LIVE EK Hockey (D): Nederland speelt gelijk tegen Belgie (Eindstand 1 – 1)

 

Vanaf 20.30 uur spelen de Nederlandse dames de eerste wedstrijd op het EK hockey in Antwerpen. Hoofdklassehockey doet LIVE verslag van de wedstrijd Nederland – Belgie. Tevens geven wij hier ook alle statistieken van de wedstrijd.

Opstelling Nederland: Koning (Gk), de Waard, Keetels, Jonker, Welten, van Maasakker, van den Assem, Nunnink, Stam, van Geffen en de Goede (C)

Opstelling Belgie: D’Hooghe (Gk), Limauge, Vandermeiren, Puvrez, Versavel, Nelen, Vandenborre, Leclef, Hillewaert, Boon (C) en Ballenghien

Met nog tien minuten te gaan loopt het stadion vol met Nederlandse en Belgische fans. Alyson Annan heeft in haar beginopstelling gekozen om in plaats van Anne Veenendaal, Josine Koning op te stellen. De laatste keer dat Belgie in een officieel duel van Oranje won was op 29 juli 2017 (0 – 1).

1′ We zijn begonnen. Nederland gooit meteen de druk erop.

2′ Het publiek is meteen aanwezig. Het publiek roept: Holland…Belgie…Holland…Belgie.

6′ Belgie is ondertussen ook over de eigen helft gekomen. De cirkel van is gevonden, gevaar ontstaat er niet

7′ Een enerverend duel, waarbij beide ploegen veel passie tonen. In de omschakeling is zowel Oranje als Belgie razendsnel.

8′ Wat een combinatie! Via Nunnink gaat de bal naar de Waard die op eigen helft meteen voorwaarts gaat. De Waard combineert via Veen. De bal belandt bij Matla in de cirkel die hem naar haar backhand trekt. De bal wordt op de plank geslagen. 1 – 0 voor Nederland. 

10′ Nederland zakt even terug naar eigen middenlijn. Belgie speelt de bal rond en zoekt naar een opening. De ploeg van Annan loert op de counter, één van de sterke eigenschappen van dit Nederlandse team. Met Verschoor, de Waard en de Goede heeft Annan het snelste middenveld van de wereld.

14′ Nederland speelt de resterende minuut rustig uit

Einde eerste kwart

16′ Belgie komt in de cirkel van Oranje. Veel dreiging van de Belgen, geen eerste doelpoging

17′ Groene kaart voor Marijn Veen. De speelster van Amsterdam maakte vorig jaar grote sprongen richting de top. Met haar club Amsterdam won zij de Europa cup en de landstitel. Tevens won zij de FIH Pro League afgelopen jaar met het Nederlands elftal.

19′ Groene kaart voor Jill Boon van Belgie

21′ Het tempo zakt aan beide kanten nu in elkaar. De dames van Annan spelen in een lage druk en wachten af. Belgie kan er tot nu toe niet doorheen breken.

22′ Tweede strafcorner voor Nederland. Ook deze wordt niet gescoord.

24′ Kan het Belgische middenveld in het vierde kwart ook nog de Nederlandse aanvallen belopen? Veel energie wordt er nu gestoken in de tacklebacks.

26′ Michelle Struijk (België) is een plaaggeest voor Nederland aan de rechterkant van het middenveld. Meerdere malen gaat zij nu op snelheid langs haar tegenstandsters.

27′ Een rustig backhandschot van Eva de Goede wordt makkelijk verwerkt door keepster D’Hooghe

29′ Nederland heeft meer balbezit, maar tot echt grote kansen komt de ploeg van Annan nog niet.

30′ Een prachtige hoge backhand van Jill Boon. Daar was bijna de gelijkmaker.

Einde tweede kwart

31′ De sfeer is uitstekend. Belgie staat klaar om de bal uit te nemen. Ballenghien neemt de bal uit. Ondertussen is Anne Veenendaal weer terug op goal.

33′ Een verzwaarde straf buiten de cirkel van Oranje. Belgie krijgt een corner en deze wordt gescoord. Een blamage van de scheidsrechter. De scheidsrechter fluit voor een doelpunt, terwijl zij eerst richting het goal van Nederland wijst voor een strafcorner. De Nederlandse dames protesteren terecht. De video komt er aan te pas en het doelpunt wordt afgekeurd. De corner moet opnieuw worden genomen. De tweede poging van Belgie wordt goed verwerkt door Veenendaal.

35′ De Belgen zetten veel druk.

36′ Strafcorner drie is voor Nederland. Frederique Matla legt aan voor de sleep. Ook haar corner wordt goed verwerkt. Belgie blijft in de wedstrijd.

37′ Alex Gerniers is het aan Belgische kant die even hockeyles geeft aan de Nederlandse aanvalsters. Met een mooie reverse draait speelt zij iedereen uit

39′ Strafcorner vier voor Nederland. De variant via van Maasakker mislukt.

41′ Van Maasakker heeft een prachtige flats in haar handen. Met een soepele polsbeweging kan zij gemakkelijk de bal van A naar B brengen. Al jaren is zij een rots in de branding bij haar club SCHC en het Nederlands elftal

43′ En weer komt Belgie in de cirkel van het Nederlandse team. Kan het thuisland vandaag stunten en een punt pakken tegen de gedoodverfde favoriet?

44′ Gele kaart voor Margot van Geffen. In de directe aanval krijgt Belgie een nieuwe strafcorner. Nederland staat volledig onder druk.

45′ Ballenghien protesteert. In haar opinie gaat de corner op een voet van Nederland. Zij eist een nieuwe corner en vraagt de video aan. Ballenghien mag vandaag met recht een plaag voor de Nederlandse defensie worden genoemd. De snelheid die deze speelster kan maken, kan zij vaak omtoveren tot levensgevaarlijke aanvallen. De aanvraag wordt geaccepteerd. Een nieuwe strafcorner voor Belgie. Doelpunt!!! Het staat 1 – 1. Michelle Struijk speelt een uitstekende wedstrijd. Zij is degene die de bal achter keepster Veenendaal kan duwen. 

Einde derde kwart

46′ Nederland stond in het derde kwart onder grote druk. Kunnen zij de wedstrijd nog naar zich toe trekken? Het publiek is uitzinnig. Wat een spanning in Antwerpen.

49′ Nederland staat weer in de lage druk en wacht af. Belgie speelt aanvallend. De ploeg lijkt meer energie te hebben dan de gasten.

52′ Nederland probeert het wel, maar komt er niet meer uit. Het is lang geleden dat Nederland zo onder druk heeft gestaan.

55′ Keetels heeft nog energie en steekt het middenveld over. Haar pass op de backhand van Veen komt net niet aan.

56′ Nog vier minuten te spelen en Belgie zet weer aan. Via de rechterkant komen zij nu vaker en vaker bij het 23-meter gebied van Oranje.

58′ De Goede baalt. Ook zij maakt nu fouten. Nederland lijkt kapot gespeeld te zijn door de Belgen.

59′ Belgie neemt uit en Nederland speelt een hoge press. Deze staat niet goed en Belgie kan via de linkerkant eruit komen.

Einde wedstrijd

Reageer

Contact Us