laren ook weer de weg naar boven te hebben gevonden. Heeft het één met het ander te maken? “Persoonlijk is het wel lekker. Maar ik weet het niet. Zoiets zou ik nooit zeggen.”

Na vijf wedstrijden heeft Laren zich weer bij de top vier geschaard. Volgens Van Wijk ligt de ploeg ‘redelijk op schema’. Komende zondag speelt de Gooise formatie tegen MOP, een weerzien met haar oude club.

Weerzien

“Ik heb er zin in”, blikt Van Wijk alvast vooruit. “In eerste instantie zou de wedstrijd tegen MOP de eerste wedstrijd zijn na de blessure. Dat was het streven. Persoonlijk is het duel speciaal, maar vorig jaar was specialer omdat het de eerste keer was tegen MOP. Het was niet zo’n succes (2-1 verlies, red.), dus ik heb wat recht te zetten.”

Comments (1)

  1. Laren heeft het altijd lastig tegen Mop. Die ploeg ligt ze niet. Ook van Wijk gaat in de denkstand tegen Mop.

Reageer