Loting Belgische Eredivisie - Hoofdklasse Hockey Nederland

Loting Belgische Eredivisie

De Belgische Hockeybond maakte afgelopen maand bekend dat het komend seizoen met 14 teams in de Eredivisie gaat spelen. De Eredivisie in België kan vergeleken worden met de Hoofdklasse in Nederland. Wij volgen vandaag de loting die om 12.00 uur plaats vindt. 

In tegenstelling tot in Nederland, heeft de Belgische hockeybond (KBHB) wel besloten om de nummer 1 en 2 uit de ‘Nationale 1’ te laten promoveren naar de Eredivisie. De nationale 1, ziet er ongeveer hetzelfde uit als onze promotieklasse in Nederland. In België wordt vandaag een loting gedaan om te bepalen welke teams in de eerste ronde thuis spelen. Volg hier alle live updates vanuit België:

Loting dames

De loting is begonnen. De loting wordt in het Frans en in het Nederlands gegeven. De KNKB legt uit hoe de nieuwe competitie eruit komt komen te zien. We starten met de 14 dames teams (Antwerp, Braxgata, Daring, Dragons, Gantoise, Herakles, Leopold, Leuven, Mechelse, Racing, Victory, Waterloo Ducks en Wellington. 

De eerste loten zijn die van de Waterloo Ducks, Daring, Dragons, Antwerpen, Racing, Wellington, White stars. Al deze dames teams spelen eerst 7 keer thuis en daarna 6 keer uit. Gantoise, Braxgata, Herakles, Leopold, Leuven, Mechelse en Victory spelen eerst 7 keer uit en 6 keer thuis. 

Loting heren

Bij de heren gaan de volgende teams eerst zeven keer thuis spelen: Antwerpen, Beerschot, Daring, Dragons, Old Club, Racing en Waterloo Ducks. De volgende teams spelen daarentegen eerst uit: Braxgata, Gantoise, Herakles, Leopold, Leuven, Namur, Oree.

Attractieve competitie

De KBHB wil graag haar competitie volgend jaar attractiever maken. Dit betekent dat de competitie wordt opgedeeld in twee delen. In de voorcompetitie bepalen de 14 teams welke 8 teams in de Hoogste klasse gaan spelen, en welke 6 teams gaan strijden om degradatie. Uiteindelijk zullen er dit jaar drie ploegen degraderen, zodat in het nieuwe seizoen de Eredivisie competitie weer 12 teams kent. In de voorcompetitie spelen wordt er een enkele competitie gespeeld, waarbij elk team elkaar maar één keer treft. In totaal zijn er dus 13 wedstrijden.

Na de herindeling worden de 8 teams in twee poules ingedeeld. Hier spelen ze een hele competitie. Dit betekent dat ze een keer uit en thuis spelen. Na de poulefase worden de play-offs gespeeld.

 

Reageer