Lise Donkersloot: ‘Als je er staat, ga je voor het hoogst haalbare’

De dames van Hurley bekroonden hun opmars vanaf de laatste plaats in de Hoofdklasse Zaal met plaatsing voor de play-offs. Het was zaterdag in het Topsportcentrum in Rotterdam na de 4-2 zege op Voordaan even rekenen, want concurrent Den Bosch leek te gaan winnen, maar speelde toch nog met 2-2 gelijk tegen SCHC.

Met nog één wedstrijd op het programma op de laatste speeldag kwalificeerde Hurley zich op basis van het aantal overwinningen voor de halve finales. De zege op Voordaan betekende de vierde winstpartij van het seizoen voor Hurley, terwijl Den Bosch nog op twee overwinningen stond en de promovendus dus niet meer kon achterhalen.

Rekenen geblazen

“Het kwam een beetje onverwacht”, zegt aanvoerster Lise Donkersloot van Hurley. “Ze zeiden al langs de kant: jullie reageerden al zo timide. Ik wist niet zij (Den Bosch, red.) gelijk hadden gespeeld. Op de livestand stond nog dat het 2-1 was. Dan moet je even rekenen en dan heb je het gehaald vanaf de laatste plek.”

Hurley stond na het eerste speelweekend in de Hoofdklasse Zaal met twee nederlagen onderdaan in poule B. “We hadden op zich wel een goede voorbereiding”, blikt Donkersloot terug. “Maar toen begonnen we het eerste weekend met wat zieken en geblesseerden. Een beetje halfbakken team nog eigenlijk, dus toen stonden we onderaan.”

Ongeslagen sinds slecht eerste weekend

Met ziektegevallen en pijntjes was de slechte start van Hurley misschien ook wel logisch, maar toch ging de ploeg bij elkaar zitten. “We hebben elkaar wel recht aangekeken: dit moet beter en sindsdien zijn we ongeslagen”, zegt Donkersloot.

“Los van een niet complete selectie waren we ook gewoon niet goed. We gingen er best wel kansloos van af”, gaat Donkersloot verder. “Op zich zou de selectie breed genoeg moeten zijn, dat we in ieder geval beter hadden kunnen spelen dat het eerste weekend. Dat moest dus wel echt even beter. Tegen Rotterdam (tijdens de tweede speeldag, red.) begonnen we toen weer slecht. Kwamen we 3-1 achter. Toen was het: nu even alle zeilen bij om niet te degraderen. En nu staan we in de play-offs.”

Spelen in Hoofdklasse voelt als cadeau

En dat is een apart gevoel voor Donkersloot die vorig jaar met De Terriërs degradeerde uit de Hoofdklasse. “Het was voor mij eigenlijk een cadeautje dat ik toch weer in de Hoofdklasse mocht zaalhockeyen”, zegt Donkersloot, die niet het gevoel had dat ze met Hurley als promovendus in de Hoofdklasse speelde.

“Omdat we met mij, maar ook met Daphne en Denise (de gezusters Admiraal, red.) wel speelsters hebben die al wel veel jaren in de Hoofdklasse meedraaien. We gingen er niet in met de insteek niet degraderen. We wilden gewoon in het seizoen groeien en kijken wat we eruit konden halen. Dat begon dus niet goed, maar we raakten wat beter op elkaar ingespeeld, kun je wel zeggen.”

Gaan voor het hoogst haalbare

Na een afsluitende 2-0 zege op SCHC wacht komende zaterdag Amsterdam in de halve eindstrijd om de landstitel. “Ik vind het mooi dat we er staan. We gaan het wel zien. Als je er staat, dan ga je ook voor het hoogst haalbare natuurlijk, want je staat er niets voor niets.”

Reageer

Contact Us