LIVE EK Hockey (H): Nederland wint de eerste poulewedstrijd (Eindstand 5 - 1) - Hoofdklasse Hockey Nederland

LIVE EK Hockey (H): Nederland wint de eerste poulewedstrijd (Eindstand 5 – 1)

 

Vanaf 15.45 uur vangt in Antwerpen de eerste wedstrijd van de Nederlandse mannen van het EK Hockey. Hoofdklassehockey doet LIVE verslag van de wedstrijd Nederland – Ierland. Tevens geven wij hier ook alle statistieken van de wedstrijd.

Opstelling Nederland: Blaak (Gk), de Geus, Bakker, van Ass (C), de Wijn, Baart, Pruijser, Kellerman, Brinkman, Janssen en van der Weerden

Opstelling Ierland: Carr (Gk), Jackson, Bell, Magee, Shimmins, O’Donoghue, Murray, Walker, Walsh, Gleghorne en Harte

1′ We zijn begonnen.

3′ Wat een klap! Seve van Ass draait de bal naar zijn backhand en haal verwoestend uit. De bal gaat in de rechterbovenkruising. Het staat 1 – 0 voor Oranje. De video wordt aangevraagd, maar deze wordt afgewezen. Het doelpunt blijft staan. 

5′ Nederland laat er geen gras over groeien. De spelers zijn zeer gehaaid. Een aanval gaat de cirkel in. De bal wordt via Ierland verwerkt, echter niet goed genoeg. De bal beland bij Pruyser in de cirkel, die verwoestend kan uithalen. De bal gaat in het net en het staat 2 – 0.

7′ Nederland is snel in de omschakeling. Ierland loopt vaak achter de feiten aan.

8′ Het gaat een makkelijke middag voor Nederland worden. Een snelle onderschepping komt bij Hertzberger, die op snelheid naar de cirkel van Ierland stormt. Hij passt in op Kellerman die met een droge slag de bal op de plank krijgt. Het staat 3 – 0 in het eerste kwart. 

11′ Nederland zet volle druk en pakt vrijwel meteen de bal af wanneer de Ieren een poging wagen om een aanval op te zetten. Sander de Wijn is weer terug in de selectie, nadat hij bij de FIH Pro League een keer buiten de selectie was gelaten. De Wijn straalt vandaag veel rust uit. In sommige situaties roept hij naar zijn medespelers: ‘Daar geen overtreding boys’.

Einde eerste kwart

16′ Het eerste kwart levert de ploeg van Caldas nog geen corner op. Is Jip Janssen vandaag de eerste man, of mag oud gediende Mink van der Weerden vandaag weer aanleggen?

18′ Het eerste kansje voor Ierland. De bal gaat over het doel en zorgt voor weinig gevaar.

22′ Nederland zakt iets terug en wacht af. Vooral ballen die over de rechterkant van Ierland worden opgebouwd, worden meteen onder druk gezet.

23′ Een groene kaart voor Joep de Mol naar een dubieuze situatie

24′ John Jackson laat zijn technisch zien. Met een dubbele reverse verschalkt hij zijn tegenstander. De voorzet wordt onschadelijk gemaakt. Een strafcorner wordt versierd. Met een lage sleep gaat de bal links onder in het goal van Blaak. 

Ierland scoort de 3 - 1. Foto: Roel Ubels
Ierland scoort de 3 – 1. Foto: Roel Ubels

25′ Nederland moet proberen de draad weer op te pakken. De felle momenten van het eerste kwart zijn er een beetje uit

28′ De scheidsrechter geeft een gele kaart voor Jelle Galema. De gele kaart wordt een tien minuten tijdstraf.

Einde tweede kwart

31′ De gele kaart van Galema leek vrij overdreven. Toch moet hij deze helft nog 8 minuten uitzitten. De wedstrijd gaat weer door.

34′ Een hoogstandje van Bakker die de bal achter zijn lichaam door passt naar een medespeler.

37′ Een prachtige hoge backhandslag van Kellerman zorgt ervoor dat Nederland uitloopt naar 4 – 1. 

38′ Bijna scoor Pruyser zijn tweede doelpunt nadat hij de bal naar zijn backhand trekt. De verdediging zit er goed bij.

40′ Een harde overtreding. De speler kermt van de pijn. Het is niet goed te zien wie het is. Kellerman blijkt het slachtoffer te zijn. Hij blijft op het veld liggen. Gelukkig staat hij op en kan naar de zijkant van het veld lopen.

41′ Een mooie lange bal van Janssen richting Hertzberger die de bal in de hoek van het veld kan aannemen. Hertzberger slaat meteen de bal voor het goal. Brinkman staat klaar, echter is het de verdediging van Ierland die de bal makkelijk kan tegenhouden.

Einde derde kwart

46′ Het laatste kwart gaat beginnen.

47′ De scheidsrechter Walker heeft het vandaag zwaar. Een aantal discutabele situaties worden vrij heftig bediscussieerd. Nu ook een situatie met Hertzberger. De aanvaller van Nederland slaat de bal. De bal lijkt hoog te gaan via een verdediger van Ierland. Walker ziet het anders en fluit in het nadeel van Hertzberger

49′ Bakkertje, bakkertje, bakkertje, wat ben je vandaag goed! Een mooie actie van hem zorgt voor gevaar. Zijn slag is helaas net te zacht. Ook in een andere situatie in de 49ste minuut is Bakker alert. Hij zorgt voor een strafcorner. De strafcorner wordt helaas om zeep geholpen. De aangeef is met een stuiter en niet recht.

51′ Een weergaloze redding van de Ierse keeper na een prachtige inzet van Pruyser. De spits heeft al een keer gescoord, maar is nu ongelukkig

Een mooie redding van de Ierse keeper. Foto: Roel Ubels
Een mooie redding van de Ierse keeper. Foto: Roel Ubels

52′ Doelpunt nu wel van Pruyser. Hij is erg paraat met een voorzet. Hij kan de bal hoog in het net prikken

54′ Een gele kaart voor Lee Cole van Ierland.

58′ Nederland zet nog even aan. Kunnen ze nog iets creëren?

59′ Ierland krijgt een corner. Hier komt geen doelpunt uit

Einde wedstrijd

 

Reageer