Lieke van Wijk: ‘We moeten nog steeds twee keer winnen’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Lieke van Wijk: ‘We moeten nog steeds twee keer winnen’

Volgens Lieke van Wijk is er nog niets verloren na de nederlaag van Laren in het eerste duel van de play-offs tegen Den Bosch (0-2). ‘We moeten nog steeds twee keer winnen. Dat was de situatie vanochtend ook’, aldus Van Wijk, die wel beseft: ‘Het wordt nu wel extra moeilijk ja.’

Na een doelpuntloze eerste helft besliste Den Bosch de wedstrijd in het tweede bedrijf. Vera Vorstenbosch veranderde een schot van Pien Sanders doeltreffend van richting, waarna Maartje Paumen het duel in het slot gooide met een rake strafcorner.

Verwijten

‘Ik vind het heel zuur. Ik kan wel heel positief doen, maar het is heel (***) dat je de eerste wedstrijd verliest. Zij maken twee mooie goals en wij niet één. Dat kunnen we alleen onszelf verwijten’, zegt Van Wijk, die na het verwerken van de eerste teleurstelling alweer met vertrouwen naar de volgende wedstrijd kijkt.

‘Ik vind niet dat wij heel veel onder hebben gedaan. Wij hebben echt goed meegehockeyt, kansen gecreëerd. Ze gingen er alleen niet in. De tweede helft impliceert een beetje dat we geen kansen hebben gehad, maar dat is absoluut niet zo. Er moeten zeker dingen beter, maar ik geef ons zeker kansen.’

Tandje scherper

‘Ons veldspel zag er best ok uit, maar in de cirkel moet het gebeuren. Zij zijn scherp bij die tip-goal. Misschien is dat wat Den Bosch altijd in de play-offs heeft. Dat ze altijd een tandje scherper zijn dan in de reguliere wedstrijden. Misschien is dat wat we van ze moeten leren’.

Comments (1)

  1. Alleen al vanwege het gebruik van dit cliche, hoop ik dat Den Bosch die tweede wedstrijd ook wint. Hup, geen gezeur. 3-1, met een afscheidsdoelpuntje van Lammers. Dat verdient ze. Maar ‘dat was de situatie vanochtend ook’, daar heb ik geen zin in. Kom op, Lieke! Spreek gewoon uit dat je hier niet op had gerekend en dat het een hels karwei wordt om twee keer te winnen van Den Bosch. Dit is de hockey equivalent van een voetbaltrainer die uit 32 wedstrijden 11 punten haalt en dan zegt dat hij vertrouwen heeft in handhaving, want ‘in de voetballerij is alles mogelijk’. Nee, Lieke. Nee.

Reageer