EK Hockey (H): België wint met een riante score het openingsduel (Eindstand 5 - 0) - Hoofdklasse Hockey Nederland

EK Hockey (H): België wint met een riante score het openingsduel (Eindstand 5 – 0)

 

Vanaf 20.30 uur vangt in Antwerpen de eerste wedstrijd  aan van het EK Hockey tussen de mannen van België en Spanje. Hoofdklassehockey doet LIVE verslag van deze wedstrijd. Tevens geven wij hier ook alle statistieken van de wedstrijd

Opstelling België: Vanasch (Gk), van Doren, van Aubel, Boccard, Stockbroekx, Briels, Denayer, Gougnard, Luypaert, Wegnez en Boon

Opstelling Spanje: Cortes (Gk), Enrique, Delas (C), Gonzalez, Iglesias, Salles, Tarres, de Frutos, Ruiz, Romeu en Quemada

Met nog een half uur te gaan worden de fans al een beetje opgewarmd. Een DJ staat op het midden van het veld, en probeert de sfeer er alvast in te brengen. Het fantastische stadion in Antwerpen biedt plek aan 7.000 toeschouwers. Vanavond gaat meteen het dak er al af, wanneer de thuisploeg de spits mag gaan afbijten. Het Belfius Eurohockey toernooi in Antwerpen belooft een waar spektakel te gaan worden.

1′ We zijn begonnen aan de wedstrijd. België zet meteen druk

7′ België bepaalt het spel en mag nu aanleggen voor de tweede corner. De tweede corner is vergelijkbaar met de eerste. De bal wordt links laag gesleept en door de keeper goed tegengehouden.

9′ De derde strafcorner is een feit. De bal wordt hoog de cirkel ingescoopt. Een aanvaller van Belgie neemt aan, terwijl de verdediger van Spanje geen afstand van 5 meter neemt. Doelpunt! Dit keer gaat de corner er wel in. Alexander Hendrickx is de doelpuntenmaker. 

11′ Spanje komt niet van de eigen helft af. Het Belgische team speelt geweldig tot nu toe.

12′ Het is corner nummer vier voor België. De sleep gaat vrijwel dwars door het midden. De keeper kan de bal makkelijk verwerken.

14′ Het is de eerste keer dat Spanje eigenlijk over de middenlijn komt. Gevaar is er niet. België neemt weer over.

15′ Menig coach in Nederland kiest ervoor om one-touch hockey niet te spelen vanwege de vergrote kans op fouten. België is vandaag het team die het tegendeel bewijst. De bal wordt vaak maar één keer geraakt, waardoor het tempo vreselijk hoog ligt.

Einde eerste kwart

16′ Spanje heeft balbezit en gaat nu toch proberen iets te forceren.

19′ Een droge flats in de cirkel gaat op de plank. Het staat 2 – 0. Doelpunten maker is Victor Wegnez.

20′ Een milde straf voor van Doren na het wegtikken van de bal. Hij ontvangt een groene kaart. De bal wordt uitgenomen en Spanje speelt het slim. De eerste corner voor hen is een feit. De sleep gaat via de keeper over de achterlijn.

22′ Spanje zet nu echt aan. Een prachtige aanval van de Spanjaarden wordt opgelost met een weergaloze save van Vanasch.

25′ Een prachtige diagonale bal gaat vanaf de linker zijkant naar de rechterzijkant. De gehele Spaanse defensie staat er naar te kijken. België domineert en krijgt de bal weer in de cirkel. Ditmaal geen kans.

28′ Het regent ondertussen pijpenstelen. Gaat dit invloed hebben op het veld?

Einde tweede kwart

31′ De sfeer zit er goed in. Het publiek is hoorbaar. Wat kan Spanje? De dominantie die zij met vlagen lieten zien aan het publiek is voor een ieder een genot om naar te kijken. We zijn begonnen aan het derde kwart

34′ Spanje is een stuk feller dan de eerste helft. De kracht van dit team ligt in dynamisch en technisch hockey. In het begin van het derde kwart komt dit duidelijker in beeld.

36′ Een onmogelijke slag vanaf de zijkant van Charlier. De bal kan er niet in, want hij staat in het hoekje van de cirkel. Toch doet hij een poging.

43′ België blijft de betere ploeg ondanks de passie die Spanje nu wel laat zien.

44′ De eerste kans van de wedstrijd voor Spanje. De bal wordt in de cirkel hard voorgegeven. Helaas voor de Spanjaarden kan niemand de bal binnen tippen.

Einde derde kwart

46′ De bal wordt hoog de cirkel uitgeslagen door Spanje. De Nederlandse scheidsrechter van ‘t Hek fluit voor gevaarlijk spel. Strafcorner zes voor België. De video moet er aan te pas komen. Spanje claimt dat er eerder al gevaarlijk spel was. Spanje krijgt gelijk. Geen strafcorner voor België.

47′ Een klein kansje voor Spanje. De bal gaat op de eigen voet, waardoor België mag uitnemen.

48’ Een overtreding lijkt er te zijn van Spanje op de Belgische aanvaller. Van ‘t Hek wuift de call weg. De Belgen zijn boos, maar hebben geen video refferal meer. Deze zijn ze in het eerste kwart al verloren.

51’ In deze fase lijkt België het wel prima te vinden. Echte drang naar voren is er niet meer. De bal gaat rustig rond in de verdediging.

52′ Wie anders dan Tom Boon! De speler staat bij de tweede paal. Zijn tip gaat nog op de keeper. Daarna is hij er als de kippen bij en prikt de bal in het goal. 

54′ Strafcorner zes voor België. En de sleep gaat hard in de touwen. 4 – 0 voor België. 

55′ Het Belgische publiek juicht enthousiast, het is namelijk prijsschieten in Antwerpen. Waar België het even rustig aan leek te doen, is het Kina die met een droge klap de bal in het doel kan krijgen. 

57′ Ondanks de ruime voorsprong blijven de Belgen nu aanzetten. Spanje is volledig lamgeslagen.

60′ We gaan de laatste minuut in. Komt er nog een doelpunt? Het publiek juicht!!! Is het een doelpunt? Nee, net niet. Cortes zit er goed bij en kan de bal net uit de hoek weg schoppen.

Einde wedstrijd

Reageer