Lisanne de Lange: ‘Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging’ - Hoofdklasse Hockey Nederland
Lisanne de Lange maakt in de zomer de overstap van Laren naar Pinoké

Lisanne de Lange: ‘Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging’

De transfermarkt in de Livera Hoofdklasse is in volle gang. Een opvallende transfer is die van Lisanne de Lange. De speelster die al haar leven lang voor Laren speelt, maakte een aantal dagen geleden bekend dat zij de keuze heeft gemaakt om volgend jaar naar het Amsterdamse bos te verhuizen. De Lange die afgelopen winter nog landskampioen werd in de zaal, tekende een contract voor twee jaar bij Pinoké.

Het zijn bij Laren, net zoals afgelopen jaar op dit tijdstip, roerige tijden. Niet alleen maakte de club bekend dat coach Marc Materek al na een jaar het veld moet ruimen, ook kind van de club Lisanne de Lange, maakte bekend haar biezen te pakken. De Lange, die al vanaf haar zevende jaar bij Laren speelde, koos voor een nieuwe uitdaging bij Pinoké: ‘Afgelopen winter maakte ik bij Laren al bekend dat ik twijfelde over mijn toekomst. Het feit dat er bij Laren komend seizoen weer een nieuwe coach zal worden aangesteld, was voor mij niet de reden om een overstap te maken. Ik heb een ontzettend mooie tijd bij Laren gehad, waar ik altijd positief op terug kan kijken. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging, waarbij ik mezelf persoonlijk verder kan ontwikkelen. In gesprekken met Pinoké leek het alsof ik die kans daar zou krijgen. Omdat ik zelf ook werk als advocate in Amsterdam, sluit de keuze om voor Pinoké te spelen goed aan bij mijn leven op dit moment’.

Afgelopen jaar eindigde de Lange met Laren onderin in de competitie. Komend jaar gaat zij een uitdaging aan bij Pinoké.
Afgelopen jaar eindigde de Lange met Laren onderin in de competitie. Komend jaar gaat zij een uitdaging aan bij Pinoké. Foto: Roel Ubels

Play-offs kandidaat

Met de leegloop bij Oranje-Rood (Onder andere sterspeelsters Laura Nunnink en Freeke Moes), maakten de transfer naar respectievelijk Den Bosch en Amsterdam, lijkt het alsof er komend seizoen een ‘vacante’ plek in de play-offs gaat komen. Pinoké die dit seizoen de competitie als vijfde eindigde zou een goede kandidaat kunnen zijn om deze plek in te nemen. Het team, die twee jaar geleden nog in de overgangsklasse speelde, heeft door het huidige beleid een rust gecreëerd waar menig Hoofdklasseclub jaloers op kan zijn. ‘Voordat ik de knoop doorhakte, heb ik contact gezocht met Kiki van Wijk. Zij maakte afgelopen jaar de overstap naar Pinoké. Ze gaf mij veel vertrouwen en een goed gevoel om de overstap te maken’, aldus de 26-jarige de Lange.

Met de overgang van de Lange naar Pinoké haalt de club een berg aan ervaring binnen. Niet alleen heeft de Lange bij Laren met vele oud-internationals gespeeld, ook in de zaal staat zij haar mannetje. Met de Oranjedames behaalde zij afgelopen januari een zilveren medaille op het EK zaalhockey. ‘Pinoké trekt mij aan omdat er een mooie mix is van jong en oud. Ik heb met een aantal meiden uit Pinoke al eens samengespeeld in Nederlands A en B en Jong Oranje. Ik kijk er naar uit om weer samen te spelen met onder andere Juliette van Hattum, Anouk Lambers, Kiki van Wijk en Sian Keil’.

Coverfoto: Bart Scheulderman / hockeyfoto.nu

Door: Hans Hofstra

Reageer