Liveverslag EK Hockey (D): Nederland maakt zich op voor een monsterscore (Eindstand 0 - 8) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Liveverslag EK Hockey (D): Nederland maakt zich op voor een monsterscore (Eindstand 0 – 8)

 

Vanaf 18.00 uur spelen de Nederlandse dames de eerste wedstrijd op het EK hockey in Antwerpen. Hoofdklassehockey doet LIVE verslag van de wedstrijd Engeland – Nederland 

Opstelling Engeland: Hinch (Gk), Unsworth, Evans, Toman, Martin, Townsend, Rayer, Ansley, Pearne-Webb (C), Owsley en Petter

Opstelling Nederland: Veenendaal (Gk), Koolen, Leurink, de Waard, Jonker, Verschoor, Welten, van Maasakker, Nunnink, Stam en de Goede (C)

De volksliederen gaan bijna klinken. Nederland gaat zich opmaken voor een plek in de finale.

1′ Meteen druk van Nederland

3′ Toch is het Engeland die zich niet meteen het kaas van het brood laat eten. De Engelsen combineren rustig mee

4′ Corner voor Oranje. De video komt er wan te pas. De Engelsen krijgen gelijk, geen corner

7′ Een afwachtend begin van beide teams

8′ De eerste kans is voor Oranje. Geen doelpunt

11′ De eerste strafcorner van de wedstrijd is voor Oranje. Benieuwd zijn we vandaag of van den Assem weer fit genoeg is voor de sleep. Ze staat wel klaar. De sleep gaat inderdaad via van Assem. De sleep gaat rechtdoor, Hinch redt. Toch is daar de rebound, Laura Nunnink kan hem binnen pushen. 

13′ Een groene kaart voor Eva de Goede

Einde eerste kwart

16′ Het stadion is vandaag matig gevuld. Er zijn fans van Oranje, maar ook van Engeland. de Waard neemt de afslag

18′ Een schitterende aanval gaat via een aantal schijven. Het baltempo is hoog. Xan de Waard ontvangt de bal in de cirkel en kan bijna scoren.

19′ Nederland speelt als vanouds. Een gigantisch harde backhand van Lidewij Welten. Hinch is kansloos. Nederland staat op 2 – 0 en de wedstrijd lijkt beslist. 

21′ Het mooie aan Marijn Veen is, dat zij altijd voorwaarts kijkt. Bij elke balaanname kijkt zij meteen richting het goal van de tegenstandster. Ook in deze situatie. Veen ontvangt de bal van Eva de Goede, draait open en gaat met een snelle rush richting de cirkel.

25′ De Nederlandse dames houden een overwicht. Engeland heeft moeite om eruit te hockeyen.

27′ De scheidsrechter fluit het spel dood. Een speelster aan Engelse zijde ligt geblesseerd op de grond.

28′ Strafcorner twee is wederom voor Nederland. Matla en van Maasakker staan klaar. Het is van Maasakker. Haar sleep lijkt traag te gaan, maar wanneer de bal haar stick verlaat gaat hij vernietigend hard en in de touwen. 

Einde tweede kwart

31′ We zijn begonnen aan het derde kwart

32′ De eerste aanval is voor Engeland. De bal belandt in de cirkel van Oranje, nadat van Maasakker volledig langs de bal maait. Hier staat Josine Koning nu haar goal te bewaken.  Geen kans voor de Engelsen.

35′ De eerste druk is voor Engeland, maar toch is het Nederland die het spel overneemt. Ditmaal is het Marloes Keetels die een backhand erin werkt. 

35′ Nog in dezelfde minuut is het Nederland met een omschakeling. Een slag van Marijn Veen belandt op de legguards van Hinch.

37′ Weer een kans voor Oranje. De slag gaat via de rechterkant van de cirkel, langs het goal.

39′ Een nieuwe corner voor Nederland. Klaar staan van Maasakker en van den Assem. Van Maasakker mag slepen op haar oude teamgenootje Maddie Hinch. Beide speelsters waren vorig jaar actief voor SCHC. De sleep is hard, rechts laag, maar Hinch zit er goed bij. Geen doelpunt.

43′ Strafcorner voor Oranje. Caia van Maasakker sleept weer rechts laag. Via de tip gaat de bal in het goal. De tip wordt als laatste geraakt door Xan de Waard. 

35′ Een snelle omschakeling weer van Nederland. Komt er nog een kans?

Einde derde kwart

46′ We zijn begonnen aan het vierde kwart. Kan Engeland net zoals de Nederlandse mannen misschien iets terug doen in het vierde kwart?

50′ Wederom een strafcorner voor Oranje. De eerste is een sleep van Matla. Haar push is vreselijk hard, maar mist richting. Hinch redt gemakkelijk, maar schopt de bal tegen een voet van haar eigen team. De tweede corner gaat via een variant naar van Maasakker. Zij sleept hard en wederom richting zij naar rechterkant. Het staat 6 – 0

51′ Weer een strafcorner voor Oranje. Wat gaan de corners vandaag makkelijk. Matla sleept, maar gaat niet voor eigen succes. Haar bal gaat naar Lideweij Welten die de bal in het net tipt. Het staat 7  – 0. 

53′ Het regent kansen. Laurien Leurink lijkt een backhand te slaan, maar besluit op het laatst een andere keuze te maken. Zij passt Pheninckx in, die haar backhand net voorlangs slaat.

55′ Een geweldige pass van Margot van Geffen die bijna vanaf haar eigen 23 meterlijn iemand inpasst op de 23 meterlijn van de tegenstander. In een 1:2 komt de bal bij Leurink. Laurien Leurink dreigt nog een keer te passen, maar flatst de bal hoog en hard in de linker boven kruising.

58′ De wedstrijd lijkt te eindigen in 8 – 0. Nederland zet niet meer echt aan en Engeland is niet bij machte om iets terug te doen.

59′ Nederland scoort vijf van haar zeven strafcorners. Een prachtig rendement.

Einde wedstrijd

Reageer